Szájápolás - 1.oldal 3 termék Szűrés

A legtöbb ember meglepően kevés időt szán a megfelelő szájhigiéniára, pedig a rendszeres és tudatos szájápolás elsősorban nem esztétikai, hanem higiéniai célokat szolgál. Termékeinkkel a ragyogó mosoly és a megfelelő higiénia könnyedén elérhető. Széles kínálatunkban az alábbi útmutatóval segítünk eligazodni, hogy megtalálhasd a számodra tökéletes készülékeket.

Elektromos fogkefék
Talán az egyik legalapvetőbb kérdés, ha fogmosásról van szó: a sima vagy az elektromos fogkefe a hatékonyabb?
A válasz klinikai vizsgálatokon alapul, amelyek szerint az elektromos fogkefék jelentősen hatékonyabb és precízebb tisztításra képesek, mint manuális társaik. Az apró tisztítófejnek és a forgó-rezgő pulzáló mozgásnak köszönhetően nemcsak a fogaink felszínén levő, hanem a közéjük tapadt lerakódások nagy részét is képesek kisöpörni. A különféle üzemmódoknak köszönhetően személyre szabhatjuk a fogmosási időt, a fogmosás erősségét, de akár választhatunk a masszírozó vagy a fehérítő funkciók közül is.  Az elektromos fogkefékbe épített időmérő vagy az állítható sebességfokozatok összességében egészségesebb szájüreget eredményeznek, és segítenek betartani a javasolt fogmosási időt is.

Okos fogkefék
Az okos fogkefékkel akár applikáción keresztül is nyomon követhetjük fogmosási szokásainkat, megtudhatjuk, hogy a szájüreg minden zugára megfelelő időt fordítottunk-e, az adatokat pedig bluetooth-on keresztül rögzíthetjük. Az ilyen fogkefék emellett az érzékelőiknek köszönhetően kijelzik, ha túl erősen nyomjuk a fogkefét vagy ha ideje tovább lépnünk a következő szakasz tisztítására. A gyermekek számára olyan applikációk is elérhetőek, amik egy játékkal kapcsolják össze a kötelező fogmosást, így sokkal könnyebb rávenni a kicsiket a fogaik megfelelő ápolására.

Szájzuhany
Önmagában a fogmosás nem elegendő a teljes körű tisztításhoz és a száj egészségének megőrzéséhez.  Habár az elektromos fogkefékkel már igen alapos tisztításra vagyunk képesek, a fogak közötti és az íny alatti területeket nagyon nehéz elérni még a legkisebb fejű fogkefével is. Érdemes külön figyelmet szentelnünk ezeknek a nehezen hozzáférhető helyeknek, ha nem szeretnénk kellemetlen fogászati panaszokkal szembenézni.

A szájzuhany pulzáló vízsugara segítségével az olyan íny alatti területekre is képes behatolni, amelyeket még a legapróbb fejű fogkefével is szinte lehetetlen elérni, a fogselyemmel pedig könnyen felsérthetjük a fogínyt. A szájzuhany mindennapos használatával még alaposabban távolíthatjuk el fogainkról a plakkot, amely így nem keményedik meg és a fogkő kialakulása is lassítható. Az extra antibakteriális hatás érdekében a szájzuhany tartályába keverhetünk némi szájöblítőt is, amely így garantáltan leszámol a szájüregünkben lévő nem kívánt baktériumokkal.

Továbbá a szájzuhany segítséget nyújt, ha fogszabályzót viselünk, fogimplantátumunk vagy fogkoronánk van, hiszen ezekben az esetekben nagyobb esélyünk van egyes szájüregi betegségek kialakulására, így fokozottan ügyelnünk kell a szájhigiéniára. Szájzuhannyal ugyanis könnyen elérhetők a legszűkebb rések is.

Utoljára megtekintett termékeid

Téged is érdekelhet

Betöltés
Betöltés
Betöltés