5 nagyszerű alkalmazás okostévére

Egyre több embert érdekelnek az okostelevíziók, amelyek sokkal többre képesek hagyományos társaiknál. De milyen alkalmazások vannak, amelyeknek ekkora képernyőn igazán élvezhetjük az előnyeit? Mutatunk 5 nagyszerűt, amelyek a Samsung okostévékre is elérhetőek.

YouTube

Korábban a YouTube az a hely volt, ami tele volt olyan amatőr videókkal, mint a balul elsült sportpróbálkozások vagy a macskás klipek. Mostanra azonban sokat fejlődött, tele lett érdekes tartalmakkal, dokumentumfilmekkel, vlogokkal és még tévés tartalmakkal is. Gyakorlatilag nincs olyan kategória, amelyet a tartalomgyártók ne szolgálnának ki profi videós csapatokkal, mindegy, hogy kütyükről, divatról vagy éppen videojátékokról van szó.

Spotify

Bár elsőre kicsit furcsa ötletnek tűnhet egy okostévét zenehallgatásra használni, de ha esetleg egy házimozi hangfalszettje segít be a készüléknek, akkor remek ötlet zenélésre is bevetni azt, főleg a streaming korában. A jelenlegi mezőnyben a Spotify nem csak a legismertebb, a legnagyobb is. A szolgáltatás ingyenesen is használható, ezért cserébe a reklámokat kell elviselni. A fizetős csomag azonban már hirdetésmentes verziót kínál. A lejátszási listák mellett közösségi funkciók teszik érdekesebbé a Spotifyt.

PlayStation Now

A PlayStation Now már nem videót vagy zenét streamel, hanem lehetővé teszi, hogy a PlayStation 3-as játékokat a tévén élvezzük. Persze a televízió processzora nem bírna el egy komoly játékkal, éppen ezért az app nem is a tévé erőforrásait izzasztja. Ehelyett a Sony szervereiről közvetlenül streameli a játékot, tehát minden munka annak jut, és nem az okostévének. Persze egy konzol teljesítményéhez mérten nem lesz olyan reszponzív a játékmenet, de megfelelő sebességű internetkapcsolattal nem lesz komoly gond. Nem árt majd egy kontroller sem.

Netflix

Az online videostreaminget nagyrészt a Netflix jelenti manapság: óriási a kínálata, a tévés sorozatok mellett filmekből is rengeteg van, és egyre több a Netflix által fejlesztett és forgatott saját tartalom is. Bár a magyar nyelvvel és a magyar nyelvű tartalmakkal nem állunk valami jól, ennek ellenére a legjobb appok listájáról nem maradhat le a Netflix, amely ma a legnagyobb streamingszolgáltatás a tartalmak mennyiségét tekintve.

 

Accuweather

A nagyobb városok lakói beérik majd az ingyenes Accuweather alkalmazással, amely minden fontosabb időjárás-adatot képes megjeleníteni. Aki irányítószám alapján szabná testre a találati listát, hosszabb előrejelzéseket, műholdképet vagy óránként térképet is szeretne, az a fizetős verzióban ezekhez is hozzájuthat. Az Accuweather nem csak teljesértékű időjárás-alkalmazás, de könnyen is kezelhető.

Hozzászólások letiltva.