5 érdekesség, amit nem biztos, hogy tudtál a Halloween-ról!

Elérkezett a Halloween éjszakája, mindenki tököt farag és töklámpásokat készít, a fiatalok pedig morbid jelmezekbe öltöznek.

5 érdekesség a Halloween-ról:

 1. Az Egyesült Államokban a Halloween a második legnagyobb bevételt jelentő ünnep!
 2. 2000 éves pogány hagyományból ered és a napisten tiszteletére rendezték. A pogányok ekkor ünnepelték az új évet. Hitük szerint ezen az éjszakán költözik át a holtak lelke a túlvilágra.
 3. Ebben az időszakban eladott tökök 99%-ból töklámpás készül.
 4. A hagyomány szerint, ha valaki kifordított ruhát visel és hátrafelé sétál Halloween napján, éjfélkor látni fog egy boszorkányt.
 5. A skót lányok azt hitték, hogy ha nedves lepedőt lógatnak a tűz elé, akkor meglátják jövőbeli férjüket.

Halloween-ra persze nem csak kifaragott töklámpásokkal és jelmezekkel készülhetünk, süteményekkel is készíthetünk az esti bulira.

A muffin-t szinte mindenki szereti, egyszerű kevert tésztája gyorsan elkészül. Már csak egy kis díszítés és kész is a halloween-i süteményünk.

Hozzávalók:

 • 20 dkg liszt
 • 20 dkg cukor
 • 2 db tojás
 • 5 dkg vaj
 • 5dkg holland kakaópor
 • 2 dl tej
 • 1 csomag vanilíás cukor
 • 1 csomag sütőpor

Díszítés:

3 tojásfehérje

Csoki dekor vagy kávészemek

 

A kép forrása: Pinterest

Elkészítés:

A tojásokat felverjük cukorral és a vaníliás cukorral, majd belekeverjük az olvasztott vajat, mérjük ki a lisztet majd szitáljuk át, és a sütőporral, kakaóporral, tejjel keverjük csomómentesre.

A masszát a muffin papírokkal bélelt tepsibe töltjük, majd a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd tegyük habzsákba és nyomjuk a muffinok tetejére.

A szellemek szemét és száját pedig  csoki dekorral vagy kávészemekkel díszítjük és kész is a halloween-i muffin szellemünk.

Az Euronics országosan 68 üzletben és 64 városban, 650 szakértővel várja a vásárlókat, és mindenkinek segítséget nyújtanak, aki új háztartási eszköz vásárlása előtt áll.

 

Hozzászólások letiltva.