Így használj két appot egyszerre az LG G6 képernyőjén

Az okostelefon-piacon trend lett a közel keret nélküli kijelzőkből, azonban a sort az LG és a Samsung vezetik a szokásosnál magasabb, 18:9-es képarányú kijelzőikkel. Az LG G6-on is éppen ilyen van, amely egészen új lehetőségeket nyit a multitasking és az osztott képernyős nézet világában.

A G6 ráadásul még a Nougat operációs rendszer beépített osztott képernyős módját is fejlesztette, vagyis könnyebb használni. Mivel a szokatlan, 18:9-es képarány igazából 2:1-et jelent, ezért egyszerre tudunk használni két alkalmazást, egyforma méretben. Ez ideális vizuális élményt jelent, ha osztott nézetről van szó.

Mire jó mindez? Nyitva tarthatjuk például a Google Térképet, miközben megírunk egy e-mailt, vagy éppen tovább hallgathatjuk a zenét a YouTube-ról, miközben a naptárban törölgetjük a felírt bejegyzéseinket.

Hogyan lehet használni az LG G6 osztott képernyős módját?

Első lépésben nyomjunk rá a home gomb mellett található alkalmazásváltó gombra. Ezután látjuk majd, hogy a megnyitott appok kártyáinak tetején van egy osztott képernyős gomb – két blokk egymáson. Sajnos azok az appok, amelyeken nincs ilyen ikon, nem támogatják az osztott képernyős használatot.

Miután végiggörgettük az appok listáját, és kiválasztottuk az egyiket, nyomjuk meg az imént említett gombot. A választott program a képernyő felső részére kerül, ezután ki kell választanunk, hogy melyik app fusson az alsó szekcióban.

Ezek után két egyforma méretű app foglalja el az LG G6 kijelzőjét. A középen lévő sáv ujjal történő húzásával mi magunk módosíthatjuk az ezeknek a rendelkezésére bocsátott terület méretét. A vissza gomb mindig arra lesz érvényes, amelyben éppen dolgozunk. Ha például a böngészőben nyomjuk meg, az előzőleg meglátogatott oldalra navigál minket vissza.

Az osztott képernyős nézetből úgy tudunk a legegyszerűbben kilépni, ha a középen lévő sávot vagy teljesen felülre vagy teljesen alulra húzzuk. A home gomb megnyomása nem léptet ki, ugyanis új app megnyitásakor visszatér a nézet.

Hozzászólások letiltva.