Tippek mosógép választáshoz

Jó tudni: az Euronics üzleteiben is beválthatóak az Otthon Melege Program keretében elnyert mosógépcsere pályázatok!

Akár pályázat útján nyílik lehetőségünk a cserére, akár önerőből döntöttünk a régi mosógép lecserélése mellett, egész biztosan jól jön néhány tipp egy szakembertől. A megfelelő készülék kiválasztásához Szigeti Gyula, az Euronics Műszaki Áruházlánc szakértője ad hasznos tanácsokat.

Vásárlás előtt gondoljuk át, hányszor mosunk egy héten, mennyi mosnivalónk van általában, milyen napszakban tudjuk elindítani a gépet, mennyi időt tudunk a mosásra szánni vagy mekkora zajt bírunk elviselni a lakásban! A méret elengedhetetlen kérdés, hiszen a rendelkezésünkre álló hely döntően befolyásolja a gép választásunkat.

 

Elöltöltős, vagy felültöltős mosógépet vegyek?

Elöltöltős mosógép – a beépíthetőség

Mélységre ebből három kategória van a piacon:
– az ultra keskeny (40 cm, 3-5 kg-os kapacitással),
– a keskeny (50 cm, 5-6 kg-os kapacitással)
– és a normál (60 cm, 5-12 kg-os kapacitással).
Ezekből létezik beépíthető változat is, melyek nem foglalnak el sok helyet, így nagyon praktikusak.

Felültöltős mosógép – a kisebb helyigény

Ezek többnyire 85x40x60 cm-esek (magasság x szélesség x mélység). Kis fürdőszobába ezek az ideálisabbak, mert keskenyebbek, kisebb helyet foglalnak, és nincs szükség plusz helyre az ajtó kinyitásához sem. Néhány modell már kerekekkel is rendelkezik.

Ha megtaláltad a számodra tökéletes mosógépet, akkor nézz körül szárítógépeink között!

 

Spóroljunk!

Minél nagyobb mosókapacitású gépet választunk, annál kevesebbszer kell mosnunk. Egy 10-12 kg-s vagy egy legalább 45 cm-es forgódobbal rendelkező gép ideális választás egy nagyobb családnak, mert időt és energiát is spórolhatunk vele.

 

Óvjuk a környezetünket!

Az A+++ energiahatékonyságú készülékek 30%-kal kevesebb energiát használnak még az „A” energiaosztályú gépeknél is. Egyes gépek pedig már képesek 15°C-on olyan tisztaságot nyújtani, mint 40°C-on, így nem csak a környezetet, de ruháinkat is kímélhetjük.

A fenti tippek mellett is nehéz egyedül meghozni a legjobb döntést? Az Euronics-nál országosan 68 üzletben és 64 városban, 650 szakértővel várják a vásárlókat, és mindenkinek segítséget nyújtanak, aki új háztartási gép vagy elektronikai eszköz vásárlása előtt áll.

 

Értesülj elsőként mosógép akcióinkról, iratkozz fel hírlevelünkre! 

Hozzászólások letiltva.