Virtuális valóság már elérhető közelségben

A legfontosabb tudnivalók a VR-technológiáról

A VR-technológia ugyan még gyerekcipőben jár, de egyre szélesebb körben válik elérhetővé elsősorban a VR-szemüvegek és a 360°-os panorámakamerák terjedése révén. Tavasszal piacra kerültek a Windows 10-es VR-headsetek is, a legnépszerűbb játékkonzolgyártók VR-kiegészítői mellett, és akkor még nem is beszéltünk az Oculus Riftről és a Samsung Gear legújabb verziójáról. Ezek a készülékek okostelefon-kiegészítőként többek között képesek saját mozitermet varázsolni körénk.

VR-szemüveg

Miért lehet akkora sikere?

Talán mert ki sem kell tennünk a lábunkat a lakásból, és úgyis bárhova eljuthatunk a virtuális valóság segítségével. Egy-egy VR-maszk vagy -sisak tökéletes élményt nyújt egy általunk választott világban, és szakemberek már a gyógyításban is látják a technológia jövőjét. A kezdetet azonban megkérdőjelezhetetlenül a videójátékok és a kamerák jelentik. Sok helyen már élőben is ki lehet próbálni a VR-technológia nyújtotta lehetőségeket, a szolgáltatók ugyanis egyre változatosabb módokon próbálják bemutatni ezeket. Át lehet élni élő 360 fokos közvetítést is akár 300 km-es távolságból, egyes vállalatok pedig már azon dolgoznak, hogyan lehetne a televíziós képernyőket úgy továbbfejleszteni, hogy azok alkalmasak legyenek panorámavideók lejátszására, valamint a valós és a képzeletbeli világok összeolvadásának megjelenítésére.

Azok az idők azonban, hogy otthoni tévékészülékeinken keresztül szinte beleolvadjuk egy-egy futballmérkőzésbe vagy egy élő koncertbe még picit váratnak magukra, de a folyamat már elindult, a 2014-es labdarúgó-világbajnokság döntőjét például már olyan speciális kamerákkal is felvették, melyek biztosíthatják ezt a lehetőséget és az effajta nézői élményt. De addig is, míg ez a modern technológia eljut az otthonokba, az okostelefonokkal kompatibilis VR-headsetek segítenek abban, hogy elkalandozzunk egy kicsit a virtuális világba. Keresd a termékeket legközelebbi üzleteinkben vagy webáruházunkban

Országszerte közel 70 üzletükben szakértői tanácsadással segítenek meghozni a legjobb döntést, hogy élményekben gazdag legyen a szórakozás!

 

 

 

Hozzászólások letiltva.