alt=

A pályázat benyújtására 2018. november 5-19. között van lehetőség

A Nemzeti Fejlesztési minisztérium idén is pályázatot írt ki a meglévő háztartási nagygépek (mosógépek, mosó-szárítógépek, hűtő vagy fagyasztó készülékek) magasa energiahatékonyságú, új berendezésekre történő cseréjének támogatására!

A pályázatkezelési feladatok ellátást az NSFI (Nemzeti Fejlesztés és Stragtégiai Intézet Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság) végzi.

A magyarországi lakóhellyel rendelkező nagykorú, természetes személyek az alprogram által igénybe vehető, vissza nem térítendő támogatással csökkentett vételáron (támogatással csökkentett bolti áron) jogosultak új háztartási nagygép (hűtő vagy fagyasztó készülék, vagy mosógép illetve mosó-szárítógép) beszerzésére.

Az elektronikus pályázati rendszerrel, illetve a pályázatkezeléssel kapcsolatos kérdések, problémák esetén segítségnyújtás az (NFSI) Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet Nonprofit Kft. Ügyfélszolgálatán érhető el.

Az alprogram 2018. évi újranyitásakor pályázatot benyújtani a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig, az alábbi területi bontásban és időpontokban lehetséges:

2018.11.05. 10:00-14:00: Észak-Alföld (Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok)

2018.11.07. 10:00-14:00: Dél-Alföld (Csongrád, Bács-Kiskun, Békés)

2018.11.09. 10:00-14:00: Észak-Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád)

2018.11.12. 10:00-14:00: Nyugat-Dunántúl (Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala)

2018.11.14. 10:00-14:00: Dél-Dunántúl (Somogy, Baranya, Tolna)

2018.11.16. 10:00-14:00: Közép-Dunántúl (Komárom-Esztergom, Fejér, Veszprém)

2018.11.19. 10:00-14:00: Közép-Magyarország (Pest, Budapest főváros)

Forrás: http://www.hgcs2017.nfsi.hu

MIT KELL TENNED, HOGY RÉSZT VEHESS A PROGRAMBAN?

A pályázat kizárólag magyar nyelven, elektronikus úton, a hgcs2017.nfsi.hu címen elérhető pályázati portálon keresztül nyújtható be, ügyfélkapus azonosítást követően az adatlapok kitöltésével és a szkennelt dokumentumok csatolásával.

A pályázat leadásához tehát elengedhetetlen, hogy rendelkezz érvényes Ügyfélkapus regisztrációval, melyet itt tudsz igényelni: https://ugyfelkapu.magyarorszag.hu/regisztracio

A Kormányzati Portál ügyfélkapu szolgáltatása a személyazonosítást szolgálja, mely a pályázat beküldéséhez szükséges. Az Ügyfélkapus regisztráció térítésmentesen kezdeményezhető a magyarországi okmányirodai hálózat, kormányhivatali ügyfélszolgálat bármely irodájában, vagy más erre felhatalmazott intézményben. Az első személyes megjelenést követően a további ügyintézéshez nem szükséges személyes megjelenés, a későbbiekben elektronikus úton történhet az ügyintézés. Ideiglenes ügyfélkapus regisztráció nem elegendő a pályázati adatlap hitelesítéséhez és beküldéshez.

A regisztrációt érdemes mielőbb elvégezni, nehogy ezen múljon a sikeres pályázat!

A sikeres regisztráció után már nincs is más dolgod, mint figyelni a pályázat benyújtási határidejét és minél előbb leadni pályázatodat!

Ezt követően 120 napon belül napon elbírálásra kerül a benyújtott pályázat. Pozitív elbírálás esetén látogass el üzleteink egyikébe, hogy megrendeld a kiszemelt új, energiahatékony hűtődet, fagyasztódat, mosógépedet vagy mosó-szárítógépedet!

 Mire válthatod be a programon elnyert támogatást?

A vásárlás előtt nézd meg ajánlatainkat, válogass A+, A++ vagy A+++ energiaosztályú készülékeink között.
 


Mennyi támogatást kaphatsz a háztartásigép csereprogramban?


Kérdésed van? Segítünk!

Ha segítségre van szükséged, gyere be hozzánk vagy hívd ügyfélszolgálatunkat.

Telefonos elérhetőségeink

+36 1 411 8434
+36 20 890 0100
Kérd több, mint 800 szakértőnk segítségét üzleteinkben        

Telefonos elérhetőségeink

+36 1 411 8434
+36 20 890 0100

Kérd 650 szakértő segítségét 67 üzletünk egyikében

 

Mire figyeljünk hűtőszekrény vásárláskor?

A hűtőszekrény kiválasztása nem csak azért nem egyszerű feldat, mert az egyik legnagyobb kínálatot találjuk ebben a termékkörben, hanem azért sem, mert az ideális választáshoz számos olyan szempontot is érdemes mérlegelni, amit nem feltétlenül vennénk számításba.

Minél hosszabb távra vásárolsz, annál jobban megéri magasabb energiaosztályú hűtőt venned.

Energiafogyasztás – Az „A” energiaosztályú hűtők a leggazdaságosabbak, ezek a típusok fogyasztják a legkevesebb energiát. Az „A” kategóriához a „B” kategória 30%-kal többet fogyaszt.

Felül, alulfagyasztós, esetleg fagyasztó nélküli?

A két legnépszerűbb típus az alul- és felülfagyasztós hűtőszekrény. A felülfagyasztós hűtő a legelterjedtebb típus, azonban a fagyasztója kisebb űrtartalmú mint az alulfagyasztós változatnak.

      Az alulfagyasztós hűtő nagy előnye, hogy a ritkábban használt fagyasztórész lent helyezkedik el, így minden szem előtt van és nem kell hajolgatnunk. Léteznek csak fagyasztásra alakalmas készülékek is, a fagyasztószekrények kisebb helyet foglalnak el lakásodban, hiszen álló kivitelűek, míg a fagyasztóládák fekvőek, így nagyon hely szükséges. 

Antibakteriális védelem

Ezüstionos filmfelületet takar, ez a réteg gátolja a penészesedést és a gombásodást.

Fagyasztási hőmérséklet

Zúzmarás csillagok száma jelzi a fagyasztási hőmérséklet intervallumait. Az egy *-gal jelölt berendezések -6 Celcius fokig fagyasztanak, a két csillagos készülékek -12 Celcius fokra képesek lehűteni a betett ételeket. A ***-os fagyasztók -18 Celcius fokos fagyasztásra képesek. A ****-os fagyasztó készülékekkel nem okoz gondot az élelmiszerek 90 napos tárolása.

Új generációs hűtők: Side-by-side és a beépíthető változat

A side-by-side típusú hűtőgépek Amerikából indultak el, a fagyasztó és a hűtőrész egymás mellett helyezkedik el, nem pedig egymás alatt. Prémium kategóriás készülékek, jégkockát, hidegvizet is tudunk készíteni vele, de ehhez rögzített vízcsatlakozás szükséges.

 

Mire figyeljünk mosógép vásárláskor?

Vásárlás előtt gondoljuk át, hányszor mosunk egy héten, mennyi mosnivalónk van általában, milyen napszakban tudjuk elindítani a gépet, mennyi időt tudunk a mosásra szánni vagy mekkora zajt bírunk elviselni a lakásban! A méret elengedhetetlen kérdés, hiszen a rendelkezésünkre álló hely döntően befolyásolja a gép választásunkat.

Felül-, elöltöltős mosógépek

Ha nincs sok szabad helyed a lakásodban, a legideálisabb megoldás a felültöltős mosógép. Ezek a típusok keskenyebbek, nincs szükség arra, hogy helyet hagyjunk az ajtó kinyitására.

      Elöltöltős mosógépek nagyobb mosási kapacitással bírnak.

Mélységre ebből három kategória van a piacon:
– az ultra keskeny (40 cm, 3-5 kg-os kapacitással),
– a keskeny (50 cm, 5-6 kg-os kapacitással)
– és a normál (60 cm, 5-12 kg-os kapacitással).

      Ezekből létezik beépíthető változat is, melyek nem foglalnak el sok helyet, így nagyon praktikusak.     

      Víz, energiaosztály kiválasztása

A vízfogyasztásuk modellenként eltérő, gazdaságilag a magasabb árfekvésű gépek beruházása hamarabb megtérül.

      A legnagyobb hatékonyságú mosógépek a zöld és az A+++ osztályba tartoznak

Centrifuga sebesség

 Minél nagyobb a sebesség, annál szárazabb lesz a mosott ruha, de ezáltal gyűröttebb és nehezebben vasalható is lesz.

Automatikus mennyiség szabályozás

Az érzékelő szenzor felismeri a betöltött ruha mennyiségét és eszerint választja ki a megfelelő mennyiségű vizet, sebességet, hőmérsékletet, így vizet és energiát takarít meg.

Késleltetett indítás

Moss akkor, amikor szeretnél! Ha a reggeli rohanásban nincs időd elindítani egy mosást, állítsd be a programot és add meg az időpontot, mire hazaérsz a munkából kész is a mosás.

Spóroljunk!

Minél nagyobb mosókapacitású gépet választunk, annál kevesebbszer kell mosnunk. Egy 10-12 kg-s vagy egy legalább 45 cm-es forgódobbal rendelkező gép ideális választás egy nagyobb családnak, mert időt és energiát is spórolhatunk vele.

Óvjuk környezetünket!

Az A+++ energiahatékonyságú készülékek 30%-kal kevesebb energiát használnak még az „A” energiaosztályú gépeknél is. Egyes gépek pedig már képesek 15°C-on olyan tisztaságot nyújtani, mint 40°C-on, így nem csak a környezetet, de ruháinkat is kímélhetjük.

 


További információ: http://hgcs2017.nfsi.hu

 

 


Bankkártyás fizetés

Fizetési lehetőségekBankkártyás fizetés, utánvét

Házhozszállítás

Szállítási információkHázhozszállítás, Pick Pack Pont, személyes átvétel

Személyes átvétel

Személyes átvételOrszágszerte 68 Euronics szaküzletben

Hitellehetőségek

HitelajánlatainkMinden információ az áruhitellel kapcsolatban

Információ a garanciáról

GaranciaElektromos készülékek általános biztosítási feltételei.

Vásárlási feltételek

Vásárlási feltételekVásárlással kapcsolatos információk egy helyen