Mire van szükséged?

Televíziók és audió termékek széles kínálatával és fantasztikus akciókkal várunk! Nálunk mindent megtalálsz!
Széles választék
Aktuális akcióink
Kisokos
  

Segítség a méretekhez

A legfontosabb paraméter a TV kiválasztásánál a képátló nagysága, ugyanis ez összefüggésben van az adott szoba méretével, valamint a távolsággal, ahonnan a TV-t nézzük. Jelenleg 16″ (40 cm) és 88″ (224 cm) közötti átlóméretek közül választhatunk. A nappaliba legalább 50″-es (126 cm) átlónagyságot válasszunk, amennyiben ezt a tér nagysága megengedi. Jobb televíziózási élményben lesz részed, valamint nagyobb távolságból nézheted.

A televíziók képminőségét a pixelek (képpontok) száma befolyásolja. Termékeink között találkozhatsz HD-ready készülékekkel, amelyek 1366*768 pixel felbontásúak, full-HD televíziókkal, amelyek 1366*768 pixel felbontásúak, és ultra-HD (4K vagy UHD) típusokkal is, amelyek esetében ez a szám 3840*2160 pixel. A legtöbb televízió műsor már most is, a jövőben pedig biztosan ultra-HD-ben lesz elérhető, ezért mi kifejezetten ezeket a típusokat ajánljuk, ugyanakkor második televíziónak, esetleg konyhába vagy egyéb kisebb helyiségbe megfelelő lehet egy szerényebb képminőség is.Jelenleg a legelterjedtebb felbontások:

  • HD Ready – 1366×768 pixel. Elegendő 32″-es (81 cm) képátlóhoz
  • Full HD – 1920×1080 pixel
  • 4K Ultra HD – 3840×2160 pixel
  • 8K – 7680×4320 pixel

Közhiedelem, hogy az átmérő növekedésével arányosan nő a televíziók ára is, így olcsóbban megúszhatjuk, hogyha egy kisebb készülékhez ülünk közelebb. Helyette a képminőséget tartsuk szem előtt, hiszen egy nagyképernyős televízió kiváló moziélményt nyújt közelről és távolról nézve is, míg egy rosszabb képminőségű televízió esetében bárhonnan is nézzük, elmarad az élmény.


Az optimális nézési távolság és méret

A TV-méretének kiválasztásakor fontold meg, hogy milyen messzire fogsz ülni, és milyen tartalmat fogsz leginkább nézni a TV-készüléken.

Képátló (1″=2,54 cm)/Mit fogsz nézni SD programok, DVD filmek* HD programok, Blu-ray filmek*
39″-50″ (kb. 99-127 cm) 2,9-3,7 m 1,5-2 m
55″-65″ (kb. 140-165 cm) 4-4,8 m 2,2-2,6 m
75″-100″ (kb. 191-254 cm) 5,6-7,5 m 3-4 m

*Sok magyar TV csatorna még ma is SD-felbontásban sugároz (576p), de HD felbontásban (720p vagy 1080i) is egyre több műsor kerül sugárzásra már Magyarországon is.


Mitől okos az okostévé

Bizonyára hallottad már az okostelevízió vagy smart TV kifejezést, de nem vagy benne biztos, hogy ez mit is jelent pontosan? Itt a segítség: Az okostelevíziók wifi segítségével rákapcsolódnak az internetre. Alkalmazásokat tölthetünk le, mint a Skype vagy bizonyos játékok. Youtube videókat nézhetünk, közösségi és híroldalak között szörfözhetünk - akár hangvezérléssel- valamint filmeket és sorozatokat nézhetünk streaming (Netflix, HBOGo, AmazonPrime stb.) szolgáltatások segítségével. Akár Twitchet is telepíthetsz és nézheted a legmenőbb streamerek tartalmait.

Különböző márkák különböző operációs rendszert használnak. Az LG teletíziók a WebOS rendszert, a Samsung a Tizen-nel hasít, a Panasonic a Home Screen 2.0-val, és biztosan hallottál már az Adroid TV-ről is, mely a Sony, Philips, TCL, Xiaomi és Sharp televíziókon fut. Televízió választáskor azt is figyelembe kell vennünk, hogy melyik operációs rendszer illik hozzánk, melyik kezelése és kínálata elégíti ki leginkább az ízlésünket.

Oled vagy Qled?

Qled- ez a Samsung saját kifejezése új generációs Led televízióira. QLED tévék nanotechnológia segítségével sokkal szélesebb színspektrumot képesek megjeleníteni, mint az előző generációs LCD televíziók. Gyönyörű színeinek titka, hogy a kijelző alaprétegére zöld és vörös színű nanokristályokat sorakoztatnak fel, amelyeket kék színű háttérvilágítás "hajt meg", ebből keveredik ki a tényleges, igazi fehér.

Oled- Az OLED technológia, amit LG és Sony televíziók kínálatában találhatunk meg, egy forradalmian új technológia, ami lehetővé teszi a készülékek elegáns, papírvékony kialakítását, tökéletes színekkel kényeztetik a szemet és mindezek mellett az energiafelhasználás minimális marad. Az OLED panelek különlegessége, hogy minden egyes pixelük fényereje külön-külön vezérelhető, valamint akár teljesen ki is kapcsolható. Az apró pixelek önálló fénykibocsátásának köszönhetően az OLED TV-k esetén nincs szükség külön háttérvilágításra, mint a hagyományos LED tévéknél. Az OLED paneltechnológia a pixelek önálló fénykibocsátásának köszönhetően fényszivárgás nélkül képes megjeleníteni a tökéletes fekete színt.JótállásInformáció a jótállási idők meghatározásáról


Szállítási információkHázhozszállítás, személyes átvétel üzleteinkben


B2BCéges ajánlatok/ Közbeszerzések


SzervizMárkaszervizek listája


TermékbiztosításElektromos készülékek általános biztosítási feltételei.

Vásárlási feltételek

Vásárlási feltételekVásárlással kapcsolatos információk egy helyen