Elképesztő laptopokkal újított az ASUS

Az ASUS számos figyelemreméltó laptopot mutatott be az idei Computexen. Az újdonságok nem csak laposak és erősek, de tetszetős külsőt is kaptak.

ZenBook Flip S

A ZenBook Flip S például egyenesen a világ legvékonyabb hibrid notebookja, mindössze 10,9 milliméter vastag. A tömegét tekintve is igazán kompakt, mindössze 1,1 kilogramm. Mivel hibrid, ezért a kijelző hátrahajtható. A műveletet támogató ExpoLift technológiás zsanérokat húszezerszer hajtottak ki és be, ennyit tehát biztosan kibír. A ház acél ötvözet, 3,9 milliméter vastag, vagyis igen strapabíró.

A 13,3 hüvelykes kijelző 4K-s felbontást garantál, az ezt körbeölelő keret pedig csupán 6,11 milliméter. A kijelző oldalára került az ujjlenyomat-olvasó, illetve van 1024 nyomáspont-érzékenységű érintőtoll is. Értelemszerűen a Windows Ink is támogatott.

A mikrofonok több irányba is figyelnek, további extra a Modern Standby is, ami a megszokottnál háromszor gyorsabban ébreszti fel a rendszert. Ez utóbbit legjobb esetben egy 3,5 GHz-es Intel Core i7-es CPU szolgálja ki, 1 TB-os PCIe 3.0 x4 SSD-vel és 16 GB RAM-mal. Az akku 11,5 órás üzemidőt garantál maximum, de a gyorstöltés miatt 49 perc alatt 60 százalékos töltöttséget is ad. A szokásosnál háromszor nagyobb hangerőt garantálnak továbbá a Harman Kardon Smart Amp hangszórók. A ZenBook Flip S indulóára 1099 dollár.

ZenBook 3 Deluxe

A világ legnagyobb presztízsű laptopjának hirdeti az ASUS a ZenBook 3 Deluxe-ot, amely 14 hüvelykes, 12,9 milliméter vastag és 1,1 kilogramm. A fémház készítésében űrtechnológiás megoldásokat vetettek be, a fémház szélein gyémánttal vágott aranycsík húzódik. A kijelzőt mindössze 7,46 milliméteres keret veszi körbe, és Gorilla Glass 5 bevonat védi.

Amaximumot egy Core i7-es processzor, egy 1 TB-os PCIe 3.0 x4 SSD és 16 GB RAM jelentik. Van két Thunderbolt 3 port, az XG Station 2 pedig GTX 1080-szintű grafikát biztosít. A billentyűzet háttérvilágított és teljes méretű, az érintőpad üvegborítású. A hangszóró itt is Harman Kardon, négy darab van belőle. 1199 dollártól indul ez a gép.

ZenBook Pro

Az ultrabook maximum Core i7-es (H szériás) CPU-t, GeForce GTX 1050 Ti videokártyát, 1 TB-os SSD-t és 16 GB RAM-ot kínál, van továbbá két Thunderbolt 3 portja is. 1,8 kilót nyom a mérlegen, 18,9 milliméter vastag, az akkuja pedig 14 órát bír egy feltöltéssel. 49 perc alatt ez is feltölt 60 százalékra, és ennek is négy Harman Kardon hangszórója van. Az indulóára 1299 dollár.

VivoBook S

A VivoBook S már a megfizethetőbb kategóriában indul, és egyedülálló módon szálcsiszolt alumínium burkolatot, valamint 11,7 milliméteres vastagságot és másfél kilós tömeget garantál. A Core i7-es CPU-t GeForce 940MX, egy 2 TB-os HDD és egy 512 GB-os SSD, valamint 16 GB RAM egészítheti ki. A gyorstöltés itt is támogatott, az indulóár pedig 499 dollár.

VivoBook Pro

A nagyobb testvért jelenti a VivoBook Pro, amely legkedvezőbb esetben Core i7-es CPU-t, GeForce GTX 1050-et, 16 GB RAM-ot, egy 2 TB-os HDD-t és egy 512 GB-os SSD-t kínál. Mindezt 2,2 kilós és 19,2 milliméter vastag kiadásban. A hűtésről két ventilátor gondoskodik a Harman Kardon hangszórós gépben, ami 799 dollártól indul.

Hozzászólások letiltva.