5 tipp, hogy könnyebb legyen betartani az újévi fogadalmakat

2020-as célok, tervek, akciók

Az ünnepi étkezések és a bejglimámor elmúltával sokan megfogadják, hogy januártól egészségesebben élnek majd, többet sportolnak és többé nem esznek addig, míg már majdnem kipukkadnak. Könnyebb betartani ezeket a magunknak tett ígéreteket, ha segítség is akad. Lássuk!

1. Kávé, de csak mértékkel

A kávé élénkítő hatását mindenki ismeri, azt viszont kevesebben tudják, hogy bizonyos mennyiség felett vízhajtó is. A koffein kis mennyiségben fogyasztva a sejtek közötti terek víztartalmát csökkenti, azaz szálkásít, nagyobb dózisban azonban a sejten belüli folyadékmennyiség is megcsappanhat. Erre oda kell figyelni, és akkor nem lesz gond. Szerencsére az Euronics-nál mindenki megtalálja a kedvére való kávéfőzőt, legyen szó kapszulásról, filteresről, presszó- vagy automata gépekről.

2. Egyél tápláló reggelit!

Az energikus napindítás másik fontos összetevője a bőséges reggeli, mely lehetőség szerint tojást és zöldségeket, gyümölcsöt is tartalmaz. Mi nagyon szeretjük a különböző frissen készült gyümölcsitalokat, ehhez pedig nem kell hosszasan mosogatni, a Smoothie készítő gépeink egyből a hordozható kulacsban aprítják és pürésítik az alapanyagokat, így csak ezt kell elöblíteni, ha megittuk az energiabombát, ráadásul bárhová magaddal viheted! Az Smoothie tálak is egyre nagyobb teret hódítanak, így a reggelid nem csak egészséges de szép is lesz – így garantáltan jól indul a napod!

3. Légy tisztában a számokkal!

Az év eleji fogadalmak jelentős része fogyáshoz, alakformáláshoz kapcsolódik. A folyamat könnyen ellenőrizhető okosmérleggel, mely extra motivációt is ad a sportoláshoz. Aki még nem próbálta, nem is tudja milyen hasznos az, ha nem kell „kockás füzetben” vezetni, hogyan alakul a testtömegünk, hanem elég összekötni a mérleget az okostelefonnal, ami automatikusan képes elmenteni az adatokat. Ráadásul a kitartó edzés után külön elégedettséggel tölthet el, ha a testzsír százalékod csökkent az izomtömeg javára!

4. Legyen egy segéded!

Hogy a számok jól mutassanak, érdemes aktív életmódot folytatni, ebben pedig az okosóra, illetve az aktivitásmérők segíthetnek. A választék hatalmas, stílusunkhoz, igényeinkhez mérten lehetőség van egyszerűbb, illetve mindent tudó eszközök beszerzésére is. A közös bennük, hogy egy újabb támogatót szerzünk velük, mely képes növelni a motivációt, mozgásra ösztönözni, illetve szólni, ha túl sokat üldögélünk egyhelyben napközben. A megtett lépések, futásmennyiség mindegyik aktivitásmérő számára könnyedén nyomon követhető, ahogy általában a kerékpáron elégetett kalóriák sem okoznak gondot, ám a komplexebb mozgásformák, pulzusmérés, vagy a vízben végzett sporttevékenység és az alvásminőség figyeléséhez már jobban át kell gondolni, melyik eszközt válasszuk. Kollégáink szívesen segítenek az üzleteinkben!

Nem tudod melyiket válaszd? Olvasd el kisokosunkat a témában ide kattintva!

5. Készítsd otthon!

Az egészségesebb életmód persze azzal is jár, hogy le kell mondani a gyorséttermek és a pizzarendelés okozta kényelemről, ám ez az életforma meglepő pozitívumokat rejt: a házi kenyérkészítés néhány próbálkozás alatt elsajátítható, ha pedig kihagyjuk a finomított fehérlisztet, vagy olyan egészséges összetevőkkel dobjuk fel, mint a szárított paradicsom, a szervezetünk is hálás lesz. Sokan vannak, akiket a főzés megnyugtat, pihentet. Emellett a hiányzó lépésszámot is összegyűjthetjük a tűzhely és a konyhapult között sétálva, a finom ételek elkészítésében pedig hű társaink lehetnek a robotgépek, illetve mixerek.

Ha sikerül idén valamivel többet mozogni, illetve egészségesebben étkezni, akkor az újévi fogadalmak is könnyedén betarthatók lesznek. A változás mindig az első lépéssel kezdődik, ha pedig eljutunk oda, hogy rendszeresen teszünk egészségünkért, akkor már sínen vagyunk. És mennyivel könnyebb mindez, ha erre emlékeztet az óránk, ha a pozitív változásokat csalás nélkül regisztrálja a mérleg, és ha még finom házi kenyeret is ehetünk hozzá egy, a saját ízlésünk alapján összeállított smoothie kíséretében! Tegyük hát meg azt a bizonyos első lépést, és vágjunk bele!

Hozzászólások letiltva.