9 tévhit telefonvásárlás során, amiket sokan még mindig elhisznek!

Amikor okostelefont vásárolsz rengeteg olyan dologról kell döntést hoznod, amikre nem is gondoltál korábban.

Valószínűleg tudod, hogy milyen töltővel kell, hogy kompatibilis legyen a készüléked, valamint van elképzelésed róla, hogy milyen operációs rendszert szeretnél. Amikor azonban célirányosan elkezdesz telefont keresni, számos olyan extra tulajdonsággal fogsz találkozni, amik egy része valóban számít, és olyanokkal is, amik csak pénzkidobást jelentenek majd hosszútávon. Mi ebben a rövid, de informatív cikkben összegyűjtöttük azokat a tulajdonságokat, amikre valószínűleg nincs szükséged, és így telefonválasztás során könnyedén megspórolhatsz akár tízezreket is!

Több megapixel

Talán már te is hallottál róla, hogy valójában a megapixelek számából nem következik egyenesen, hogy hogyan fog teljesíteni telefonod kamerája. Ezek után miért választanál készüléket, megapixelek alapján? Hogyha tényleg a létező legjobb kamerás telefont keresed, akkor olvass utána, hogy valós élethelyzetekben melyik teljesít igazán jól, melyik rendelkezik a legjobb lencsékkel, mely modellek bírnak olyan tulajdonságokkal, mint a kézi vezérlés, vagy optikai kép stabilizáció.

Tulajdonságok, amik inkább a hangzatosak, mint hasznosak

Manapság rengeteg példát találhatunk arra, amikor a telefonok fejlesztése inkább marketing üzenetet közvetít, mintsem funkcionális javulást hoz. Minden alkalommal, amikor elbizonytalanodsz, hogy egy alaposan beharangozott új funkció valóban megéri-e az azzal járó drágulást, próbálj a józan eszedre hagyatkozni, és ne hagyd, hogy elkápráztasson a sok csillogás és hangzatos kifejezés!

Extra gombok

A legtöbb okostelefonon csupán pár gombot találsz napjainkban, és nagy valószínűséggel nincs is szükséged többre. Amennyiben olyan telefon után kutatsz, aminek fizikailag megjelenő home, valamint előre és hátra gombjai vannak, érdemes újra gondolnod ezt a kérdést, hiszen mindegyiket megtalálod a képernyőn is. Ez nem azt jelenti, hogy el kellene kerülnöd, a hagyományosabb, „nyomkodós” telefonokat, de egy percig se gondold, hogy bármi extrát jelentenek majd számodra.

Hatalmas képernyő

Olyan nagyságú kijelzőt ajánlatos választani, amelyik elég nagy ahhoz, hogy gond nélkül élvezd kedvenc alkalmazásaidat, játékaidat és videóidat. Amennyiben a jelenlegi telefonod esetében mindez megvalósul, még is nagyobb képernyő után kutakodsz, valószínűleg teljesen feleslegesen teszed azt.

A nagyobb képernyő sok kellemetlenség jár együtt. Néhány ok a példa kedvéért: nem lehet egy kézben használni, nem tudod könnyedén zsebre tenni, nagyobb óvatosságot igényel és sokkal sokkal drágább a javítása.

Tehát, hogyha nem érzed úgy folyamatosan, hogy nem tudod kihasználni a telefonodban rejlő fantasztikus lehetőségeket, mert túl kicsi a képernyője, nagy valószínűséggel nem jött el az idő váltani.

Vezeték nélküli töltés

Legyünk őszinték! A vezeték nélküli töltés igazán lenyűgöző. Ugyanakkor teljesen felesleges, csupán kényelmi szempont új telefon vásárlásakor. Ennek legfőbb oka, hogy egy bizonyos ponton kell hagynod a telefonod töltés közben, ahogyan töltés során egyébként is. Helyette inkább olyan készüléket érdemes keresned, amely gyorsan képes feltölteni, hiszen ezzel valóban sok időt spórolsz meg magadnak, és a pénztárcádban is több pénz marad.

Tulajdonságok, amikről te is tudod, hogy biztosan nem fogod használni

NFC mobil fizetés…ugyanakkor Te csak készpénzzel szeretsz fizetni? 4K videófelvétel, amikor nem is emlékszel, mikor kapcsoltad be utoljára a telefonod kameráját, esetleg abban sem vagy biztos, hogy hol van?

Nem lehetetlen, hogy új telefonod megváltoztatja majd berögzült szokásaidat, hiszen láttunk már nagymamát Uber-ben, de ha előre tudod, hogy nem mozgat meg téged különösebben 1-1 hangzatos tulajdonság, teljesen felesleges dupla árat fizetned miatta.

Ugyanakkor, hogyha valóban hasznosnak tűnik és megkönnyíti majd az életed telefonod menő, új kiegészítője, mindenképpen érdemes kipróbálnod és kicsit újítónak lenned!

 

Hozzászólások letiltva.