Ajándéktippek Húsvétra kicsiknek és nagyoknak

Two,Adorable,Little,Sisters,Wearing,Bunny,Ears,On,Easter,Day

Mit vegyek a gyereknek ajándékba?

 

Amikor ajándékot keresel a gyermekednek, biztos akarsz lenni afelől, hogy minden passzoljon az esemény vidám hangulatához, tematikájához. Azonban az is fontos, hogy az ajándékok adott életkornak megfelelő termékek legyenek, és hogy a kicsik örömüket leljék bennük. Ez komoly kihívás lehet, de ha elakadtál, elhoztuk a legjobb ajándéktippjeinket, amiből minden gyereknek találhatsz kedvére valót, akár már húsvétkor is.

Babajátékok a legkisebbeknek

Számtalan bébijáték közül választhatunk a legkisebb gyerekeknek is. Van olyan eszköz, ami oktatási elemet is becsempész a szórakoztatás mellé, segítve például a formák párosításának és válogatásának, sőt, akár még a betűk és a számolás gyakorlását is. Mások inkább a fantáziát ösztönzik, és vannak olyanok is, amelyeket csak a szórakozás kedvéért állíthatunk „csatasorba”. A választási lehetőség tényleg végtelen.

 

A megunhatatlan plüssök és babák

A kisgyermekek szeretik a plüssfigurákat és a babákat. Ezek az ölelnivaló társak valóban bájosak; a legtöbbször még a felnőttek is kedvelik őket. Azt tudtad viszont, hogy ezeknek a játékoknak fontos szerep jut a gyerekek fejlődésében is? Először is a plüssállatok enyhítik a gyermek szorongását. Még az idősebbek is könnyebben vigasztalódnak kedvenc plüssállatuk mellett, hiszen ezek a játékok ismerősek és megnyugtatóak. A plüssök és a babák fejlesztik a gyermekek szociális készségeit is.  A játék során az emberi kapcsolatokat, a törődést szimulálják, mikor megetetnek egy babát, vagy cumisüvegből megitatják kedvenc plüssállatukat. Ez a szimulációs elfoglaltság a beszéd és a nyelv fejlesztésére is ösztönzi a gyerekeket. A plüssfigurák gondozása táplálja a gyermekekben a kapcsolatteremtés és a másokkal való törődés iránti vágyat is. Ma már interaktív plüssfigurák is kaphatók, amik tovább segítik ezeknek a készségeknek a kialakítását. Nálunk többek között a kicsik kedvenc mesehőseinek – mint például Bing, a Mancs őrjárat, vagy a Minyonok – plüssváltozatait is megtalálod.

 

Kislány plüssel

Így születnek a jövő mérnökei? Az építőkészletekben rejlő lehetőség

Természetesen nem lesz minden gyerekből mérnök, aki építőkockákkal és más hasonló játékokkal tölti az idejét, de a kreativitás, a koordináció és a motorikus készségek kialakításában mindenképpen segít, ha ilyen ajándékot veszünk. Nemtől, kortól függetlenül megtalálhatjuk a csemeténknek a legmegfelelőbb változatot ebben a kategóriában is. Az építőjáték ráadásul igazi családi tevékenység, amely kicsiknek és nagyoknak egyaránt vonzó. Kezdetben mindenképpen segíteni kell a gyermeknek az építésben, – ez nagyszerű közös időtöltést jelent. Az áruházainkban megveheted a legkülönbözőbb készleteket az egyszerű építőkockáktól, a különleges mágneses Geomag építőjátékokig, vagy AquaBeads szettekig, amikkel víz hozzáadásával ügyes kis figurák készítők.

 

Ajándékok a felnövekvő divatdiktátoroknak

A gyermekkozmetikumok a legtöbb anyuka számára dilemmát jelenthetnek, hogy mégis milyen korban szabad megvenni a kicsinek az első saját sminkkészletét.

A természetes kíváncsiságból adódik, hogy minden kislány egy bizonyos ponton saját sminket szeretne. Lehet, hogy látta anyut reggeli készülődés közben, vagy az iskolai, óvodai barátnőjének van már ilyen készlete. Egy játéksminkkészlet jó ajándék lehet; arra vigyázzunk, hogy tényleg a gyermekeknek készített, számukra megfelelő terméket válasszuk. A szépítkezés és a divat világával persze nem csak a sminken keresztül ismerkedhetnek meg: akár a kisebbeknek is jó ajándék lehet a népszerű csillámtetkó, a Barbie babák fashionista termékcsaládja, valamint az igazán divatos a LOL, vagy a Na! Na! Na! Surprise babák.

Sportos ajándék az idősebb csemetéknek

A gyerekek is egyre kevesebb időt töltenek a szabadban, pedig az egészséges életvitelre való nevelést nem lehet elég korán kezdeni. A rengeteg energiájukat legkönnyebben a szabad levegőn töltött testmozgással lehet lekötni. Adj akár idén húsvétkor is sporteszközt a gyermekednek ajándékba! Ez minden téren meghálálja magát. Legyen szó futóbicikliről, gyerekgördeszkáról, focikapuról vagy kosárpalánkról, a kínálatunkban bármit megtalálsz. És ne feledkezz meg a védőfelszerelésről sem, ha ilyen menő bukósisakot választasz, azt a kicsik is szívesebben felveszik. Többgyerekes családoknál egy trambulin akár szuper közös ajándék lehet a kicsiknek.

 

Hozzászólások letiltva.