Itt a farsang, áll a bál. Ugye felkészültél már?

A vízkereszt után kezdődő farsangi szezon szinte szinonimájává vált a báli szezonnak. Épp csak elkezdtük ledolgozni a karácsonyi pluszokat, máris itt a farsang, az evés-ivás és a végnélküli táncmulatságok időszaka. Az alábbi posztban összegyűjtöttük hogyan készülhetünk fel rájuk. Valamint megosztunk veletek egy szuper fánk receptet, amit akár olajsütőben is elkészíthetsz!

Légy te a bálkirály/bálkirálynő!

Ugye megvan az a rész a meséből, mikor a tündér-keresztanya átváltoztatja Hamupipőkét? Nos nekünk nincs szükségünk semmilyen varázslatra, elég, ha van néhány megfelelő eszközünk, amely segít a tökéletes megjelenés kialakításában.

A hölgyeknek a báli frizura elkészítésében például hajformázók széles választéka áll a rendelkezésükre. Hajsimító kefével, vagy hajvasalóval könnyen kiegyenesíthetik a kócos gubancokat, melyből a frizura is sokkal könnyebben készül el, de egyszerűen leengedve is nagyon elegáns hajviselet. Ha laza hullámokra vagy göndör fürtökre vágyunk, vannak kifejezetten hajgöndörítésre specializálódott eszközök, de a cserélhetőfejes készülékek már mindkét műveletre alkalmasak.

A férfiaknál sokat dobhat a megjelenésükön az ápolt arcszőrzet vagy szakáll. Akár formázott borostát, akár teljes szakállat szeretnénk, vagy csak kontúrokat kialakítani, egy profi szakállvágóval csodákra lehetünk képesek. Ha a sima bőrt preferálod, akkor egy elektromos borotva tud segíteni, amivel könnyen és gyorsan megy a borotválkozás és a vágásoktól sem kell félned.

Báli hangulat otthon

Az okos világítástechnikának köszönhetően a fényjáték tökéletesen idilli hangulatot teremthet. Ma már a szivárvány minden színét beállíthatjuk a színes okosizzókon, mi pedig eldönthetjük, hogy éppen mihez van kedvünk, mi illik a legjobban a buli tematikájához, a dekorációhoz, illetve a fehér szín különböző árnyalataival is játszhatunk. Néhány gombnyomással összhangba hozhatjuk a fényeket a kedvenc zenéinkkel, és élvezhetjük, ahogy a fény a ritmusra változik.

Örökítsd meg a pillanatot!

Nem minden nap megy az ember bálba, így mindenképpen érdemes megörökíteni a különleges pillanatot. A digitális fényképezőgépeket ma már bárki bátran használhatja, a fejlett szoftvernek köszönhetően gyerekjáték jó képeket készíteni. Ha valami mégsem sikerült jól, gyorsan eltüntethetjük még a nyomát is.

A polaroid kamerával készült képek ma már újra nagyon trendinek számítanak, előnyük, hogy azonnal kézzelfogható eredményt kapunk, és elsőbálozós korunkat idéző, retró hangulatba kerülünk, ahogy ránézünk a fotóra. Ne felejtsünk el beszerezni hozzá megfelelő mennyiségű polaroid fotópapírt, melyek 6-8, de akár 30 db-os kiszerelésben is kaphatók.

A videókamerák segítségével az egész estét megörökítheted, de ha kompaktabb méretű kamerát szeretnél, akkor az akciókamerák a bulik megörökítésére is tökéletesek. Bármelyiket választod, ne feledkezz meg, a megfelelő méretű memóriakártyáról sem, hogy akár az egész estét rögzíthesd és ne maradj le a legjobb pillanatokról. A legújabb eszközökkel már élő videót is készíthetsz kedvenc közösségi oldaladon vagy azonnal posztolhatod a legjobban sikerült képeket is!

Csárdást jár a habverő, bokázik a máktörő

Népszerűek ilyenkor az úgynevezett batyus bálok, ahová a résztvevők maguk viszik a finomnál-finomabb falatokat. Vihetünk magunkkal egy könnyed salátát, melyet az erre specializálódott salátakészítőkkel percek alatt elkészíthetünk, és még látványos is lesz. Az aprítók és konyhai robotgépek segítségével nem kell órát tölteni a konyhában. Ha az újévet az egészséges életmód jegyében kezdtük, akkor házigazdaként készíthetünk smoothie-kat is, melynek a vendégek is biztosan örülni fognak. A farsang elkerülhetetlen étele a maga a fánk! Tudtad, hogy akár olajsütőben is elkészítheted ezzel is elkerülve az olajszagot a konyhában? Mutatunk egy egyszerű, de annál finomabb receptet.

A kép csak illusztráció

Farsangi fánk olajsütőben recept

Hozzávalók:

  • 3 dkg élesztő
  • 1 ek. cukor
  • 5 dl langyos tej
  • 50 dkg liszt
  • 6 tojássárgája
  • vanílisácukor
  • 7 dkg vaj
  • olaj a sütéshez
  • tálaláshoz ízlés szerint lekvár

Az élesztőt a cukorral 2 dl langyos tejben elkeverve lefedjük és felfuttatjuk. 50 dkg lisztbe vájt lyukba rakjuk a felfuttatott élesztőt, 6 tojássárgáját, 3 dl langyos tejet, sót, 1 cs. vaníliáscukrot majd jól kidolgozzuk. Ezután beledagasztunk 7 dkg vajat. Cipó alakban, lisztes tálban, tetejét lisztezve duplájára kelesztjük. Lisztes deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, lisztezett nagy fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Kiszúrás után konyharuhával lefedve újabb 15 percig kelesztjük. 180 C-os olajban, kis adagokban, 2-3 perc alatt pirosra sütjük. Lekvárral tálalva a legfinomabb.

Táncmulatság, kicsit másképp

A különböző videó-party-játékok még a sarokban szürcsölőket is aktivizálják. Szerencsére PS4-re vagy Xbox-ra kapható játékok széles választéka áll rendelkezésünkre, legyen szó táncos kihívásról vagy egy izgalmas közös küldetés teljesítéséről. Dobd fel a hangulatot, és kezdődhet a móka! Ne feledkezz meg a megfelelő mennyiségű kontroller beszerzéséről, de ha olyan játékot választasz, akár a mobilotokról is tudtok játszani.

+1 tipp a megfáradt lábaknak

Ha előző este kellően széttáncoltátok a cipellőket, és másnap sajgó lábakra ébredtek, egy kényeztető lábmasszás biztos jól fog esni. Az Euronics-ban könnyen beszerezhettek egyet a lábmasszírozó gépeink közül.

Hozzászólások letiltva.