Felejtsd el a mosogatást!

Szakértői tippjeink segítségével könnyedén megtalálhatod a legjobb mosogatógépet

Kevesen szeretik a házimunkát, de a mosogatást talán még annál is kevesebben. Időt szeretnél megtakarítani, hogy ne kelljen egy órán át tisztogatnod az edényhalmokat? Eleged van a serpenyők súrolásából vagy a foltos poharakból? Szeretnél tenni a környezetért, és víz-illetve energiatakarékosan végezni a házimunka egy részét? Amennyiben bármelyik kérdésre is igennel válaszoltál, eljött az idő, hogy beszerezz egy mosogatógépet. Akkor se félj, ha kevés helyed van: ma már pultra szerelhető típust is választhatsz. Íme, az Euronics hasznos tanácsai!

 A méret a lényeg!

Míg egy mosógépet a lakás több helyiségében is el tudunk helyezni – a fürdőszobától kezdve a konyhán át egészen a kamráig vagy mosókonyháig – a piszkos edényeket senki sem szeretné végigcipelni a lakáson. Ezért mosogatógép vásárlásakor a legfontosabb szempont valóban a konyhánk mérete. Egy átlagos mosógép 60 cm széles, de választhatsz keskeny (45 centis) modellt is. Sőt, egyre jobban terjednek a pultra szerelhető típusok is, amik alig nagyobbak egy mikrohullámú sütőnél.

Gondold át az igényeidet!

Amennyiben már tudod, hogy milyen méretű gépben gondolkodhatsz, jöhetnek a további szempontok. A legkönnyebb, ha az alábbi kérdések megválaszolásával felméred háztartásod igényeit.

  • Mekkora a háztartás?
  • Milyen gyakran főzöl, és hívsz vendégeket?
  • Mennyi konyhai eszközöd van?

A fentieket szem előtt tartva igyekezz végiggondolni, hogy átlagosan mekkora mennyiségű edényt szoktál elmosogatni. Vedd figyelembe a hétköznapokat és a hétvégi, családi összejöveteleket is! Ha számolás közben is hatalmas edényhalmokat látsz magad előtt, válassz nagy kapacitású mosogatógépet! Ugyanakkor hiába férne el a konyhádban egy nagyobb típus, ha ketten laktok egy háztartásban, nem főztök sokat és ritkán hívtok vendégeket. Ilyenkor válassz kisebb mosogatógépet vagy automata vízadagolóval ellátott típust!

  • Beépíthető vagy szabadon álló?

Mosogatógép választáskor is érdemes design szempontokat figyelembe venni. Amennyiben az egész konyhában egységes bútorokat szeretnénk látni, mindenképp beépíthető típust válasszunk! A teljesen beépített mosogatógép rejtve marad a szekrényajtó mögött, míg egy félig beépített típus esetében a kezelőfelület továbbra is szem előtt lesz. Utóbbi megoldás kifejezetten hasznos, ha egységes konyhabútorra, de LCD kijelzős mosogatógépre vágyunk.

Keresd az extra funciókat!

Megvagy a mérettel, a kapacitással, de még mindig tanácstalan vagy? Szerencsére számos extra funkció közül választhatsz, az egyik biztosan épp a Te igényeidre lett szabva!

Állítható méretek: A felső kosár magasságának állításától kezdve, a lehajtható tányér- és evőeszköztartón át a flexiform kosarakig rengeteg lehetőséged van arra, hogy átalakítsd mosogatógéped belsejét. Ideális ilyen típust választanod, ha rendszeresen használsz nagyobb edényeket (lábosok, tepsik, serpenyők).

 Hatodik érzék/Fuzzy Logic/Fél program funkció: A készülék a mosogatandó edények mennyiségéhez igazodva állítja be a víz- és energiamennyiséget, valamint a mosogatási időt. Ideális választás, ha ketten laktok együtt, de gyakran hívtok vendégeket.

Antibakteriális program vagy funkció: Az ilyen típusú mosogatógépek garantálják, hogy a baktériumok 99,9%-át elpusztítják. Ideális kisgyermekes családok részére.

 LCD kijelző: Ha kedveled a high-tech konyhai eszközöket, és percre pontosan szeretnéd látni, hogy mennyi idő van hátra a programból, érdemes LCD-kijelzővel ellátott típust választanod!

 

Használd helyesen!

  • Figyelj a bepakolásra! Tapasztald ki, hogy saját edényeid hogyan férnek el legjobban a gépben! Ügyelj arra, hogy az edények ne fedjék egymást és ne akadályozzák a forgókarokat!
  • Öblítsd el az edényeket! A makacsabb ételmaradékokat érdemes leöblíteni az edényekről, hogy a mosogatógép hatékonyabban tudjon dolgozni.
  • Fából készült eszközöket kézzel mosogass el! A fa megszívja magát vízzel, ami nemcsak az eszközt teheti tönkre, de emiatt kevesebb vizet hagy a többi edény elmosására is.
  • Ne pazarolj! Csak akkor indítsd be a mosogatógépet ha teljesen megtelt, vagy válaszd a fél programot!
  • Mosogatógépbe csak konyhai eszközöket! Ne tegyél semmi olyat a mosogatógépbe, amit nem szívesen tennél fel az étkezőasztalra!
  • Tartsd karban! Ahhoz, hogy mosogatógéped bírja a terhelést, rendszeresen tisztítsd meg a szűrőbetéteket. Emellett mindig tartsd észben, hogy mosogatógépbe csak olyan tisztítót tegyél, amit abba is szántak. A tabletta helyére beöntött mosogatószer nem jó megoldás!

Fogadd meg tippjeinket, és böngéssz online mosogatógép ajánlataink között!

Amennyiben a fenti tippek mellett további segítségre van szükséged, hogy a lehető legjobb típust tudd kiválasztani, fordulj bátran szakértőinkhez! Az ország 69 pontján várunk szeretettel üzleteinkben, a hét minden napján.

 

 

Hozzászólások letiltva.