Így lehet minden nap a Föld Napja

Férfi átölel egy földgömböt

Hogyan segíthetnek az okoseszközök az energiatakarékosságban?

50 évvel ezelőtt tartották meg először Amerikában a Föld Napját, melynek üzenete azóta csak egyre fontosabbá vált. Ha szeretnénk hozzájárulni egy jobb jövőhöz, épp a saját otthonunk lehet a megfelelő terep az első lépésekhez, hiszen végső soron a legkisebb tettek is nagy változásokat idézhetnek elő. Az okos és energiatakarékos háztartási készülékek és eszközök használatával környezettudatos otthont teremthetünk.

Legyen okos az otthonod!

Sokan beleesünk abba a hibába, hogy mielőtt elmegyünk otthonról, elfelejtjük lekapcsolni a lámpákat, a légkondit vagy a fűtést, nem kevés energiát és pénzt elpazarolva ezzel. Szerencsére ma már rendelkezésre állnak azok a könnyen használható okoseszközök, amelyek működését bárhonnan irányíthatjuk és nyomon követhetjük az okostelefonunk segítségével.

Az okostermosztátok vagy okoslámpák révén a lakás belső hőmérséklete és világítása egy okostelefonnal bárhonnan szabályozható, és könnyen beállíthatóak az eszközök működésének automatikus napi rutinjai is. Az okos készülékek – a légkondicionálóktól kezdve a mosógépekig – működése szintén hatékonyabban irányítható és nyomon követhető akár egy egyszerű, központi alkalmazáson, például az LG ThinQ™ appon keresztül. Ezzel az alkalmazással könnyen ellenőrizhető, hogy bekapcsolva maradt-e a tévé, az energiatakarékosság érdekében egyszerűen módosíthatók a légkondicionáló beállításai, valamint távolról beállítható a hűtő hőmérséklete is, például hosszabb távollét idején.

Tartsd csúcsformában a készülékeidet!

Környezetvédelmi szempontból is hasznos, ha az optimális üzemelés érdekében nagyméretű háztartási készülékeinket – például a mosógépeket, szárítókat, hűtőket – csúcsformában, azaz kiváló műszaki állapotban tartjuk, A ThinQ™ app funkciói épp ebben nyújtanak segítséget: emlékeztetik az LG készülékek használóit a rendszeres karbantartási feladatok elvégzésére, illetve a Smart Diagnosis™-t lefuttatva képesek egyes gyakori problémák diagnosztizálására és tippeket adnak a megelőző kisebb karbantartási lépésekre, így meghosszabbítják a termékek élettartamát és javítják azok teljesítményét.

A ThinQ™ app azt is képes jelezni, ha az LG mosógépben kiegyensúlyozatlanul vannak a ruhák, felhívja a felhasználó figyelmét a probléma megoldásához szükséges beavatkozás elvégzésére, az optimális mosási teljesítmény elérésével pedig végső soron energiát takarít meg.

Váltsunk energiatakarékos készülékekre!

Otthonunk zöldebbé tételének az egyik legjobb módja, ha energiatakarékos készülékeket vásárolunk. Az energiafogyasztási kategória alapján könnyű a megfelelő berendezések kiválasztása, amelyekkel nem csak a bolygónak segítünk, de csökkenthetjük a rezsiköltségeinket is. Kiváló választást jelentenek továbbá az okos elosztók és hosszabbítók, amelyek használatával minden csatlakoztatott készülék energiafogyasztása nyomon követhetővé válik.

A TurboWash™ 360°-hoz hasonló technológiával ellátott okosmosógépek a háztartás energiafogyasztásának mérséklésében segítenek, miközben a házimunkával töltött idő is csökkenthető. Az LG szabadalmaztatott AI Direct Drive technológiájával rendelkező, A+++ energiaosztályú mosógépek úgy tisztítják még alaposabban a ruhákat, hogy közben intelligens módon növelik a vízfelhasználási hatékonyságot is, a ruhák súlyához mérten kiválasztva a szükséges mennyiségű vizet.

Azzal, hogy okos eszközökre váltunk, nem csak a mindennapi életünk válik könnyebbé, de egyben a Föld védelméért és a természeti erőforrások megőrzéséért is teszünk. A korszerűtlen háztartási nagygépek lecserélése nem csak környezetkímélő, de igencsak pénztárcabarát lépés is, hiszen az energiatakarékossággal a beruházás néhány év alatt megtérülhet.

Csatlakozz a klubhoz!

Az elmúlt 50 évben maga a Föld Napja is sokat változott, ma már például számos környezetvédelmi kezdeményezéshez csatlakozhatunk online formában is.

Egy mobilappon keresztül például most bárki kapcsolódhat az idei Föld Napja kihíváshoz (Earth Day Network’s Earth Challenge 2020), amely lehetőséget ad arra, hogy a környékünkkel kapcsolatos környezetvédelmi ügyekről tájékozódjunk, megosszuk észrevételeinket és gondolatainkat másokkal, továbbá részt vegyünk zöld témájú oktatásokban és aktivitásokban is.

A Digitális Föld Napja részeként olyan online megoldások is elérhetőek, amelyek a napjaink legfontosabb környezetvédelmi kérdéseiről nyújtanak információkat. Bár a Föld Napja különleges és ünneplést érdemlő nap, alapvetően arról szól, hogy cselekvésre ösztönözzön: ez az éves emlékeztetőnk, hogy mindannyiunknak minden nap tennünk kell azért, hogy világunk jobbá válhasson. Az otthoni, kis lépésekkel kezdve hozzájárulhatunk az egyensúly visszaállításához és megőrizhetjük bolygónk szépségeit a következő generációk számára.

Arról, hogyan járulhatnak hozzá az okoseszközök a fenntarthatósághoz további információ itt érhető el.

Forrás: noguchi.hu

Hozzászólások letiltva.