Így lehet neked is okosotthonod!

Manapság egyre népszerűbb a kütyüket és dolgokat okosnak nevezni. Okostelefon, okosóra, okosotthon… De vajon mit takar a ’smart home’ fogalma és hogyan varázsolhatjuk mi is otthonunkat okossá? Alábbi cikkünkben bemutatunk néhány praktikus és könnyen alkalmazható megoldást, melyek segítségével te is egyszerűen biztonságossá teheted otthonod, bárminemű hókuszpókusz nélkül.

Mindenekelőtt bemutatjuk az intelligens otthon három fő ismérvét: biztonság, kényelem és energiatakarékosság. Innovatív rendszerek telepítésével képesek vagyunk a mindennapi folyamatok automatizálására, ezáltal magasabb szintű védelem és kényelem érhető el. Az alábbi önműködő megoldásokkal te is könnyíthetsz mindennapjaidon és nem utolsó sorban biztonságban tudhatod otthonod.

 

Bemutatkozik az intelligens csatlakozó, a smart plug

A távolról vezérelhető TP-Link HS110 Wi-Fi okos dugalj ( Smart Plug)  titka abban rejlik, hogy a smart plug-hoz csatlakoztatott elektronikai készülékeidet gyakorlatilag a világ bármely pontjáról irányíthatod. Egy okostelefonra letölthető applikáción keresztül egyetlen érintéssel kezelheted a dugaljhoz csatlakoztatott eszközeidet. A távoli mód segítségével például távol tarthatod a gazfickókat otthonodtól, hiszen a lámpákat ki- és bekapcsolhatod megadott időben, így mindig úgy tűnik mintha otthon lennél. Ha pedig valóban otthon vagy, kényelmesen ütemezheted, hogy minden lámpa elaludjon éjfélkor, és minden egyéb eszköz kikapcsoljon a nappalidban anélkül, hogy ki kelljen kelned az ágyból. A visszaszámlálási funkcióval pedig időzítheted, hogy a hajsütőd vagy a vasalód mikor kapcsoljon ki. Így nincs többé idegeskedés amiatt, hogy indulás előtt vajon kihúztad-e a hajvasalót a konnektorból. Ha ez még nem lenne elég, az Amazon Echo rendszerével párosítva akár a puszta hangoddal is irányíthatod a smart plug-ot, és a hozzá csatlakoztatott készülékeidet. És mindennek a feltétele egy Android (4.1 vagy frissebb) vagy iOS (iOS 8 vagy frissebb) okostelefon, amire ingyenesen letöltheted a Kasia alkalmazást. A modern dizájn pedig már csak hab a tortán, mely egyszerű és mégis elegáns, így kiválóan harmonizál a szoba többi berendezésével.

 

Intelligens Vízszivárgás érzékelő

 Okos otthonod biztonsági rendszerét bővítheted ezzel a szuper hasznos König intelligens vízszivárgás érzékelővel és elkerülheted a drága javítási munkákat igénylő kisebb szivárgásokat. Ha az érzékelőd vizet érez, azonnal aktivál egy riasztót és értesítést küld mobiltelefonodra. Okos telefonoddal egyszerű az összekapcsolása, párosító gomb segítségével. Készüléked akár két évig is üzemelhet a behelyezett elemekkel.

Megérkezett a Mio Smart Home rendszere!

Ha szeretnéd zavartalanná tenni mindennapjaidat és megbizonyosodni arról, hogy távollétedben is minden nyílászáród csukva van, akkor számodra a Mio Smart R12 ajtó- és ablakérzékelő a megoldás! Ez a stílusos és diszkrét érzékelő könnyen a nyugalmad őrzője lehet, hiszen ha váratlanul kinyílik egy ajtó, ablak vagy akár fiók otthonodban, erről azonnal értesítést kapsz a mobilodon. Házi kamerákkal kombinálva pedig garantált a nyugalom, így mind szeretteidet mind otthonodat biztonságban tudhatod. Egy alkalmazás segítségével könnyen párosíthatod a Mio Hub G10 összekötővel, mely kapocs az otthoni router és az érzékelők között.

 

 

Itt az éjjellátó Wi-Fi Kamera

Ha ez még mindig kevés lenne, a TP-LINK forgatható és dönthető éjjellátó kamerájával HD felbontásban rögzítheted az otthonodban történteket, akár koromsötétben is. Számszerűsítve ez annyit tesz, hogy vízszintesen 300, függőlegesen pedig 150 fokban láthatsz mindent, ami a lakásodban történik, melyet a HD felbontásnak köszönthetően éles és tiszta felvételeken nézhetsz vissza. Éjszaka pedig akár 8 méteres távolságig is ellát a kamera. Ha pedig gyermekeidért vagy házikedvenceidért aggódsz, a mozgás- és hangérzékelőnek köszönhetően közvetlen figyelmeztetést kérhetsz e-mailben, ha kamerád hangot vagy mozgást érzékel hajlékodban. A tpCamera applikáció segítségével bárhonnan hozzáférhetsz a kamera képéhez, sőt, akár kétirányú kommunikációt is kezdeményezhetsz az otthonlevőkkel.

 

 

Ezennel minden készen áll otthonod megfigyelésére!

 

Hozzászólások letiltva.