Induljon jól a suli! Kisokos: a megfelelő laptop kiválasztása tanuláshoz

Elérkezett a visszaszámlálás! A nyár utolsó napjait éljük, hamarosan kezdődik az iskola. Az egyetemre készülőknek ez a pár hét számtalan izgalmat rejt: gólyatábor, albérletbe költözés… és el kell gondolkozni azon is, hogy milyen technikai eszközöket szerezzünk be az új tanévre.

A digitális világban már szinte elengedhetetlen, hogy egy egyetemistának ne legyen laptopja. Régebben a jegyzetelés kézzel történt, a beadandókat és szakdolgozatokat írták csak géppel, manapság azonban a diákok már szinte mindent számítógépen végeznek el.

Úgy tűnhet, hogy mindegy, milyen felszereltségű gépet választunk, pedig nagyon fontos, hogy saját kényelmünket szolgálja egy-egy jól megválasztott modell.

Válassz okosan laptopot! Fogadd meg tanácsainkat, és könnyítsd meg egyetemi éveid!

Az első és legfontosabb, amit egy egyetemistának figyelembe kell vennie a laptop kiválasztásánál, az a súly. Mindennap magaddal kell cipelned? Biztosan lesznek más egyéb cuccaid is, könyvek, mappák, edzőfelszerelés, stb. Éppen ezért célszerű könnyű, 1-2 kg-os gépet választani. Megkönnyítheted továbbá a cipekedést azzal, hogyha magas, akár 6-8 órás üzemidővel bíró gépet választasz, így nem kell magaddal vinni a töltőt.

A másik tényező a gép mérete. Az egyetemi asztalokon biztosan nem lesz akkora helyed mint otthon, ezért érdemes egy kisebb készülék mellett letenned a voksod.

Szakterülettől függően változhatnak a méretigények, hiszen aki grafikus pályát választ, előnyben részesíti a nagy kijelzőjű gépeket, azonban, ha tanuláshoz és az órán való anyaggyűjtésre használjuk, megfelel egy kisebb colos kijelző is. Hasznos lehet, ha olyan típust választunk, amelynek szabadon lehet forgatni a kijelzőjét.

Az erő legyen Vele!

Minimum 4 GB RAM felszereltségű eszközre ruházzunk be, kevesebb memória megakaszthatja a gépet! Hasznos a bővíthető memória, hiszen ha a későbbiekben szükségünk lesz rá, könnyedén tovább bővíthetjük azt.

Sokan a touchpad-nek nem tulajdonítanak nagy jelentőséget. Érdemes ugyanakkor belegondolni, hogy ha nem tudjuk használni az egeret a helyhiány miatt, akkor nagyban lelassíthatja a munkánkat egy rossz minőségű touchpad.

 

Nézd meg a Lenovo Yoga 510-ről készült tesztvideónkat!

Figyelj az apró részletekre:

  • 0-s usb csatlakozóval legyen felszerelve
  • Legújabb szabványú Wifi csatlakozó
  • Billentyűzet világítás
  • Gombok kialakítása
  • Alumínium vagy magnézium borítás

A laptopok legnagyobb előnye, hogy hordozhatók, ezért táskára is szükségünk van, amiben el tudjuk vinni magunkkal az egyetemre. De mi is a számunkra legkedvezőbb hordozási mód? Stílusodtól függően viheted oldaltáskában, hátizsákban, esetleg kézi táskában. A kiválasztásnál azt is vegyük figyelembe, hogy mennyit és hol használjuk. Strapabíró és ütésálló táskát válasszunk, ami jól bírja a tömegközlekedést, és nem szakad el a pántja pár hónap használat után.

Szerencsére a laptop táskák abba a kategóriába esnek, hogy akár egy- vagy több éves garanciát is kaphatunk rájuk.

Hozzászólások letiltva.