Karácsonyi ajándéktippek

Karácsonyi ajándékok

 …hogy tényleg azt add, ami örömet okoz

 

A karácsony a családok, a közös együttlét és kikapcsolódás ünnepe, amikor végre az egész éves hajtásból kiléphetünk kicsit. Azonban az ünnepet megelőző időszak egyik legnagyobb stresszfaktora minden kétséget kizáróan mégis az ajándékok kiválasztása. Minek fog örülni az egész nap a számítógép előtt ülő csemeténk, mit szeretne vajon a sportőrült párunk vagy éppen a barátnőnk/barátunk, aki ki se jön a konyhából? Összegyűjtöttük az egyes érdeklődési körökhöz illő sikertermékeket, hogy neked könnyebb legyen kiválasztani a legjobb ajándékot.

A kütyümániásoknak

Az eddigi eladások tükrében az idei karácsonyi szezon egyik sikerterméke ismét az okosóra lesz. E divatos, sokféle stílusban és széles tudással elérhető viselhető eszközök felhasználhatósága lényegében megegyezik egy okostelefonéval, a sportolástól a munkaszervezésig számos tevékenységben nyújtanak segítséget. Ráadásul divatékszernek sem utolsók. Nem feltétlenül kell megelégednünk a dobozban kapott szíjjal, akár anyag, akár szín tekintetében, hiszen akár a ruhatárunk egyes darabjaihoz igazítva új stílusú, vagy színű szíjjal kombinálhatjuk az eszközt. Olyan modellek is vannak, amik akár a mobilfizetést is képesek kezelni így már nem csak a bankkártyánkat, de a telefonunkat sem kell elővennünk az üzletek pénztárainál. Emellett nagyon népszerű kiegészítő a teljesen vezetéknélküli fülhallgató, ajándékként is nagyon szívesen vásárolják az emberek. Persze egy okostelefonnal továbbra sem tudunk mellé lőni.

A konyha ördögeinek

A konyhagépek közül örök slágernek számítanak a nagyteljesítményű, multifunkciós robotgépek. Ezek az „ezermesterek” a kenyérdagasztástól a szeletelésen, aprításon keresztül egészen a húsdarálásig, mindent tudnak, sőt egyes kiegészítőkkel akár a fagylaltkészítés, vagy a natúrkonyha szerelmeseinek a gabonaőrlés sem jelenthet akadályt. A kisgépek közül a sütő-főző készülékek is rendkívül népszerűek ebben az időszakban. Az elektromos főzőedények elsősorban a kisebb konyhákban lehetnek előnyösek, mert akár egy tűzhelyet, vagy sütőt is kiváltanak, de egy elektromos kukta, vagy a modern konyhaművészet „netovábbját” jelentő lassú főzőt különleges igényeket is kielégít. Az egészséges táplálkozásban nyújtanak segítséget a forrólevegős sütők, melyek minimális olajjal készítik a ropogós sültkrumplikat, rántott ételeket. Emellett a kategóriában abszolút kedvencek az automata és kapszulás kávéfőzők is.

Azoknak, akik sokat törődnek magukkal

Ne gondoljuk, hogy a szépítkezés, az ápoltság ne lenne uniszex elfoglaltság, bátran vehetünk ilyen eszközt ajándékba bármelyik nem képviselőjének. Az egyik legkeresettebb szépségápolási termék a villanófényes szőrtelenítő, vagy IPL készülék. Inkább férfiak körében népszerűek az ún. multigroom eszközök melyekkel a legkülönbözőbb testtájak könnyedén szőrteleníthetők. Ha tudjuk, hogy az ajándékot kapó ad a simaságra, ezek mindenképp jó választást jelentenek. Természetesen dönthetünk hagyományosabb szépészeti eszközök mellett is, mint például a hajvasalók, vagy hajformázók. A szép mosoly is fontos, nem meglepő módon az elektromos fogkefék és szájzuhanyok, illetve a kombinált szájápoló centerek is a legnépszerűbb termékek között vannak a karácsonyi ajándéklistákon, legyen szó az egyszerűbb eszközökről, vagy éppen a csúcskategóriát jelentő szónikus fogkefékről.

A gyermekeknek

A kisebbek ajándékának kiválasztásánál természetesen az életkorból érdemes kiindulnunk. A legkisebbeknél egyre népszerűbbek a készségfejleztő játékok, amik nem csupán zenélnek, csörögnek, világítanak, de ennél több interaktivitást igényelnek, segítenek a fejlődésükben. Kicsit nagyobb korban már bevezethetők a gyerkőcök a társasjátékok és puzzle-ök világába is, ami akár egy életen áttartó szenvedély is lehet, ami ráadásul a kreativitástól a szociális interakciókon át a taktikai érzékig rengeteg készség fejlesztésében, karbantartásában nyújthat segítséget. Persze választhatunk olyan menő játékokat is, mint a távirányítós autók és egyéb járművek is.

A zenerajongóknak és audiofileknek

A hangszórók és hangsugárzók terén óriási a választék. Ezekből az árkategóriától függően kaphatunk egyszerűbbeket, de szinte a koncerthangzást nyújtó eszközök is elérhetőek már a nagyközönség számára is. A kategóriában kétségtelenül a partyboxok és a komolyabb hangzású Boomboxok viszik a prímet, karácsony után a szilveszteri karaoke bulikon is nagyot szólnak, de akár a nyári idényben kerti, tóparti kirándulások alkalmával is jól jönnek, valóban élményt is ajándékozunk velük.

A gamereknek

Mi mással is kezdhetnénk, mint a játékkonzolokkal és a hozzájuk tartozó kiegészítőkkel, játékszoftverekkel. Emellett azonban ma már külön iparág épül a számítógépes játékok használóira. Legyen szó profi e-sportolókról, vagy mindennapi játékosokról, biztosan örülnek egy-egy gamer széknek, speciálisan az igényeikre szabott egérnek, billentyűzetnek, vagy egyéb kiegészítőnek. Persze egy igazi játékosnak a legjobb minőségű internetkapcsolatra van szüksége, többek között ezért is nagyon népszerűek idén a internetrouterek, jelerősítők, de a legmodernebb, a ház minden pontján tökéletes hálózati kapcsolatot garantáló Mesh WiFi rendszerek is egyre elérhetőbbekké válnak.

Az aktív pihenőknek

A világjárvány miatt az elmúlt időszakban egyre többen választották az autó, illetve tömegközlekedés helyett az egyéni közlekedési módokat, amelyek a testmozgásnak és az aktív pihenésnek is jó módját jelentik. Egy elektromos bringa vagy e-roller nekik lehet kiváló ajándék. Ők örülhetnek egy az okosórákkal rokon, ám jóval egyszerűbb, és természetesen olcsóbb aktivitásmérő karpántnak is. Végül itt említenénk meg az egyre népszerűbb dróntechnológiát is, aminek a belépő szintje kifejezetten elérhető áron beszerezhető, ajándékozható.

 

 

 

Hozzászólások letiltva.