Így varázsolj könnyedén ünnepi hangulatot az otthonodba

Christmas,Or,New,Year,Decoration,On,Modern,Wooden,Coffee,Table.

Hamarosan itt a karácsony, az ünnep, amikor a hangulatos fények, a finom ételek és a család kapja a főszerepet. Az ország jó része teljes díszbe borul, mi se hagyjuk az utolsó pillanatra a készülődést! Érdemes mielőbb beszerezni, amit lehet, hogy az utolsó napok már nyugalomban, sütéssel-főzéssel, egymásra figyeléssel, nevetéssel és az elmaradhatatlan fa díszítésével telhessenek. Mi már felkészültünk: megkönnyítve a díszítés kérdését, összeállítottuk az alkalomra karácsonyi dekorációs katalógusunkat.

Azidei karácsonyi katalógusunk segítségünkre lehet, hogy ne fájjon a fejünk a tökéletes dekoráció miatt. Az összeállítás miden eleme megrendelhető online, így nem kell magunkra húznunk a végeláthatatlan pulóver kupacot és kimenni a borongós, hideg decemberi időbe – a kiszemelt díszek házhoz jönnek, miközben mi az ajándékok csomagolásával és karácsonyi dalok hallgatásával tölthetjük az így megspórolt időt.

Karácsonyi fényözön: minden, ami világít

A hagyományos mécsesek helyét lassan felváltják a modern kor vívmányai, a LED-es gyertyák, kő- és teamécsesek. Nem csak tűzbiztonsági érvek szólnak e modern eszközök mellett: hasznos tulajdonságuk, hogy évről évre elővehetőek és újra használhatóak, nem fogynak el, mint autentikus, viaszból és kanócból készült változataik. A legtöbb ünnepünknek része valamilyen módon a világítás, azonban a karácsony esetében ez kifejezetten nagy szerepet kap. A fenyőre felfuttatott izzósorok kínálatában megtalálható minden, ami szem-szájnak ingere: az egyszínű fényfüzér apró égőivel visszafogott, letisztult hangulatot kölcsönöz, míg színes változata különböző világítási módokra programozható lehetőséget kínál, fényárba borítva a szobát. A játékosabb kedvűeknek pedig elérhetőek a nem csak színes, de formájukban is különleges izzósorok is, amik virág vagy jégkristály alakjában öltenek testet.

Ünnephez illő dekoráció: műfenyők, díszek, figurák

Amennyiben úgy döntenénk, hogy életre szóló fát választunk, ami minden karácsonykor megörvendeztet bennünket, nem hullajtja a tűlevelét és a beszerzésével, elszállításával sem kell bajlódnunk minden évben, válasszunk nyugodtan műfenyőt, hiszen szép megoldások várnak ránk e téren több méretben is, dekorációval kiegészítve, vagy anélkül, egyedi díszítésre várva.

Míg többen a plafonig érő fákat preferálják, vannak lakások, amikbe inkább egy kisebb példány illik, de szerencsére ilyen feltételekkel sem kell lemondanunk az impozáns fáról, hiszen egészen alacsony méretben is beszerezhetjük az otthonunkhoz passzoló, kevesebb helyet foglaló változatot.

A fadíszítés terén már nagy teret kap a kreativitásunk, kötöttségek nélkül elrugaszkodhatunk a klasszikus piros-arany vonaltól, hogy ízlésünknek megfelelő, egyedi dekorációba borítsuk a kiválasztott fánkat. Aki inkább a természetes anyagok híve és szereti a jópofa dolgokat, annak érdemes mókás darabokkal feldobni a hagyományos gömbökből álló szettet, akár a karácsonyfa mellett más helyekre is – ablakra, ajtóra, polcokra rögzített kiegészítőkkel – becsempészve az ünnepi hangulatot. A fát megkoronázó, elengedhetetlen csúcsdíszről viszont semmiképp se mondjunk le.

Nézzünk szét az otthonunkban és engedjük szárnyalni a fantáziánkat: hova csempészhetünk még ünnepi hangulatot? A skandináv manók, a különböző ünnepi diorámák bármely ablakban, könyvespolcon vagy íróasztalon elhelyezhetőek és meghittséget, vidámságot árasztanak kicsiknek és nagyoknak.

Karácsonyi konyhai kiegészítők

A karácsonyi ünneplés fontos része az étkezés, a finom sütik és az ínycsiklandó sültek. Ne feledkezzünk hát meg a konyháról és a konyhában sürgő-forgó szeretteinkről se. A jártas szakácsoknak is jól jön egy kötény, ami megóvja a ruhát a szálló liszttől, porcukortól és a lecsöppenő csokimáztól, így elkerülhetjük a bosszúságot, ami a napi többszöri átöltözéssel járna. Ebből kifejezetten gyerekeknek szánt verzió is kapható, ami garantáltan meghozza majd a kicsik kedvét a konyhai segédkezéshez.

A szilikon sütőformával könnyen és tapadásmentesen készíthetjük el az alkalomhoz illő süteményeinket, legyen szó akár muffinról, piskótáról, bonbonról, akár különböző sós harapnivalókról, hiszen ez a praktikus hőálló és rugalmas eszköz sokrétűen használható. Ha továbbfejlesztenénk a megszokott, lapos mézeskalácsokat, szerezzük be az új, süteménykiszúró szettet, amivel nyolc különböző, karácsonyi formájú süti is elkészíthető, ráadásul 3 dimenzióban!

Hozzászólások letiltva.