Készíts otthon jégkrémet!

Ebben a nagy melegben jólesne egy hűsítő nyalánkság, de eszed ágában sincs kimozdulni a nagy forróságban beszerezni? Nem is kell! A Bosch Vitaboost turmixgépek jégkrém készítő funkciójával könnyedén elkészítheted otthonodban is jeges nassolni valódat! Mutatjuk, hogyan:

Sárgabarackos jégkrém házilag

Hozzávalók:

600 g sárgabarack

20 g gyömbér

6 ág citromfű

4 ek. méz

250 ml almalé

Elkészítés:

  1. Hámodz meg és vágd darabokra a gyömbért. Mosd meg és csepegtesd le a citromfüvet, majd tegyél néhány levelet egy oldalra. Tedd a keverőedénybe a gyömbért és a citromfüvet a sárgabarackkal, mézzel és almalével. Helyezd rá a zárókupakkal ellátott tetőt, majd nyomd rá határozottan. Vedd le a zárókupakot. Tedd a keverőrudat a nyílásba.

 

  1. Kapcsold be a Bosch VitaBoost készüléket. Nyomd meg a jégkrém program gombját (Ice cream) és alaposan mixelj össze minden összetevőt, amíg a készülék ki nem kapcsol. A folyamat során a keverőrúd segítségével nyomkodd lefelé az összetevőket. Alternatív megoldásként állítsd a forgókapcsolót a legmagasabb fokozatra és turmixold simára az alapanyagokat a leírtak szerint kb. 55 másodperc alatt.

 

  1. Szolgáld fel azonnal a finomságot vagy tedd át egy lapos edénybe és tedd a mélyhűtőbe további 30 percre, hogy jobban megszilárduljon. Tedd a barackfagyit kis tálakba és díszítsd citromfűvel.

 

Forrás: https://www.bosch-home.com/hu/

Hozzászólások letiltva.