Készülj, nyakunkon a karácsony!

Karácsonyi reggeli fényfüzérrel

Segítünk hangulatba kerülni – néhány ügyes praktikával fokozatosan készülhetsz fel az ünnepekre

 

Van néhány tippünk, hogyan varázsolhatsz karácsonyi hangulatot a lakásba, hogyan tudsz egyszerűen ráhangolódni az ünnepekre. Az emberek egy része legszívesebben már november közepén feldíszítené a karácsonyfát, mások még szenteste napján sem jönnek hangulatba. Ajánlónkat követve garantáltan átkapcsolhatod magad karácsonyi üzemmódba!

Kapcsold be a fényeket!

A karácsonyi fényfüzérek meghitt hangulatot teremtenek otthonunkban. Dekoráljuk vele a lakást bátran, ne csak a karácsonyfára kerüljön! December első hétvégéjén már el is kezdhetjük, ha minden vasárnap bővítjük a dekorációt, fokozatosan egyre lelkesebbek leszünk, és így karácsonykor már nem is tart olyan sokáig a díszítés. Tegyünk az ajtóra, a polcokra, vigyünk fényt a lakás több pontjába. Az ízlésünkre van bízva, hogy több színben pompázó vagy egyszínű fűzért választunk, sőt egyedi formájú, akár hókristály vagy karácsonyfa alakú izzósorok is kaphatók már. Figyeljünk a vásárlásnál, a házon kívül kizárólag kültéri minősítéssel rendelkező fűzéreket használjunk, amelyek bírják a hideget, esőt, havat is!

Kapcsolj karácsonyi zenét!

Otthonra, a jobb hangzás, a tökéletes basszusok és a remek hangminőség kedvéért érdemes jó minőségű audio rendszert, hangszórókat beszerezni, és nem csak a laptopunk hangszórójára hagyatkozni.

Ha vezeték nélküli hangszóróban gondolkozunk, akkor a Bluetooth-os vagy Wi-Fis készülékek közül válogathatunk. A Bluetooth-nál előny, hogy internet nélkül is lejátszhatjuk zenéinket, hátránya viszont a viszonylag kis hatótávolság, így a hangfalat és a forrást érdemes egy helyiségben tartani. A Wi-Fis hangszórónál már nagyobb mozgásterünk van a távolságokat tekintve, a vezeték nélküli hálózat néhány falat még kibír. Ha ez sem lenne elég, akkor vásárolhatunk jelerősítőket is. Ha biztosra akarunk menni, akkor már vannak olyan készülékek, melyek mindkét kapcsolódási funkciót biztosítják.

Decembertől kezdve az otthonunkból kilépve azt érezhetjük, hogy mindenhonnan karácsonyi zene szól. A plázában, az irodában, a rádióban és még sorolhatnánk. Ha nem szeretnéd századszorra is meghallgatni az All I want for Christmas c. örökzöldet, akkor tedd be a fülest, és kapcsolj a saját kedvenceidre. Ha az edzőteremben jársz, vagy annyira magával ragad a zene, hogy táncra perdülnél, akkor ajánljuk a vezeték nélküli fülhallgatókat.

Karácsonyi filmek minden mennyiségben

Minden évben elárasztanak karácsonyi filmekkel. Nem is beszélve arról, hogy néhányunk számára a Reszkessetek betörők megnézése már-már hagyomány. Elég egy-egy ilyen filmnézős este, és máris beszippant az ünnepi hangulat. Nézzük, mi kell ahhoz, hogy megteremtsük a tökéletes filmnézős este alapjait.

  • Mindent a szemnek…

A mai technológiának köszönhetően a QLED, OLED és nanocellás tévék gyönyörű, részletgazdag képminőséget biztosítanak. Részletesebb leírásért olvasd el korábbi blogposztunkat a témában itt.

  • … és a fülnek is!

A hangprojektor, vagy másnéven soundbar virtuális térbeli hangzást biztosít, így könnyebben bele tudjuk élni magunkat a filmbe. Szinte olyan, mintha mi is ott lennénk, és a főszereplő közvetlenül mellettünk beszélne.

  • Pattogtass kukoricát!

Az igazi mozis hangulathoz már csak egy adag pattogatott kukorica hiányzik. Tudtátok, hogy már vannak otthoni használtra tervezett kukoricapattogtató készülékek? Biztonságos, szórakoztató és gyors módja saját pattogatott kukorica elkészítésének, emellett könnyebben mozgatható, mint egy mikrohullámú sütő.

 

Karácsonyi sütik minden mennyiségben

Tudjátok már milyen édesség kerül az ünnepi menübe? Nyugi, még van idő kitalálni! Addig is kísérletezhettek mindenfélével. Már december elején érdemes elkezdeni a mézeskalácsok gyártását, ez talán a legegyszerűbb ünnepi sütemény. Két titka van: egy jól szabályozható sütő, és egy olyan fémdoboz, amibe almát, narancsot is teszünk az elkészült édesség mellé, hogy jól megpuhuljon!

A gyümölcskenyér is kedvelt karácsonyi lakoma. Viszonylag egyszerű elkészíteni, nem kell vele sokat bíbelődni, és sokáig eláll. Nálunk vásárolhatsz hozzá kenyérsütőt, kenyérsütő formát és a gyümölcsökhöz aszalógépet. Már csak egy jó receptet kell találnod!

Mutatunk egy szuper receptet a NEFF Magyarországnak köszönhetően, amit akár már most tesztelhettek. Biztos siker lesz!

Következő blogposztunkban részletesebben is írunk majd sütés-főzés témában, addig is karácsonyi hangulat ON!

Hozzászólások letiltva.