Kütyükkel a nátha ellen: készüljünk fel a vírusok elleni támadásra!

Lány az orrát fújja betakarózva

Legjobb, ha az őszi hónapokban nemcsak a patikában, de az Euronicsban is teszel egy látogatást és betárazol a nátha elleni viszont támadáshoz.

A nátha a hidegebb hónapokban (októbertől márciusig) igen gyakori megbetegedés, melyet a felső légutakban megjelenő vírusok okoznak, és sajnos nagyon könnyen, cseppfertőzéssel terjednek. Az általában orr, torok és tüdő nyálkahártyáját támadó vírusoknak elég egy tüsszentés, egy köhintés. Ha csak kinyitjuk a szánkat, már az is zöld utat jelent számukra, és a levegőbe kerülve megfertőzhetik az ugyanabban a légtérben tartózkodókat. Fontos a prevenció, mivel a legyengült immunrendszer, a stressz, a kialvatlanság, fáradtság, mind növelik a megfázás kockázatát.

Amellett, hogy szervezetünket felkészítjük a vírusok támadására, többet is tehetünk, méghozzá a vírust szállító levegő tisztításával! A légtisztítók különféle szűrőrendszereken keresztül képesek a baktériumok, vírusok, de akár az allergének kiszűrésére is, csökkentve ezzel a meghűléses megbetegedések számát. Ebben az időszakban különösen jól jöhet, ha van otthon vagy az irodában egy ilyen készülékünk, így ezáltal talán nem kell az egész nátha szezont végigszenvednünk.

Hadd győzzünk meg, hogy miért is van szükséged légtisztítóra és ez neked miért lesz jó: olvasd el cikkünket a témában ide kattintva!

Túlélőfelszerelés, ha már ledöntött a nátha

Ne add fel! Sosem késő! Felgyorsíthatod a nátha lefolyását egy csomó praktikával, hasznos kütyüvel. Megérik a befektetést, mert a következőt ezekkel akár már meg is úszhatod, még mielőtt kitör rajtad a betegség.

  • infralámpa – jó meleg, de ami a legfontosabb, nagyon jól esik használat közben, de utána még jobban. Az arc, homlok és fül üregeiben felgyülemlett váladékot fellazítja. Lefekvés előtt negyed óra, és végre mehetünk aludni, mert képesek leszünk az orrunkon keresztül lélegezni ismét.
  • vízforraló – megfázás esetén legjobb, ha liternyi mennyiséget döntesz be forró teából. Ehhez jól jön egy vízforraló.
  • párátlanító – a túlságosan párás levegő a káros mikroorganizmusok melegágya. Ha nem egy trópusi pillangóházban szeretnénk élni, akkor jobban tesszük, ha párátlanítunk, amivel a gombáktól is meg tudunk szabadulni.
  • párásító – a másik véglet sem jó. Ahogy a mondás tartja, válasszuk a középutat és próbáljunk se nem túl nedves, de nem is túl száraz levegőt előidézni lakásunkban. Márpedig a fűtési szezon elindulásával gyakran előfordul, hogy csökken a lakás levegőjének páratartalma, a száraz levegő pedig megnöveli a légúti betegségek kialakulásának kockázatát, ilyenkor párásítsunk. Kis kakukkfüvet vagy citromfüvet ha teszünk hozzá még hatékonyabb lesz és illatosabb is!
  • hősugárzó – ha extra melegre van szükséged, de a család többi tagja már így is megsül a lakásban, legjobb, ha egy kis hősugárzóval biztosítod be magad.
  • lázmérő – tudd, hogy hányadán állsz a vírusok elleni támadásban.
  • lábmelegítő – jobban alszunk, ha alvásnál a szoba hőmérséklete nem túl magas. Az angolok ezt igen jól tudják. Viszont a lábunkat biztos melegre tehetjük, ha beüzemelünk egy lábmelegítőt.

 Itt a nátha szezon, mi felkészültünk! És te?!

Hozzászólások letiltva.