A legjobb barát a konyhában

Így válasszunk robotgépet!

Ha szeretünk a konyhában sertepertélni, bizonyára tudjuk, hogy egy robotgép mekkora segítség lehet mind az egyszerűbb ételek mind az összetettebb fogások elkészítésében. Ahhoz azonban, hogy kiválasszuk az ideális készüléket nem árt tisztában lenni azzal, hogy tulajdonképpen mire is használható egy konyhai robotgép, miért fontos a teljesítmény és a keverőtál mérete. Mutatunk néhány tippet, hogy könnyebb legyen a választás!

 

 

Az ideális robotgép kiválasztása nem egyszerű feladat, hiszen megfelelő készülékkel jelentős mértékben csökkenthetjük az előkészületekkel és összességében a konyhában eltöltött időnket. A teljesítmény mellett fontos a keverőtál mérete, valamint a kiegészítők és tartozékok is döntő tényezők lehetnek. Az ideális konyhai robotgépet használhatjuk habverésre, egyszerűen keverhetünk vele össze sütemény hozzávalókat, dagaszthatunk, darálhatunk vagy akár zöldségeket is szeletelhetünk.

 

A teljesítmény kiválasztásánál gondoljunk arra, hogy mire használnánk legtöbbször a készüléket. Egy alacsonyabb Wattszámmal rendelkező robotgéppel habár tökéletes habot verhetünk, ha rendszeresen dagasztanánk tésztát vele, érdemesebb egy nagyobb teljesítményű szerkezet mellett letenni a voksot. Tökéletes választás lehet a BOSCH MUM52120 típusú készülék, amelynek 700 Wattos motorteljesítményével könnyedén készíthetünk kenyértésztát, a hozzá tartozó 3,9 literes nemesacél keverőtálban pedig kényelmesen elfér minden összetevő. A háromféle szeletelő- és reszelőkorong valamint a turmixkehely mellett további egyedi tartozékokkal – húsdaráló, sütemény prés, fagylaltkészítő – bővíthetjük a készüléket, amely így biztosan kedvencünkké válik a konyhában.

 

Ha nem érnénk be ennyivel, akkor a MUM9B34S27 prémium kategóriás univerzális robotgép biztosan életre szóló társunk lesz a konyhában. Ebben az ezüst színű erőgépben egy 1400 Wattos motor rejtőzik, ugyanakkor a keskeny, elegáns dizájnnak köszönhetően látványnak sem utolsó. Elegáns és tartós, teljesen fém készülék extra nagy 5,5 literes keverőtállal, amelyben akár 3,5 kg tésztát is dagaszthatunk. A szerkezet különlegessége a továbbfejlesztett 3D bolygómozgás, amely lehetővé teszi a hozzávalók még gyorsabb és tökéletes elkeverését. A nagy kiegészítőválaszték pedig szabad teret enged a főzési kreativitásnak!

 

Bármelyik készüléket választjuk, ne feledkezzünk el a robotgéphez tartozó kiegészítők lehetőségéről! Minél több tartozék áll rendelkezésünkre, annál univerzálisabb és sokoldalúbb a készülék.

Felkeltettük az érdeklődésedet? Fedezd fel milyen robotgépek közül válogathatsz ide kattintva! >>

 

Hozzászólások letiltva.