Microsoft 365 – Prémium alkalmazások otthon is

Biztonsági mentés - Microsoft 365 prémium alkalmazások

A Microsoft 3 hónapos extra licenszt ajánl a Microsoft 365 Családi verzióhoz és a Microsoft 365 Egyszemélyes verzióhoz. A 3 extra hónap megszerzéséhez annyit kell tenned, hogy vásárolsz egy laptopot, tabletet, okostelefont vagy PC kiegészítőt Microsoft 365 Egyszemélyes vagy Családi verzióval. De nézzük is meg, hogy mit is tartalmaz ez a verzió és mi mindenre használható.

Ebben a cikkben elsősorban az családi vagy személyes használatra szánt Microsoft 365 licenccel foglalkozunk. A legfontosabb különbség az, hogy a Microsoft 365 esetében a családok számára egy háztartásban akár 6 ember aktiválható. Ezenkívül minden felhasználó több eszközön is felhasználhatja az alkalmazást, miközben 1 TB szabad tárhelyet szerez a OneDrive felhőtárolójában. Ide tartozik egy vadonatúj termék, a Family Safety is.

A Microsoft 365 Egyszemélyes verzió csak egyetlen felhasználó számára érhető el a Windows 10 vagy a macOS számítógépet használva. Az alkalmazást azonban egyidejűleg egy okostelefonon vagy táblagépen is használhatod.

Most pedig nézzük meg, mit is tartalmaznak a csomagok.

 

A prémium alkalmazások előnyei

Outlook – e-mailek és naptár a mindennapokhoz

Levelezz hatékonyan, használd ki az automatikus naptár-összekapcsolást és az egyszerű és biztonságos megosztást azoknál a nagy mellékleteknél, amelyek nem küldhetők el e-mailben. Egyszerűen a OneDrive-odból is megoszthatod a nagy fájlokat. A Microsoft Outlook már több mint céges levelező rendszer, évekkel ezelőtt az eredeti Office 365-ba való beépíteskor mindenki számára elérhető lett.

Ugyanígy, az Outlook a kapcsolataid kezelésére is szolgál, amelyeket LinkedIn profilokhoz is lehet kapcsolni. Mindent szinkronizálhatsz az ingyenes mobil alkalmazással  (elérhető Android és iOS számára is). A szolgáltatás általános hitelességét fokozza a funkcionalitás és a biztonság folyamatos fejlesztése.

OneDrive – akár 6TB felhő alapú tárhely az egész családnak

Tárold a dokumentumaid és fényképeid biztonságosan és a felhőalapú tárolásnak köszönhetően többé nem vesznek el a fontos emlékek. A OneDrive zökkenőmentesen integrálódik az egész rendszerbe, beleértve a Microsoft 365 a családoknak készlet alkalmazásait. Alapértelmezés szerint minden tag 1 TB szabad helyet kap, amellyel a kiválasztott mappák automatikusan szinkronizálódnak. A OneDrive elérhető Windows, Mac vagy mobil eszközökről.

A Személyi széffel pedig a legfontosabb vagy legérzékenyebb fájlokat és fényképeket tárolhatod. A hozzáféréshez kétlépcsős azonosításra van szükséged, például ujjlenyomattal, arcfelismeréssel vagy e-mailben, SMS-ben kapott PIN-kóddal. A Személyi széf automatikusa bezáródik egy bizonyos időtartamú tétlenség után.

Word – a legjobb szövegszerkesztő

A Word ma már elengedhetetlen mindenki számára, ebben szerkesztjük a leveleinket, cikkeket, önéletrajzokat, írunk levelet vagy fontos dokumentumot. Élvezd a nyelvtan, a helyesírás, sőt a stilisztikai javítások fokozott támogatását, a több ezer kész sablont, amivel pillanatok alatt szerkeszthetsz önéletrajzot, óratervet és sok mást. Sőt most már egy dokumentumot egyszerre több felhasználó is szerkeszthet.

Excel – táblázatból varázslat

Próbáltál már szép grafikont készíteni egy 1000 soros táblázatból a régi Excelben? Az akció eltartott egész délelőtt, és az eredmény gyakran mégsem volt teljesen meggyőző. A legújabb Excel-ben néhány pillanat alatt megteheted ugyanezt. Készíts egyszerűen táblázatokat sablonokból vagy saját terveid alapján, és végezz számításokat a korszerű képletekkel. Természetesen az Excelben is könnyen megoszthatod a táblázatokat más felhasználókkal.

PowerPoint – nyűgözz le mindenkit a prezentációddal

Akár iskolai feladathoz, akár az aktuális projekt prezentálásához van szükséged a PowerPointra, neked csak néhány képet és szöveget kell hozzáadnod, a többit kidolgozza neked a program. A szöveg mellett jegyzeteket készíthetsz az egyes diákhoz, amelyeket a bemutató során csak te látsz majd. A Microsoft 365 Family előfizetés pedig képek és tervezősablonok hatalmas adatbázisához kapsz hozzáférést.

OneNote – jegyzetfüzet a zsebedben

Többé nem hagyod otthon a bevásárlólistát, nem halmoznak el a fecnik az asztalon. A OneNote alkalmazással mindig magadnál tarthatod a jegyzeteidet. Könnyen készíthetsz bevásárló listákat, előkészítheted a gyerekek feladatait, vagy egyszerűen csak elmentheted fontos megjegyzéseidet a következő nyári vakáció kiválasztásához. A OneNote mindent meg fog jegyezni a számodra.

Skype – maradj kapcsolatban

Az utóbbi időben felértékelődött a digitális kapcsolattartási, amiben nagyszerű társad lesz a Skype Csevegj, indítsd hang- vagy videóhívást a barátaiddal és családoddal.  Minden releváns platformon elérhető, és  telefonokat is tud hívni viszonylag alacsony tarifával. A Skype-ot nem csak a PC-den, hanem az Xbox-odon vagy az okostelefonon is használhatod.

Használd ki a Microsoft 365 Egyszemélyes verzió minden lehetőségét

A Microsoft 365 Egyszemélyes verzió funkcionálisan megegyezik a nevével, és csak egy felhasználó számára érhető el, akinek számítógépén Windows 10 vagy macOS fut. Azonban, az alkalmazás egyszerre csak egy okostelefonon vagy tableten használható.

Microsoft 365 Egyszemélyes előfizetőként hozzáférésed lesz a Word, Excel és PowerPoint sablonok egyre növekvő gyűjteményéhez, amely magában foglalja a lenyűgöző 3D-s modelleket, a képernyőn megjelenő kézírás-támogatást, és az évszakokhoz tartozó szórakoztató funkciókat. Kapsz 1 TB-os tárhelyet a OneDrive-ban és természetesen a OneNote és Skype alkalmazásokat is használhatod így nem maradsz le semmiről.

Mit is tartalmaz a Microsoft 365 Családi verzió?

A Microsoft gondolt a családokra is és számos megoldást kínál a mindennapok könnyebb szervezésére. A megszokott Word és PowerPoint alkalmazások mellett a Microsoft 365 gondoskodik róla, hogy teljes mértékben egy környezetbe integráld a családi kommunikációt, tervezést és feladatokat. A To Do alkalmazással például biztos nem hagyod többé otthon a bevásárlólistát és ha neked mégsem jut időd a bevásárlára, könnyedén megoszthatod családtagjaiddal a listádat.

Ne feledkezzünk meg a One Drive-ról sem, egy felbecsülhetetlen megoldás több eszköz minden felhasználójának, ahol a kulcsfájlok automatikusan szinkronizálódnak a telefon és laptop között is. 1 TB tárhelyen tárolhatod a legfontosabb dokumentumjaid, családi képeket és videókat. A Microsoft 365 Családi verzió részeként a háztartás minden tagja 1TB tárhelyet kap, így a család összesen 6TB tárhelyhez jut, beleértve a rosszindulatú programok elleni védelmet is.

A Családi verzió további előnye a Microsoft Family Safety szolgáltatás, amely védelmet nyújt a gyermekek számára böngészés vagy mobilalkalmazások (Android és iOS) használata közben. Ez egy teljes körű szolgáltatás, amely a Microsoft szerverekkel áll kapcsolatban, így a gyerekek akkor is védve lesznek, ha számítógépen, telefonon foglalatoskodnak vagy Xbox-oznak. Az időkorlátok beállítása mellett lekorlátozhatod a nem megfelelő tartalmakat, de akár a telefonjuk helyzetét is láthatod a térképen.

A Microsoft 365 kulcsfontosságú előnyei és hátrányai

Mivel a Microsoft 365 sok felhasználó számára még újdonság, megmutatjuk, hogy milyen előnyökkel szolgálhat.

  • Alacsony belépési költségek akkor is, ha cégekben használják, havi vagy éves fizetéssel.
  • Mindig naprakész szoftver, beleértve a teljesen új verziókra való áttérést is.
  • A Microsoft 365 Családi verzió előfizetés részeként egy áráért akár 6 felhasználó is élvezheti a szolgáltatás előnyeit (a Microsoft 365 Egyszemélyes verzió csak egy felhasználó számára érhető el).
  • OneDrive tároló, 1 TB kapacitással, ransomware védelemmel és extra tárhely az érzékeny dokumentumok számára, két lépcsős hitelesítéssel (Személyes széf)
  • A tartalom megosztása több felhasználóval, ami magában foglalja egyidejűleg egy dokumentum készítését is.
  • Havonta 60 perc a Skype-ról mobiltelefonokra vagy vezetékes telefonokra való hívás esetén.
  • Működik a MacOS, iOS és Android rendszerekben.
  • Folyamatos technikai támogatás.
  • Rendszeres havi/éves díjak a teljes használati időszakra.
  • Nem vagy a szoftver tulajdonosa, hanem csak bérled.

Hozzászólások letiltva.