Mire jók az okostévék?

Az okostelefon ma már szinte mindenki számára alapeszköz, és habár az okostelevíziók is évek óta jelen vannak a piacon, elterjedni csak a közelmúltban kezdtek. Ennek egyik oka, hogy kevesen tudják, hogy valójában hogyan lehet kihasználni őket amellett, hogy hagyományos TV-ként üzemeltetjük. Az Euronics Műszaki Áruházlánc szakértője most elmondja, hogy miként hozható ki az okostévékből a maximum.

Az okostévé elsődleges ismertetőjele, hogy segítségével – Wi-Fi kapcsolat révén – internetezhetünk és számos alkalmazást is használhatunk, ráadásul az egyre népszerűbbé váló Video-on-Demand szolgáltatásokat, online videótékákat is könnyedén igénybe vehetjük. Manapság szinte már nem is kapni olyan készüléket, ami ne lenne „okos”, a különböző okostévék azonban egyes tulajdonságaik révén mégis eltérhetnek egymástól. Léteznek olyan készülékek, amikben beépített mozgásérzékelő vagy kamera van, de olyanokat is vásárolhatunk, amik mobiltelefonról vagy tabletről is irányíthatóak. Döntenünk kell tehát, hogy mekkora az általunk használt alkalmazások köre, és ennek megfelelően választhatunk pénztárcabarát megoldásokat és luxuskészülékeket is.

Akár van  már okostévénk, akár most tervezzük a vásárlást, vagy esetleg most hallunk róla először, a lenti tudnivalók mindenkinek hasznosak lehetnek.

Fontos az adataink védelme

Amennyiben okostévét szeretnénk használni, fontos, hogy az adataink védelméről is gondoskodjunk. Az internetre csatlakoztatott készülékek esetében ugyanis sosem lehetünk elég óvatosak. Az LG okostévék webOS 3.5 elnevezésű platformja jelenleg az egyik legmegbízhatóbb rendszer a piacon. Tesztelése során biztonságát három területen is vizsgálták: ellenőrizték az alkalmazások telepítésének és futtatásának biztonságát, valamint a digitális tartalmak védelmét a digitális jogok kezelésével együtt. A rendszer mindhárom tekintetben megfelelő biztonságot nyújt, így a legmagasabb szintű adatvédelmet élvezhetik a felhasználók. A webOS rendszerrel kapcsolatban a szakemberek mind egyetértenek abban, hogy nemcsak megbízható, hanem stabil, könnyedén kezelhető és gyors is.

Az Android alapú okostelevíziók szintén a megbízható kategóriába tartoznak, és amennyiben Android operációs rendszerrel rendelkező okostelefonunk van, a könnyű kezelés adta előnyöket mindenképpen élvezni fogjuk. A piacon két meghatározó márka a Sony és a Philips, akik évek óta ezen felület mellett tették le a voksukat. Fontos, megjegyezni, hogy az Andorid rendszerrel rendelkező televíziók, nem csak az Androidos, de az iOS rendszerrel is remek összhangban működnek együtt!

 

Hozzászólások letiltva.