Mobil vagy háztartási kisgép lesz idén minden harmadik karácsonyfa alatt

Nyakunkon az ünnepek, lassan tetőfokán a bevásárlási láz. Vannak, aki szeretik kényelmesen, otthonról online beszerezni a fa alá szánt ajándékokat, a többség azonban szívesen bejárja a karácsonyi fényekben pompázó üzleteket – derült ki legfrissebb felmérésünkből*.  Mobiltelefon vagy háztartási kisgép valószínűleg minden harmadik karácsonyfa alatt lesz idén, a legtöbb embernek pedig fontos az energiatakarékosság is. Íme a részletek!

 

Már mindent online intézünk?

Annak ellenére, hogy egyre több mindent csinálunk online, a karácsony mégis mintha megmaradt volna még egy picit a régi hangulatában. Ugyanis a nők és a férfiak is jobban szeretnek a feldíszített, fényárban úszó üzletekben vásárolni karácsonykor (58%), mint online (42%). És a mobilos fizetést is csak 10% preferálja.

 

 

Okos trükkök

Meglepő vagy sem, az, hogy a karácsonyfán, illetve a lakásban energiatakarékos izzók és ünnepi fények legyenek már a lakosság közel 80%-ának fontos. A többségnek pedig teljesen mindegy, hogy mit kap, a lényeg, hogy meglepetés legyen. Felmérésünkből azonban az is kiderült, hogy mobiltelefon és háztartási kisgép (pl.: kávéfőző, vasaló, kenyérpirító vagy porszívó) valószínűleg közel minden harmadik, laptop és TV pedig közel minden ötödik háztartásban lesz a fa alatt. A nők 20%-a tervezi ezeken túl hajszárító vagy hajgöndörítő vásárlását, 10-ből 1 férfi pedig tabletet, bluetooth hangszórót, fejhallgatót vagy videójátékot szemelt ki karácsonyra.

Ha te is szívesen meglepnéd szeretteidet okoskütyükkel vagy más műszaki cikkekkel karácsonykor, keresd fel 69 Euronics üzletünk egyikét vagy webáruházunkat! Nálunk biztosan megtalálod, amit keresel.

 

*A felmérés 997 fő megkérdezésével készült, a 18 év feletti magyar internethasználó lakosság körében 2017 novemberében, a 18 év feletti magyar lakosságra súlyozva.

Hozzászólások letiltva.