Mobil vagy háztartási kisgép lesz idén minden harmadik karácsonyfa alatt

Nyakunkon az ünnepek, lassan tetőfokán a bevásárlási láz. Vannak, aki szeretik kényelmesen, otthonról online beszerezni a fa alá szánt ajándékokat, a többség azonban szívesen bejárja a karácsonyi fényekben pompázó üzleteket – derült ki legfrissebb felmérésünkből*.  Mobiltelefon vagy háztartási kisgép valószínűleg minden harmadik karácsonyfa alatt lesz idén, a legtöbb embernek pedig fontos az energiatakarékosság is. Íme a részletek!

 

Már mindent online intézünk?

Annak ellenére, hogy egyre több mindent csinálunk online, a karácsony mégis mintha megmaradt volna még egy picit a régi hangulatában. Ugyanis a nők és a férfiak is jobban szeretnek a feldíszített, fényárban úszó üzletekben vásárolni karácsonykor (58%), mint online (42%). És a mobilos fizetést is csak 10% preferálja.

 

 

Okos trükkök

Meglepő vagy sem, az, hogy a karácsonyfán, illetve a lakásban energiatakarékos izzók és ünnepi fények legyenek már a lakosság közel 80%-ának fontos. A többségnek pedig teljesen mindegy, hogy mit kap, a lényeg, hogy meglepetés legyen. Felmérésünkből azonban az is kiderült, hogy mobiltelefon és háztartási kisgép (pl.: kávéfőző, vasaló, kenyérpirító vagy porszívó) valószínűleg közel minden harmadik, laptop és TV pedig közel minden ötödik háztartásban lesz a fa alatt. A nők 20%-a tervezi ezeken túl hajszárító vagy hajgöndörítő vásárlását, 10-ből 1 férfi pedig tabletet, bluetooth hangszórót, fejhallgatót vagy videójátékot szemelt ki karácsonyra.

 

*A felmérés 997 fő megkérdezésével készült, a 18 év feletti magyar internethasználó lakosság körében 2017 novemberében, a 18 év feletti magyar lakosságra súlyozva.

Hozzászólások letiltva.