5 nyári sport, amit mindenképp próbálj ki idén

Nyári kikapcsolódás

Így sportolj szárazföldön, vízen, városban vagy vidéken

A nyári programok mellett sokszor kevesebb idő jut a rendszeres testmozgásra, a kánikula pedig rendszerint nem hozza meg a kedvet a futáshoz vagy edzőteremhez. Itt az ideje, hogy olyan sportokat is kipróbálj, amelyekről elsőre nem is gondolnád, hogy felér egy edzéssel – így a testmozgás nem kötelesség, hanem örömteli időtöltés lesz. Legyél a városban vagy vidéken, vízpart közelében vagy a hegyekben, minden lokációhoz találhatsz egy neked való sportot. Az alábbi összeállításban sorra vettünk négy plusz egy kihagyhatatlan nyári aktivitást.

1. Röplabda a strandon, vízparton

A klasszikus röplabda nyári változatát szinte bárhol kipróbálhatod, hiszen manapság már kivétel nélkül minden strandon találsz röplabdahálót – így csak egy labdára és vállalkozó kedvű barátokra van szükséged a garantáltan jó hangulathoz. Ha komolyan veszed a mozgást, egy meccs alatt akár kétszáz ugrást is elvégezhetsz úgy, hogy fel sem tűnik. A nagy hőségben mindig ügyelj a folyadékpótlásra, ha pedig elfáradtál a röplabdázásban, irány a víz!

2. SUPozás a víz felszínén (és a vízben, ha beleesünk)

Itthon még csak pár éve tűnt fel a SUP, azaz a Stand Up Paddle Surf, de már elmondható, hogy nyáron kevés vízpart van, ahol ne találkozhatnál deszkákon állva evező emberekkel. Elsőre nehéznek tűnhet így evezni, valójában azonban könnyű belejönni, kezdőként pedig ülhetsz vagy nyugodtan rá is feküdhetsz a deszkára, matracként használva azt a hűs vízen. Haladók számára kihagyhatatlan élmény a SUP jóga, ahol miközben aktívan dolgoztatod az izmaidat, az ászanákban elmerülve kapcsolódhatsz ki a víz felszínén. Saját SUP-pal bárhol, bármikor hódolhatsz a sportnak: a kínálatunkban most például igen kedvező áron kaphatsz prémium, egy zsákba összecsomagolható deszkát.

3. Golf a városban

Ha nem mindennapi sportra vágysz, próbáld ki a golfot, ami talán az egyik legelegánsabb módja a mozgásnak. Budapesten és vidéken is számos pályán – vagy akár golfhotelekben is – kipróbálhatod (de a Holdon is játszották már, szóval semmi sem akadály), miközben zavartalanul élvezheted a természetet és a jó levegőt. Ráadásul, ha nem ülsz fel egy golfkocsira, a napi ajánlott lépésszámot is teljesítheted, óránként 400 kalóriát elégetve ezzel.

4. Kajakozás a folyón, a tavon

A kajakos vízitúra egy igazán izgalmas nyári program, hiszen amellett, hogy gyönyörű helyeket csodálhatsz meg közben, a tempót is a saját erőnlétedhez igazíthatod, ha egyszemélyes hajót választasz.  Természetesen társas verzió mellett is dönthetsz, ami kiváló ismerkedési és kapcsolatépítési lehetőség, ráadásul az evezőtárs a motivációt is növeli. A többnapos túrák alkalmával nem ritka, hogy naponta 10-15 km-t is megtesznek az evezők, így garantált az aktív kikapcsolódás a természetben.

+1 Biciklizés bárhol

Bár nagyon egyszerűnek tűnhet, a mindennapi mozgást azzal is kiegészítheted, ha az autó vagy a tömegközlekedés helyett a biciklit választod a városon belüli közlekedésre – így például a munkába járással rögtön ki is pipálhatod a napi sportolást. Ha egy hosszabb távra vállalkoznál, körbetekerheted a Balatont vagy a Velencei-tavat, de egy, most állami támogatással megvásárolható, néhány elektronikai üzletben is kapható elektromos kerékpárral akár a hegyvidéket is meghódíthatod! Egy elektromos rollerrel pedig azon túl, hogy gyorsan és kényelmesen juthatsz el városon belül bárhova, még a gyerekkort is egy kicsit újraélheted.

Hozzászólások letiltva.