Okos konnektorokat minden modern otthonba!

Egy női kéz tart egy telefont

Biztosan Veled is előfordult már, hogy egy elutazás közben hirtelen elbizonytalanodtál, vajon valóban kihúztad-e a konnektorból a vasalót, vagy lekapcsoltad-e villanytűzhelyet. A háztartási tűz egy nagyon extrém helyzet, de előfordulhatnak hasonló szituációk. Gyakran felejtünk az aljzatokban kisebb elektromos (mobiltelefon, borotva, porszívó stb.) készülékeket is, amelyek egy idő után feleslegesen fogyasztanak. De amikor nem vagyunk otthon, sajnos nem is tehetünk ellene semmit.

Mi van, ha mégis? A Tesla okos aljzatai éppen ezekben a helyzetekben segítenek, és az energiafogyasztást is ellenőrizhetőbbé teszik!

A Tesla okos aljzatainak négy különböző típusa érhető el a piacon

Választhatsz az alap Tesla okos kapcsoló, a dupla változatú Tesla dual okos kapcsoló, valamint a fejlettebb Tesla okos hosszabbító 3 aljzat + 4 USB és Tesla dual okos konnektor közül. Az utóbbi két termék esetében USB-portok is járnak a kisebb elektromos eszközök egyszerűbb töltéséhez, így azok nem zavarják egy nagyobb készülékek csatlakoztatását. A Tesla okos hosszabbító 3 aljzat + 4 USB esetében az egyes bemeneteket külön-külön, távolról is vezérelheti.

Tesla okos hosszabbító

Az eszközök első beállítása mindig a Tesla Smart mobil alkalmazáson keresztül történik, amely magyar nyelven elérhető iOS és Android eszközökön egyaránt.

Ne aggódj, igazán egyszerű!

Először hozz létre egy felhasználói fiókot, majd párosítsd a telefon alkalmazást az adott készülékkel. Minden alkalommal kapcsold bekapcsolási módba az aljzatokat. Tartsd lenyomva a bekapcsoló gombot 5 másodpercig, várd meg a gyors villogást, majd ismét tartsd lenyomva 5 másodpercig. Várd meg a lassú villanást, találd meg a hotspot eszközt a telefonodon. Csatlakozz az otthoni Wi-Fi hálózaton keresztül, majd várd meg, hogy minden eszköz magától csatlakozzon.

Okos konnektor falra rögzítve, mintás tapétán

Egy dolgot fontos kiemelni: az aljzatok csak a 2,4 GHz-es otthoni hálózaton működnek, nem kezelik az 5 GHz-es sávot. Ha nem tudja, melyik Wi-Fi hálózat fut otthon, akkor a modern okostelefonok segítségével meg tudja állapítani, mert általában a csatlakozás után jelzik, hogy melyik sávon működik a Wi-Fi hálózat.

A mobilalkalmazásban ezután beállíthatod az okos konnektorok által kínált összes extra lehetőséget. Távolról is ki-, és bekapcsolhatod a konnektorokat, ami segít például abban, hogy megbizonyosodhass, hogy a vasaló valóban ki van e kapcsolva. Időzítőt is beállíthatsz! Ez hasznos például télen a karácsonyfa fényeinek automatikus kapcsolásához, vagy nyáron a medence szűrőjének rendszeres elindításához.

Tesla tipp: „Javasoljuk, hogy mielőtt kiválasztod a számodra legmegfelelőbb terméket, alaposan mérlegeld az okos konnektor helyét és hogy hány készüléket kívánsz csatlakoztatni a konnektorhoz. Ezáltal a lehető leghatékonyabbá válik a készülékek vezérlése és automatizálása.“

Még az okos konnektorokról

A Tesla okos konnektorok másik óriási előnye az energiafogyasztás mérő! Az alkalmazásban láthatod a konnektor aktuális energiafogyasztását, tehát láthatod, mennyit fogyaszt egy-egy bedugott készülék. Az aljzatok maximális terhelése az adott modelltől függően 2300W / 10A és 3680W / 16A között változik. Ellenőrizheted az adott készülék (vagy konnektor) napi, havi és éves fogyasztását is.

Szürke falon egy okos konnektor

A Tesla okos eszközökkel az otthoni ökoszisztémához is csatlakozhatsz (mind egy alkalmazásban). Hangutasításokkal az Amazon Alexa vagy a Google Assistant segítségéve is irányíthatod az okos konnektorokat. A következő funkciók is nagyon kedveltek: egy modellben több fiók esetén a háttérvilágítás jelzi, hogy melyik fiók aktív, valamint népszerű a gyerekzár beállítási lehetősége is.

A Tesla okos konnektorok a megfizethető okosotthon eszközei. Használatuk egyszerű és egyértelmű, mind amellett hasznosak és praktikusak.

Tesla

Hozzászólások letiltva.