Otthon is okosan háztartási kisgépekkel!

Vákuumozó készülék

Nemcsak az élelmiszerek beszerzése jelent most kihívást számunkra, hanem készleteink eltarthatóságának növelése is. Nem szeretnénk most minden nap boltba menni, így érthetően kicsit nagyobb mennyiségeket vásárolunk. Ám hiába vásároltunk elegendő zöldséget, gyümölcsöt, sajtot, húsfélét, ha tönkremennek, mielőtt elfogyasztanánk őket.

Frissen tartás botmixerrel!?

A Bosch vákuumozós botmixere és a hozzá tartozó tárolórendszer segítségével sokszorosára növelhetjük a húsok, zöldségek, készételek fagyasztás nélküli eltarthatóságát. A vákuumcsomagolás minden kelléke otthon lesz, így nem kell aggódni azon hogy mi lesz azokkal a zöldségekkel, sajtokkal, húsokkal, amiket felvágtunk, vagy amikre csak napok múlva fog sor kerülni.

A vákuumos tárolás helyet is szabadít fel a hűtőben és a fagyasztóban, hiszen a levákuumozott csomagok kisebb helyen is elférnek, mint ha levegővel együtt csomagolnánk el az élelmiszert.

Az új vákuumozós botmixer praktikus módon váltja ki a hagyományos vákuumozó készülékeket: csak a szetthez kapott, kisméretű vákuumpumpát kell csatlakoztatni a botmixerhez, amikor a vákuumfunkciót szeretnénk használni, amit igazán könnyű előkapni a fiókból, és mindig kéznél lehet. A vákuumozós szetthez a vákuumpumpán kívül többször használható, önzáró, mosogatógép-álló, BPA-mentes anyagból készült, vákuumozható zacskók és vákuumszeleppel ellátott tárolódoboz is tartozik. És persze nem utolsósorban egy erős, 1000 W-os botmixer…

 

Friss házi kenyér könnyedén

A jelenlegi helyzetben nem szívesen mozdulunk ki friss pékáruért sem, pedig kenyérre, péksüteményre minden nap szükségünk van.  Itt van hát az alkalom, hogy kipróbáljuk, milyen az, amikor friss házikenyér vagy péksütemény illatozik az asztalon. Rá fogunk jönni, hogy egyáltalán nem olyan nagy ördöngösség. Ehhez persze nem árt egy jó robotgép, amivel megspórolhatjuk a dagasztás fáradságos műveletét.

Az új, mérleges Bosch MUM5 robotgépekkel még egyszerűbben megy az előkészítés, hiszen nem kell a hozzávalókat külön kiméregetni és ezzel millió mosatlan tálkát gyártani, hanem csak egymás után berakjuk a gép keverőtáljába az alapanyagokat, és közben mérünk a gép beépített mérlegével. A tára-funkciónak köszönhetően számolgatnunk sem szükséges a grammokat, hiszen minden egyes alapanyag után egy mozdulattal le tudjuk nullázni a mérleget.

Az 1000 W-os, erős motorral felszerelt Bosch MUM5-ös robotgépek egyszerre akár 2 kg-nyi kelt tésztával is könnyedén megbirkóznak.

Az alábbi alapreceptből puha és foszlós, ráadásul egészséges teljes kiőrlésű kenyeret süthetünk.

 

Teljes kiőrlésű szendvicskenyér

Hozzávalók

300 g teljes kiőrlésű búzaliszt

100 g fehér liszt

50 g búzasikér

270 ml langyos víz

100 g tejföl

30 g puha vaj

1 cs. szárított élesztő

2 teáskanál só

Elkészítés

A hozzávalókat jól dagasszuk össze a robotgép dagasztókampójával 3-as-4-es fokozaton, majd 1 órára tegyük meleg helyre kelni a tésztát. Az egy óra elteltével gyúrjuk át, formázzuk meg, majd letakarva pihentessük 30 percig.

Végül előmelegített, 200-220 fokos gőzsütőben a kenyeret kb. 50 perc alatt süssük meg. Hagyományos sütőben is nagyon finom lesz, akkor egy kisebb tűzálló tálban tegyünk vizet a sütő aljába, hogy a kenyér kérge szép piros és ropogós legyen.

Hozzászólások letiltva.