Segítség a húsvéti készülődéshez

Illatos sonkák, foszlós kalács, édes sütemények. Mind nagyon várjuk a húsvéti lakomát, ugyanakkor kevesen gondolunk bele milyen komoly munka elkészíteni azt a sok – sok finomságot, ami végül az asztalra kerül.

Ebben a cikkünkben a háziasszonyoknak szeretnénk segítséget nyújtani a tökéletes lakoma gyors és egyszerű elkészítéséhez.

1 Tervezzük meg előre az ünnepi menüt.

Gyűjtsük össze a vendégek listáját, akik megfordulnak a házban az elkövetkezendő napokban. Írjuk össze a kedvenceket, szorozzuk fel az adagokat a vendégek számával, és kérdezzünk rá előre az esetleges ételallergiákra, hogy alternatívákkal is készülhessünk szükség szerint.

2 Spóroljuk meg a bevásárlást, rendeljük a hozzávalókat házhoz online

Manapság már nem kell nehéz szatyrokkal járnunk boltról boltra. Helyette egyszerűen és gyorsan bevásárolhatunk online, amit ki is szállítanak nekünk az általunk kért időpontra.

Online házhoz szállítási szolgáltatásokat találunk többet között a Tesco és az Auchan oldalán.

3 Válasszunk megfelelő konyhai segítséget egy robotgép formájában.

Egy professzionális robotgép hatalmas segítséget nyújthat a konyhában. Nem hiszed? Nézzük meg közelebbről, hogy például a Bosch OptiMUM robotgépek hogyan is segíthetnek a tökéletes lakoma elkészítésében!

Sensor control plus

Az intelligens SensorControl Plus automatikus programok gondoskodnak a tejszínhab, tojáshab és az élesztős tészták tökéletes állagáról, egyszerűen, gombnyomásra. A beépített időzítővel egyénileg is beállíthatjuk a kívánt keverési időt.

Beépített mérleg

Ennél praktikusabb és kényelmesebb nem is lehetne.  A hozzávalókat közvetlenül a tálban mérhetjük le, így időt és helyet takarítunk meg, mivel nincs szükség külön konyhai mérlegre.

Időzítő funkció

Egyszerűen állítsuk be a kívánt keverési időt, és az OptiMUM addig dagaszt és kever, amíg kérjük. Ezalatt más előkészületekkel foglalkozhatunk, az OptiMUM automatikusan le fog állni.

3D bolygómozgás a tökéletes keverésért

Az egyszerre három irányba történő keverő mozdulatoknak köszönhetően a hozzávalók mindig tökéletesen elkeverednek. Semmi sem ragad a tál szélére, minden hozzávaló a tésztába kerül.

Kiegészítők

A húsdaráló kiválóan alkalmas halak és zöldségfélék, kolbászhúsok és mindenféle darált hús elkészítésére, különböző vastagságokban: 3 mm, 5 mm vagy 8 mm.

Még nagy mennyiségű hús esetén is kiváló eredményt ad – kb. 2 kg / perc.

A folyamatos szeletelő feltét 5 nemesacél koronggal vágásra, reszelésre – megfordítható szeletelő korong (vastag és vékony), megfordítható reszelő korong (finom és durva), közepes reszelő korong, ázsiai zöldségekhez való korong az ázsiai konyhához, vagy dekoratív díszítésekhez, valamint finom reszelőkorong a gombócokhoz.

Praktikus kockázó feltét a tökéletesen egyenlő, 0,9 cm x 0,9 cm méretű kockázáshoz.

Keresd Bosch OptiMUM robotgépeinket ide kattintva.
További robotgépeinket pedig itt.

 

+1 bónusz recept!

Lime torta

Hozzávalók:
Az omlós tésztához (12 adag):

▶ 200 g liszt és még egy kicsi a nyújtáshoz

▶ 100 g cukor

▶ 1 csipet sütőpor

▶ 70 g hideg vaj

▶ 1 tojás

A lime-krém töltelékhez és a feltéthez:

▶ 300 ml tej

▶ 150 g cukor

▶ 1 csomag krémízesítésű puding por (40 g)

▶ 80 g vaj

▶ 150 ml lime lé és 3 evk reszelt lime héj (kb. 4 db lime héja)

▶ 3 db közepes méretű tojás

▶ 150 g porcukor

Továbbá: Kb. 400 g borsó, bab és más hüvelyesek a sütéshez (később még felhasználhatóak lesznek ugyanúgy)
Elkészítési idő: 40 perc előkészítési idő és 2 óra 50 perc sütés és pihentetés

Elkészítés:
Keverd össze a lisztet a cukorral, és add hozzá a csipet sütőport. Morzsold bele a hideg vajat és a tojást, amíg omlóstészta állaga nem lesz. Gyorsan gyúrd össze a keveréket omlós tésztává az OptiMUM robotgépben, aztán takard be a tésztát műanyag fóliával és tedd be pihenni 30 percre a hűtőbe.

Melegítsd elő a sütőt 190°C fokra (konvekciós sütők esetén 170°C fokra). Enyhén lisztezd meg a tésztát, nyújtsd ki, és helyezd egy 28 cm-es tortaformába vagy piteformába (fém, eltávolítható aljzattal), és nyomkodd a tésztát a forma aljához és oldalaihoz. Béleld ki a tészta belsejét sütőpapírral, és oszlasd el a hüvelyeseket a tetején. Süsd 15 percig, a második legalacsonyabb rácson. Ezt követően távolíts el a sütőpapírt és a hüvelyeseket, és süsd a tésztát még kb. 5 percig, amíg a teteje enyhén aranyszínű nem lesz. Vedd ki a sütőből, és hagyd hűlni.

A töltelékhez melegíts fel 200 ml tejet a cukorral egy kicsi edényben, amíg a cukor fel nem oldódik. Ekkor, vedd le az edényt a tűzhelyről. Keverd össze a megmaradt tejet a pudingporral, és add hozzá a meleg cukros tejhez. Tedd vissza az edény a tűzhelyre, és folyamatos keverés mellett forrald fel. Adj hozzá 80 g vajat, és keverd el. Válaszd szét a tojásokat. Fokozatosan add hozzá a lime levet és a reszelt héjat és a tojássárgáját – megőrizve egy evk lime levet a torta tetejéhez. Kavargasd a krémtölteléket alacsony hőfokon kb. 5 percig. Öntsd a krémet az omlós tésztára, és hagyd teljesen kihűlni a hűtőben legalább két órán keresztül.

A tojásfehérjét tedd bele az OptiMUM keverőtáljába, és csatlakoztasd a habverőt a géphez. Verd fel a tojásfehérjét kemény habbá. Folytasd tovább a tojás felverését, miközben fokozatosan hozzáadod a porcukrot és az 1 evk lime levet, amíg a hab sima nem lesz. Egy nagy kanál segítségével helyezd a habot a torta tetejére, kicsi csúcsokat formázva a kanállal.

Bosch tipp: További díszítésként kicsit megbarníthatod a csúcsok tetejét egy creme brulee szakácsfáklyával. Előzetesen is elkészítheted a tortát, de a legjobb, ha a krémet a tetejére közvetlenül a tálalás előtt tesszük fel.

Kellemes húsvéti készülődést kívánunk!

Hozzászólások letiltva.