Te felismered a kiöregedett hűtők 5 leggyakoribb jelét?

Olvass tovább és pillatanokon belül megtudod, hogy eljött-e az idő lecserélni régi hűtőszekrényed!

Amennyiben a tegnap esti csirke vacsora máris szomorúan és kissé romlottan néz vissza rád a hűtődből, nagy eséllyel problémád van a hűtőszekrényeddel. De miből tudod, hogy most mar tényleg eljött az idő, hogy lecseréld, egy kis javítás nem fogja megoldani a gondjaidat? Figyeld meg az alábbi jeleket, amik segítenek meghozni a döntést!

  • Fagyás

Amennyiben a hűtőszekrényed izzad, valami valószínűleg nincs rendben. Minden hűtőnek folyamatosan dolgoznia kell az egyenletes hőmérséklet fenntartásán, de nem szabad, hogy olyan keményen dolgozzon, hogy szó szerint kívül-belül folyjon róla a víz! Ugyanez vonatkozik a hűtő belsejében keletkező fagyásokra is.

Azért nincs ok a pánikra! Lehet, hogy csak egy apró problémáról van szó.

Elsőként ellenőrizd a gumiszigetelést az ajtó körül. Csukd rá az ajtót egy papírpénzre, és lassan húzd ki. Amennyiben könnyedén kicsusszan, érdemes kicserélned a gumiborítást. A későbbiekben, ha ez nem javít a problémán, vagy a papírpénz meg sem moccan, esetleg komoly ellenállást tapasztalsz, ajánlatos hűtőgépszerelőhöz fordulnod!

  • A motor hangosan zúg egész nap

A hűtőszekrényed motorjának nem szabadna egész nap maximális erősséggel dolgoznia. Ez azért van, mert az idő nagy részében nincs szükség a hőmérséklet folyamatos korrigálására, hacsaknem nyitogatod és csukogatod az ajtót folyamatosan. Amennyiben ezt a problémát tapasztalod, mindenképpen kérj segítséget profi szakembertől!

  • Forró a borítása

Igen, az teljesen normális, hogyha meleg a hűtőszekrényed hátoldala. Ez csupán azt jelenti, hogy a ventilátor működik. Ugyanakkor a szigetelés miatt némi aggodalomra ad okot, hogyha kifejezetten forró a készülék érintése. Ebben az esetben hívj hűtőgépszerelőt, hogy kiderítsd, csak új szigetelésre van szükséged, vagy sokkal nagyobb a gond…

  • Sokkal gyorsabban romlanak meg ételeid, mint kellene

A hűtődnek egy feladata van: tartsa hidegen az élelmiszereket. Amennyiben a tegnapi vacsora maradékai sokkal gyorsabban romlanak a kelleténél, vagy egy örökkévalóság amíg kedvenc borod lehűl a megfelelő hőmérsékletre, bizony komoly problémád van! A hűtőszekrényed sokkal több energiát használhat fel, mint kellene, ami azt jelenti, hogy a szükségesnél sokkal nagyobbra tornázod a villanyszámládat is. Természetesen egy új hűtőszekrény vásárlása komoly kiadás, de hosszútávon rengeteg pénzt fogsz megspórolni a számláidon, és a romlott ételek pótlásán.

  • Egyszerűen túl öreg

Talán pazarlásnak tűnhet lecserélni a még működő hűtőszekrényed, de hosszútávon sok pénzt spórolhatsz, hogyha egy újabb modellre váltasz.  Az újabb, korszerűbb hűtőszekrények energiahatékonysága lehetővé teszik, hogy akár megfelezd a villanyszámlád! És pontosan mennyire öreg is egy igazán öreg hűtőszekrény? Amennyiben a tiéd 10 és 20 év között van, ideje elgondolkodnod egy új készülék vásárlásán!

 

Forrás: http://www.thekitchn.com/5-signs-you-need-to-replace-your-refrigerator-241848

Hozzászólások letiltva.