Tedd könnyebbé napjaidat a Tesla okoseszközeivel!

Modern nappali a mennyezeten nagy kör alakú lámpák

Ha egy okosotthonra gondolsz, nem kell egyből egy mesterséges intelligencia által vezérelt, méregdrága, modern kinézetű luxusvillára gondolni. Ma már számos olyan okoseszköz létezik a piacon, amelyekért nem kell mélyen a pénztárcába nyúlni, és használatuk is egyszerű az átlag felhasználó számára.

Napjainkban is számos mítosz lengi körül ezeket a technológiákat, amely sokak kedvét veszi el attól, hogy maguk is belekezdjenek otthonaik “okosításába”. Ez azért kár, mert ezek a készülékek gyakorlatilag ma már bárki számára elérhetőek. Használatuk megkönnyíti és biztonságossá teszi a mindennapokat.

Teremtsed meg álmaid okosotthonát!

Nem kell már otthonod tervezésekor azon törnöd a fejed, hogy hogyan tudnád költséghatékonyan okosrendszert telepíteni otthonodba. Az okos izzók, okos konnektorok és okos kamerák könnyedén csatlakoztathatók a már meglévő otthoni Wi-Fi hálózathoz. Többségük egy egyszerű mobilalkalmazáson keresztül vezérelhető. Így nem kell hozzányúlni a falban futó vezetékekhez, de még a villanyszerelőt sem szükséges hívni otthonod korszerűsítéséhez.

„Ezek az okoseszközök rendkívül felhasználó-barátok, a technológiával ismerkedők is könnyedén beszerelhetik és kezelhetik ezeket a készülékeket. A Tesla termékekhez kapcsolódó telefonos alkalmazás magyar nyelven is elérhető, lépésről lépésre vezeti végig a felhasználót a szükséges beállításokon. Otthonunk okosítása során érdemes egy gyártó termékeiből válogatni, hiszen így ugyanabból az alkalmazásból tudjuk vezérelni az összes eszközt. A meglévő rendszerünket is könnyedén tudjuk majd bővíteni.” – mondja a cseh Tesla okosotthon márka szakértője.

Okoseszközök költséghatékonyan

Az okosrendszerek telepítésének és bővítésének költségei igen magasra rúgnak, így azt csak a leggazdagabbak engedhetik meg maguknak – szól egy másik mítosz az okosotthonokról! De ha csak az okos izzókat nézzük, már néhány tízezer forinttól elérhetőek. A piacon természetesen magasabb árú eszközök, például okos légtisztítók is beszerezhetőek. Azt nem szabad elfelejteni, hogy egy klasszikus légtisztító készülék is hasonló árkategóriában kapható az üzletekben, miközben testre szabhatóságban nem tud ugyanannyit nyújtani.

És erről mit gondolsz? Szeretnéd otthonodat mindig biztonságban tudni, de nem szeretnél drága kamerarendszert felszereltetni? Az okos kamerák ára töredéke a professzionális kamerarendszereknek, telepítésükhöz nem kellenek komoly munkálatokat a lakásban, és havidíjjal sem kell számolni.

Tartsd szemmel a számodra legfontosabbakat

okos kamera lila háttér előtt

Nem csak a ház-, és lakástulajdonosok, de a nyaralóval vagy hétvégi házzal rendelkezők számára is megoldást kínálnak az otthoni okos kamerarendszerek. Biztonsági funkcióik segítségével bárki otthona kényelméből tarthatja szemmel a vidéki nyaralóját, vagy hobbikertjét, akkor is, amikor távol van. Ezek a kamerák értesítést küldenek a telefonra, ha szokatlan zajt, vagy mozgást érzékelnek, amelyre egyből tud regálni. A két irányú kommnikációval ellátott okoseszközök segítségével pedig akár el is ijeszthető a betolakodó!

Egyes Tesla okos kamerák a bébiőr feladatát is könnyedén ellátják – gyakorlatilag azonos áron, de sokkal hasznosabb funkciókkal felszerelve. Ezek az eszközök nem csupán képet és hangot közvetítenek a gyerekszobából, de képesek érzékelni a szoba aktuális hőmérsékletét és a páratartalmát. Sőt, ha szeretnéd, akár altatódalt is játszik a babának.

Okos kutyaetető egy boston terrierrel

A Tesla megoldást kínál a kisállattartók számára is. Az Tesla okos háziállat etető és itató akkor is gondoskodik cicádról vagy kutyusodról, ha épp dugóban ülsz, vagy ha késő estig túlórázni kell. Az okos itatóba telepített UV lámpa sterilizálja és frissen tartja az odakészített vizet, a beépített kamerának köszönhetően pedig bármikor ellenőrizheted kiskedvenced mozgását.

„A sci-fi filmekben és regényekben látott technológiák elkerülhetetlenül bekerülnek otthonunkba, hogy megkönnyítsék életünket. Mindössze otthoni internetkapcsolat és egy okostelefon szükséges ahhoz, hogy az egyre bővülő okoseszköz kínálatból tudjunk választani, amelyek egyszerűbbé és kellemesebbé teszik az életünket azáltal, hogy megszabadítanak néhány mindennapi tennivalótól.”

Tesla

Hozzászólások letiltva.