Tudtad? Minden szövettípus egyedi ápolást igényel!

A vasalók kategóriájában piacvezető TEFAL egyedülálló fejlesztésekkel és szabadalmakkal gondoskodik róla, hogy Ön minél tovább élvezhesse ruhái és textíliái megszokott minőségét, a lehető legjobb gondoskodást biztosítva számukra.

Miért van szükség vasalásra?

Amikor egy anyagot kimosunk a víz és a hő együttes hatására a szövetek szálai meglazulnak és felveszik természetesen laza alakjukat és formájukat.

Amikor a mosást követően az anyag megszárad, a szálak megszilárdulnak és random formákba és pozíciókba rendeződnek. Ezért van szükség a szálak vasalással történő kiegyenesítésére.

A vasalás alapelvei

A hő hatására a szövetek szálai visszarendeződnek a szabályos pozíciójukba. A megfelelő hőmérséklet beállításon túl azonban a legtöbb anyag tökéletes kisimításához és a legjobb vasalási eredmények eléréséhez gőz is szükséges.

A nedves gőz mélyen bejut a szövetekbe és fellazítja a szálakat, a forró vasalótalp pedig megszárítja és kiegyenesíti azokat. A gőzölős vasalóval így érheti el a ráncok és gyűrődések kisimulását, az anyag károsodása nélkül.

Az adott anyaghoz szükséges gőz és hőmérséklet beállítást minden ruhanemű és textília esetében megtalálja a belső címkén, azonban ha általában sokféle és más-más típusú szöveteket vasal, azonban a szelektálásra nincs ideje, akkor vasaló az ideális választás Önnek. A Smart technológiával ellátott Smart Protect vasaló a hő és a gőz tökéletes kombinációjának köszönhetően biztosítja a ruházat abszolút védelmét a kiégetés ellen. A Smart Protect vasalóval nagyon egyszerű vasalni, nem kell a hőfokot beállítani, mégis hatékonyan vasal minden anyagtípust a durvától a finom vagy kényes anyagokig.

 

Gőzölős vasaló vagy gőzállomás?

A TEFAL mérnőkei folyamatosan azért dolgoznak, hogy a vasalás minél könnyedebb és hatékonyabb lehessen minden háztartás számára, illetve minden típusú vasalási igényt kielégítve.

Az ő erőfeszítéseiknek és jövőbelátó elképzeléseiknek köszönhető, hogy a vásárlók életét a vasalók és gőzállomások a legmagasabb szintű technológiai fejlesztésekkel könnyítik meg nap mint nap.

A vasalók és gőzállomások ergonómikus és letisztult design-ja pontosan azokat a tulajdonságokat rejti, melyeket a fogyasztók elvárnak tőlük:

  • Gyors felmelegedés
  • Hatékony és bőséges gőzkibocsátás a ráncok és gyűrődések maradéktalan kisimítására, erőfeszítés nélkül biztosítva tökéletes vasalási eredményt.

Gőzölős vasalót vagy gőzállomást válasszunk? A gőzölős vasalót azon felhasználóknak ajánljuk jobban, akik keveset és rövid ideig vasalnak, hiszen a gőzölős vasaló gyors felmelegedést és minden anyagtípuson tökéletes megoldást biztosít a ráncokkal és gyűrődésekkel szemben. A gőzállomás ezzel szemben a hetente többször, nagy mennyiségben vasaló családokat is tökéletes megbízhatósággal látja el, hiszen nagy víztartályának köszönhetően ritkán kell megszakítani a vasalást, ami a magas gőzteljesítménynek köszönhetően mindig makulátlanul sima és friss ruhákat és textíliákat garantál.

Milyen vizet töltsünk a vasalóba?

  • A TEFAL gőzölős vasalók és gőzállomások kifejezetten csapvíz használatára lettek kifejlesztve.
  • Felépítésüknek köszönhetően ellenállnak a vízkőnek, a víz keménységétől függetlenül.
  • Ne adjon semmilyen adalékot a csapvízhez – eltömítheti, de akár tönkre is teheti a vasalóját. Amennyiben az Ön lakóhelyének térségében kifejezetten kemény a víz, használjon fele-fele arányban csapvizet és desztillált vizet.
  • A TEFAL Ultimate AntiCalc vasalók  szabadalmaztatott vízkőgyűjtőjüknek köszönhetően hosszan tartó teljesítményt és rendkívüli eredményeket biztosítanak még a legigényesebb vasalásnál is.

 

A vasaló hatékony mozgatása

  • Mindig hosszában vasalja a szöveteket és vasalás előtt ne felejtse el kinyújtani őket. Kerülje a körkörös mozdulatokat, illetve a ne nyomja erősen az anyagokra a vasalót – a finom siklással jobb eredményt érhet el. Mindig az anyag belsejétől a szélek felé haladva dolgozzon.
  • A TEFAL FREEMOVE sorozat még a megszokottnál is nagyobb mozgásszabadságot kínál, hiszen vezeték nélküli kivitelüknek köszönhetően ezekkel a vasalókkal akár körbe is táncolhatja a vasalódeszkát.

A mindig tiszta vasalótalp

  • A TEFAL AUTOCLEAN vasalótalppal eláttott vasalójánál sosem kell a talp tisztításával bajlódnia:
Ez a forradalmi vasalótalp örökké tiszta marad a beépített katalizátornak köszönhetően, mely minden textilrészecskét eltávolít a talpról vasalás közben.

 

  • A TEFAL Easygliss vasalók a legjobban sikló Durilium®technológiás vasalótalppal vannak ellátva, a gyors és egyszerű vasalásért. A világszerte sokmillió felhasználóhoz hasonlóan Ön is megbízhat a Durilium technológiában, melyet a Tefal azért fejlesztett ki, hogy gyorsabbá és könnyebbé tegye a vasalást.

 

Mivel nyújt többet a gőzállomás?

  • A TEFAL gőzállomás felére csökkenti a vasalási időt.
  • A gőz a bojlerből magas nyomással távozik a tömlőn keresztül.
  • Minőségi eredmény – a gőz mélyen bejut a szövetbe.
  • Megszakítás nélküli vasalás a nagyobb víztartálynak köszönhetően.

A Tefal gőzállomások mindegyikénél tökéletes siklást biztosító vasalótalp biztosítja a minden irányban egyszerű és gyors vasalást. Optimális gőzeloszlást nyújtanak még a vasalótalp középső részén is, illetve pontosan célzott és koncentrált gőzt a vasalótalp hegyénél.

A különböző anyagok számára ideális hőmérséklet és gőzmennyiség egyszerűen beállítható – a tökéletes eredmény mindenféle textílián garantált. Egyaránt hatékony lágy szöveteknél, illetve vastag anyagok szárításánál is. Anyagtípus kiválasztása egyetlen gombnyomással.

A tökéletes vízkőmentesítésnek köszönhetően minden modellnél biztosított a hosszú élettartam és a változatlan teljesítmény.

A TEFAL gőzállomások ugyanakkor idő- és energiatakarékosak – gyors felmelegedés 2 percen belül, vízutántöltés vasalás közben is. Eco beállításnál akár 20%-kal kevesebb energiát fogyasztanak, mint maximális gőzhasználatnál.

Extrém sebességű és nagy teljesítményű vasalás extrém tökéletes ruhaápolással

A TEFAL legújabb generációs gőzállomásai közül a TEFAL Pro Express X-Pert Care  nagynyomású gőzállomás teljeskörűen gondoskodik az Ön ruháiról. Dupla védelme gondoskodik az Ön nyugalmáról: az egyedi szabadalmaztatott Protect System technológia tiszta gőzzé alakítja át a szennyezett vizet, így gátolja a foltok kialakulását, míg a vízkőgyűjtő megkönnyíti a vízkőmentesítést. Az intelligens technológiának köszönhetően öt optimális gőz és hőmérséklet kombinációt kínál, melyek tökéletesen illenek minden anyagtípushoz. Az extrém gőznyomás és gőzadagolás tökéletes vasalást biztosít még a legvastagabb anyagok esetében is, és időt takarít meg Önnek.

 

 

Hatékony gőz kompakt kivitelezésben

 A Tefal Effectis gőzállomások  ultrakompakt kivitelezésűek a kisebb tárolási igények kielégítése érdekében. Gyorsak és hatékonyak, hiszen háromszor több gőzt termelnek két perc alatt, mint az átlagos vasalók. Ez a nagyszerű gőzállomás-család, a kompakt kivitelezésen kivül – ami kisebb méretet és súlyt jelent – rendkívül jól sikló vasalótalppal és ergonómikus markolattal is rendelkezik.

 

 Okos funkciókkal a vasalás gyerekjáték

 A TEFAL Liberty gőzállomás számos olyan praktikus funkcióval rendelkezik, melyek még tovább fokozzák a kényelmes használat és a könnyed vasalás fogalmát. 

A Tefal Liberty tartozéka többek között a nagyméretű kivehető víztartály, mely bármikor újratölthető vasalás közben is. Továbbá az integrált gőztömlő-tárolási megoldással és speciális biztonsági zárral felszerelt Liberty könnyű és biztonságos szállítást és tárolást is kínál.

Hozzászólások letiltva.