Turmixszal a világ körül

Mindened egy zöldturmix vagy egy shake, de úgy érzed, hogy otthon macerás elkészíteni? Egy ügyes turmixgéppel ma már megkönnyítheted a dolgod, hiszen segítségükkel a nagy kihívásnak tűnő smoothie-kat is gyerekjáték összedobni. Ráadásul sok turmixgéphez, például egyes Bosch turmixgépek 2 praktikus hordozható kulaccsal van ellátva, így egyszerűen magaddal viheted az elkészült finomságot. Olvasd el további tippjeinket a legjobb turmixgép kiválasztásához, és próbáld ki te is Lilafüge ínycsiklandozó humusz receptjét!

 

 

Tökéletes turmix

Egy turmixgép szíve a motor, hiszen annak teljesítménye alapvetően meghatározza, hogy milyen típusú ételek és italok elkészítésére lesz képes. Egy 350 wattos motor már alkalmassá teszi gépünket a mindennapi használatra, de minél nagyobb teljesítményű egy motor, annál szívósabb lesz a gép is. A rozsdamentes, nemesacél penge precíz vágást biztosít, ezért érdemes inkább azokat választani. A több sebességfokozat megkönnyíti a munkát, és általános fogyasztásunkhoz, illetve a család méretéhez igazodva válogathatunk a kisebb és nagyobb űrtartalmú kehellyel rendelkező gépek között a 0,5 literesektől kezdve egészen a 2,3 literes darabokig. (Egy másfél literes kehely 4 főre ideális.) Érdemes tudni, hogy míg az üvegkehely hosszú távon ellenállóbb lehet és kevésbé karcolódik, mégis törékeny és nehezebb is, mint egy műanyagkehely.

 

Tökéletes útitárs

Egy turmixgép ma már nem csak egyszerűen egy turmixgép, ugyanis a gyártók különböző hasznos tartozékokkal is igyekeznek a vásárlók kedvében járni. A Bosch MMBM401W típusú gépéhez például 2 úgynevezett 2Go palack is jár, ami könnyedén levehető, praktikus felpattintható kupakkal rendelkezik, ráadásul kis helyen is elfér, így segítségével bárhová magaddal viheted kedvenc italodat, és bármikor felfrissülhetsz út közben. Méretének hála pedig még egy kisebb konyhában is kényelmesen elfér az egész gép.

 

Jéggel vagy keverve? Extrák a láthatáron

Ha szeretjük a hideg italokat, mindenképpen olyan gépet válasszunk, ami alkalmas jégkockák vagy fagyasztott gyümölcsök aprítására is. Ha pedig az olajos magvakat is szeretjük turmixként vagy krémként fogyasztani, akkor az sem utolsó szempont, ha a választott gépünk erre is alkalmas. A Bosch terméke például kitűnő választás lehet mindkettő elkészítéséhez.

 

Végezetül pedig íme egy kihagyhatatlan recept: nézd meg a népszerű gasztroblogger, Lilafüge videóját, és készíts te is könnyedén humuszt vagy bármilyen kedvedre való ételt új géped segítségével!

Hozzászólások letiltva.