Új félév a suliban – új szokások, új gépek

Végre vége a vizsgaidőszaknak! Reméljük mindenki sikeresen vette az akadályokat és újult erővel vág neki az új félévnek. Egy időre búcsút lehet inteni az áttanult éjszakák okozta fáradtságtól, a rendszertelen étkezéstől, a gyorskajától és a vizsgák stresszétől.

Turbózd fel a szervezeted!

Ahhoz, hogy megújult erővel és energiával telve indulj neki a félévnek, szükség van egy kis vitamin tuningra. A gyümölcsök és zöldségek elsődleges vitaminforrások, ezeket felhasználva készíthetünk méregtelenítő, energetizáló smoothie-kat, vagy gyümölcsprés segítségével 100 százalékos házi gyümölcsleveket. Rengeteg egyszerű, de mégis nagyszerű receptet találunk a neten, melyek percek alatt elkészíthetők.

Kezdődhet a félévközi nagytakarítás!

Vizsgaidőszakban nem meglepő, ha a szobában kissé eluralkodik a káosz. Ilyenkor jegyzetek borítják be a padlót, nyitott könyvek hevernek szanaszét, a mosogatásra váró edények száma pedig egyre csak nő, miközben a tételek mennyisége (remélhetőleg) csökken. Egy biztos, ha már kellőképpen regenerálódtatok a vizsgák után, lakókörnyezetre is lehet egy pillantást vetni, jöhet a nagytakarítás. Miután a szekrény mélyére száműztétek a jegyzeteket és könyveket, jöhet a porszívó és a portörlő. Egy albérletben, ha sokan vagytok nagyon jól kell gazdálkodni a hellyel, így ide a legpraktikusabb az álló porszívó beszerzése, mely kevés helyet foglal, és szállítani is könnyű, ha költözésre kerülne sor.

Induljon energikusan a nap!

A vizsgaidőszak vége egyúttal az új félév kezdetét is jelenti. A reggeli kelés is nehezebben mehet, sokak számára egy jó kávé ilyenkor életmentő.  Nem kell feltétlenül mindennel felszerelt, többfunkciós automata kávéfőzőt beszerezni (persze az Euronics-nál erre is van mód), a kisebb és jóval olcsóbb modellek is finom kávét készítenek. A klasszikus, jó minőségű kotyogós kávéfőzők 3000 és 15000 forint között mozognak, méretük és hordozhatóságuk szempontjából pedig albérlet, kolesz- kompatibilisak. A presszó és kapszulás kávéfőzők a következő árkategóriába tartoznak, ezek 15000 forintnál kezdődnek. Ha többen is kávéfogyasztók a társaságból, akkor érdemes elgondolkodni ezeken is.

Fontos, hogy a kávé éhgyomorra nem igazán egészséges. Ha nagy a reggeli rohanás, egy könnyed pirítóst gyorsan el lehet mellé fogyasztani. Az Euronics saját márkás Dyras kenyérpirítói 5000-8000 forintért beszerezhetők. Két szelet pirítós, hozzá sajt, felvágott, zöldségek vagy épp lekvár, mellé egy csésze tea, és kész is a reggeli. A vízforralóinkat itt találod.

Kezdő csomag az albérletbe

A fentiek mellett érdemes beszerezni olyan háztartási kisgépeket is, melyek könnyen szállíthatók, mégis alapfelszerelésnek számítanak a konyhában, és lehetőleg pénztárcabarát megoldást jelentenek a diákok számára. Vízforraló, szendvicssütő, turmixgép, esetleg egy mikrohullámú sütő és máris komfortosabbá vált az albérlet vagy kollégium.

 

Hozzászólások letiltva.