Ünnepeljük a Kávé Világnapját!

Reggeli kávé nélkül el sem bírod képzelni, hogy induljon a nap? 09.29-én ünnepeljük a kávé világnapját, a legkedveltebb élénkítő italunkat, ami segít abban, hogy kibírjuk az egész napos megpróbáltatásokat.

A jó kávé alapköve a megfelelő pörkölés, amit persze egy jól kiválasztott kávégép követ. Válogass kedvedre kávéfőzőgép kínálataink közül, a kávé világnapja alkalmából akár 15% kedvezménnyel egész hétvégén.

A kávé élettani hatásai

Kitágítja az agyi ereket, élénkít és hatása 3-5 órán keresztül tart a szervezetedben. A koffein hatása az idegrendszerre koncentrálódik, ezáltal csökken az álmosság és a fáradtság.  A kávé jótékony hatása a szívünkre is kiterjed, gyógyszeres terápiában szíverősítőnek számít. Emésztésünket is segíti, emiatt nem csak reggel ajánlott a fogyasztása, hanem étkezések után is, mert serkenti az emésztési nedvek termelését.

 

 

Szinte mindenki fogyasztja a kávét, valamilyen formában, lehet eszpresszó, macchiato, lungo, cappuccino, americano. 1980-as években Japánban ünnepelték először a kávé világnapját, Amerikában pedig 2005-ben tartották meg az első kávés világnapot.

Tudtad?

A Ráktérítő és Baktérítő között termesztett kávészemek 10 ezer kilométert tesznek meg mire eljutnak hozzánk.  Brazília a világ legnagyobb kávétermelő országa.

De mit is jelent kedvenc gőzölgő fekete italunk jelentése?

A kávé név arab eredetű szó és eredeti jelentése nem más mint “a bab bora”.

 

 

 

Hozzászólások letiltva.