Úti vasaló és Wi-Fi nélkül nincs nyaralás!

Dübörög a nyár a műszaki cikkek piacán is: kiderült, hogy kamera, hajszárító és laptop nélkül nem megyünk nyaralni – mutatott rá legfrissebb felmérésünk*.

 

Ha szabadságra megyünk, leginkább kikapcsolódni indulunk, de vajon tudunk pihenni a megszokott műszaki cikkeink nélkül is? Úgy néz ki, hogy kedvenc elektronikai kütyüink és készülékeink nélkül már nem nagyon utazunk, szállásfoglaláskor a többségnek pedig az is fontos feltétel, hogy legyen Wi-Fi az adott épületben.  Íme, kutatásunk eredményei a nyaralási szokásainkkal kapcsolatban!

Kütyüfüggő nők

Meglepő, de felmérésünk szerint a nők kütyüfüggőbbek, mint a férfiak: közel kétszer annyi nő visz magával nyaraláskor tabletet, bluetooth hangszórót, gyorstöltőt vagy egyéb szórakoztató elektronikai eszközöket, mint férfi, és a nők majdnem fele nem hagyja otthon a laptopot vagy a hajsütőt akkor sem, ha vakációzni indul. A nők kétharmada hajszárítóval, a férfiak kétharmada fényképezőgéppel nyaral, de az urak többsége nem ragaszkodik a műszaki cikkekhez a nyaralás alatt. A magyarok kedvenc útitársa így hát összességében a kamera és a laptop, de sokan a hajszárítót és az úti vasalót is preferálják.

Ha hosszabb útra mész nyaralni, jól jöhet egy-két úti eszköz. Ha utazáshoz is ideális vasalót vagy hajszárítót keresel, irány a legközelebbi üzletünk! Szakértőink biztosan segítenek a választásban!

Szelfi vagy nem szelfi?

Ha fényképezésről van szó, a nők jobban kedvelik a szelfit, mint a férfiak: míg háromból két nő szereti magát fotózni a nevezetességek előtt, addig ezzel csak minden harmadik férfi van így. A legtöbb szelfit a Tolna megyeiek készítik, de az ország többsége is szelfipárti. És ahogy a szelfizés, úgy egy szállás lefoglalásakor a Wi-Fi is a nőknek fontosabb. A nők 86%-a szerint elengedhetetlen az internetkapcsolat a nyaralás alatt, majdnem minden második férfi azonban vígan meglenne internet nélkül is a vakációja idején.

 

Mobil nélkül sehova! A nők fele a medencéhez is magával viszi a telefonját, ha nyaral.

Nyaralás alatt a mobiltelefont leggyakrabban fényképezésre, zenehallgatásra vagy navigációra használjuk. Sőt, a vakációzók 41%-a még a medencéhez is magával viszi a telefonját, de nyaralás alatt csak minden harmadik ember nézi meg az otthoni híreket is. Az országos átlagtól eltérően minden harmadik Békés és Bács-Kiskun megyei ki is kapcsolja a készüléket, ha vakációzik.

 

Ha már ott a mobil, akkor mire használjuk?

A legtöbben fotózásra, videózásra, navigációra, játékra és arra használják a mobiljukat, hogy felhívják családtagjaikat, illetve barátaikat. Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megyében a mobilos étterem-, illetve szálláskeresés is népszerű, leggyakrabban pedig a Tolna és a Vas megyeiek telefonálnak haza. Békés és Bács-Kiskun megyében viszont minden harmadik ember egész egyszerűen kikapcsolja a mobilt, ha nyaral.

 

Okostelefon vs. fényképezőgép

Nem tűnik igaznak az, hogy mióta van okostelefonunk, nem viszünk külön fényképezőgépet vagy kamerát a nyaralásra: felmérésünk szerint ezzel az állítással a válaszadóknak csupán a harmada ért egyet. Meglepő módon tehát a duplakamerás okostelefonok ellenére is ragaszkodunk a fényképezőgépekhez, profi képekre vágyunk, ha nyaralni megyünk. Lássuk be, a fotózás még mindig közkedvelt dolog, akárhol is vagyunk! Azonban az okostelefon sem kevésbé népszerű, minden második nő és 10-ből 4 férfi még a medencéhez is magával viszi a telefonját, ha nyaral.

Bárhova is megyünk nyaralni, a szép pillanatokat mindenki szereti megörökíteni. Ha pedig új telefont vagy fényképezőgépet keresel, irány a legközelebbi üzletünk! 🙂 Szakértőink biztosan segítenek a választásban!

*A bejegyzés alapjául szolgáló felmérés 944 fő megkérdezésével készült, a 18 év feletti magyar internethasználó lakosság körében 2017 májusában, a 18 év feletti magyar lakosságra súlyozva.

Hozzászólások letiltva.