Vasaljunk okosan!

 

Unod már a gyűrött a ruhákat, vagy egyszerűen csak megkönnyítenéd a mindennapokat, és lerövidítenéd a házimunkával töltött időt? Egy megfelelő háztartási kisgéppel, azon belül pedig egy jó gőzölős vasalóval vagy egy profi gőzállomással csodákra lehetsz képes. Hogy segítsünk a választásban, szakértőink most összegyűjtötték a legfontosabb tudnivalókat a vasalókkal, illetve a gőzállomásokkal kapcsolatban.

 

Melyik típust válasszam?

A vasalóknak alapvetően négy fő típusát különböztetjük meg, vannak a vezetékes, valamint a vezeték nélküli vasalók, a víztartályos készülékek, illetve a gőzállomások. Egyéni igényeinktől függően bármelyik típus jó választás lehet. A gőzállomások kivételével minden vasaló a talpában lévő fűtőbetét segítségével állítja elő a gőzt, ezért ha nagyobb gőzfejlesztést szeretnénk elérni, hogy minél hatékonyabban távolíthassuk el a gyűrődéseket, nagyobb teljesítményű vasalót érdemes beszerezni. A nagyobb teljesítmény a felmelegedési időt is lerövidíti. A gőzállomásokban egy, a készülék víztartályához kapcsolt bojler fejleszti a gőzt, így azok állandó gőzkibocsátásra képesek, ráadásul alacsonyabb hőmérsékleten működnek.

Vezetékes vs vezeték nélküli gőzölős vasalók

A vezeték nélküli vasalók nagy előnye, hogy használat közben nem kell figyelni a zsinórra, így nagyobb a mozgásterünk munka közben, azonban ügyelni kell rá, hogy az akkumulátor fel legyen töltve. A legtöbb vezeték nélkül használható vasaló hadra fogható vezetékes módban is, így tulajdonképpen vásárláskor választanunk sem kell a két típus között. Természetesen, ha a hagyományos vezetékes vasaló is kielégíti az igényeinket, akkor az extra vezeték nélküli funkció nélkül alacsonyabb áron juthatunk hozzá egy ügyes készülékhez.

 

A gőzállomások előnyei

A gőzállomások tulajdonképpen a gőzölős vasalók új generációjának tekinthetők, hiszen a profi készülékek otthoni használatra is alkalmas verzióit köszönthetjük bennük. Működésük a nagynyomású gőzfejlesztésen alapszik, amely azt eredményezi, hogy a gőz a szövetek mélyéig eljut, így a vasalás gyorsabb és hatékonyabb lesz, ráadásul a készülék így a kényesebb anyagokat is megkíméli. Hátrányuk talán az lehet, hogy nagyobb helyet foglalnak és picit nehezebbek, mint egy hagyományos gőzölős vasaló, továbbá az áruk is magasabb. Ha egy ügyes készüléket szeretnénk hazavinni, a Tefal gőzállomásával biztosan jól járunk!

Mire figyeljünk még?

  • A vasaló talpa lehetőleg minőségi anyagból készüljön és legyen karcálló. A legtartósabbak egyike például a kerámiatalp, így a Philips gőzölős vasalója költséghatékony megoldás lehet mindenki számára, hiszen talpa minden anyaghoz ideális.
  • A beépített, automata kikapcsolórendszer (auto-off) jól jöhet, hiszen mindenkivel megeshet, hogy egyszer elfelejti kikapcsolni a háztartási kisgépeit. A rendszernek köszönhetőn viszont a gép magától kikapcsol, ha egy bizonyos ideig nem használjuk.
  • A csepegésgátló funkció vagy más néven cseppzáró rendszer megakadályozza, hogy a vasalóból szivárogjon a víz, és esetleg foltos maradjon a ruha.
  • A függőleges irányú gőz a függő textíliák, pl. függönyök kisimításához nyújthat nagy segítséget, de a funkció akár a gyapjúkabátok átszellőztetéséhez is jól jöhet.
  • Az öntisztító, vízkőmentesítő rendszer segíti a készülék karbantartását, és meghosszabbíthatja az élettartamát is.

 

Gőzölős vasalókért és gőzállomásokért böngészd online kínálatunkat!

 

Hozzászólások letiltva.