ARDES 1K20 Szuvidáló

ARDES
  • Cikkszám: 220910

Szükséged lehet rá

Alaptulajdonságok

Teljesítmény: 1300 W
Digitális hőmérséklet kijelzés
Rendkívűl pontos hőmérséklet beállítás
Pontosság: +/- 0,1 °C
Digitális kijelző
Méretek: 19x42x13 cm
súly: 1,5 Kg

Részletes ismertető

A sous vide gasztronómiai főzési eljárás. Lényege, hogy lezárt lehetőleg levákuumozott hőálló műanyag tasakokban, alacsony hőmérsékleten, hosszabb ideig a hagyományos főzéshez képest lényegesen alacsonyabb hőfokon hőkezeljük az ételt. A hőálló légmentesen lezárt műanyag zacskók gasztronómiai felhasználásának az ötlete a NASA-tól ered. Az első űrutazások tervezésekor merült fel az ötlet a nehéz és nehezen kezelhető fém konzervdobozok helyett könnyű és egyszerűbben megsemmisíthető hőálló műanyag zacskók használata. Az ötletet Svédországban is és Dél-Karolinában is átvette egy-egy kórházi élelmezést kiszolgáló cég. A dél-karolinai AGS systemsnél merült fel az ötlet először, hogy ne a készételt zárják műanyag zacskóba, hanem már magát a főzést a műanyag zacskóban zárt ételen végezzék. Az első sous vide eljárással készített ételeket 1970-ben szolgálták fel a Dél-Karolinai Greeville Holiday Inn szállodájában. Az eljárás gyorsan meghódította a világot. A sous vide technologia használatához nélkülözhetetlen másik eszköz a vákuumcsomagoló készülék, amely önmagában is nagyszerű segítség ételeink, élelmiszereink frisseségének megőrzéséhez. A vákuumcsomagolási technológia által jelentős mértékben növekszik az ételek eltarthatósága, történjen a későbbi tárolás szobahőmérsékleten, hűtőszekrényben, vagy akár mélyhűtőben, megtartva a frissességet és az eredeti ízeket.

  • Suos Vide - szuvidáló
  • Teljesítmény: 1300 W
  • Digitális hőmérséklet kijelzés
  • Rendkívűl pontos hőmérséklet beállítás
  • Pontosság: +/- 0,1 °C
  • Digitális kijelző
  • Méretek: 19x42x13 cm
  • súly: 1,5 Kg
Téged is érdekelhet