Tefal Ingenio edényekProfiként főzök Minden nap főzök Kezdő vagyok Serpenyő kisokos Melyiket válasszam?
Tudd melyik serpenyőre van szükséged!
Fedezd fel a Tefal edényeit!
Akár most kezdesz ismerkedni a konyhai eszközökkel és a főzéssel, akár rutinosan forgatod a fakanalat, az első és legfontosabb a jó minőségű edény és serpenyő! Többé nincs odakozmált étel, keserves vakargatás vagy órákon át áztatás, hogy az edény újra használható legyen. Szerezd be minőségi eszközeid és öröm lesz a főzés! Persze az ottfelejtett ételt nem garantáljuk, hogy jól sikerül!
Segítünk a választásban!
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Klasszikus formák | Speciális formák | |||||||
Elkészítés módja | Klasszikus serpenyő | Nyeles lábas | Mély serpenyő | Fazék | Lábas | Wok serpenyő | Palacsintasütő | Grillserpenyő |
Hús és hal sütése | ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|||||
Zöldség, krumpli pirítása | ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
||||||
Hús, zöldség grillezése | ![]() ![]() ![]() |
|||||||
Főzés mérsékelt tűzön | ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
||||||
Pirítás és párolás | ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
||||||
Palacsinta és tojás készítése | ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
||||||
Tészta vagy rizs főzése, mártások készítése | ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Serpenyők, lábasok, edények
Először is találd ki mit szeretnél főzni és ahhoz megfelelő típusú serpenyőt vagy edényt válassz. Így az étel megfelelően készül el és nincs energia vagy hőveszteség főzés közben.
A klasszikus serpenyőket univerzális használatra tervezték. Alternatív megoldásként speciális serpenyők közül lehet választani, mint például wok, grill serpenyő vagy palacsintásütő serpenyő. Vegye figyelembe az anyagot is, amelyből a serpenyő készül, annak méretét és azt, hogy alkalmas-e az Ön főzőlapjának típusára.
Serpenyők típusai
Klasszikus serpenyő: mély, univerzális használat, tökéletes halak, húsok sütésére, egy alacsonyabb falúban pedig a reggeli rántottád is megsütheted.
Wok serpenyő: az ázsiai konyhából jól ismert magas falú serpenyő, ami már nálunk is egyre többet használt. Gáztűzhelyhez való használatra tervezték, de jól használható főzőlapoknál is. Ebben a serpenyőben egyenletesebb a hőelosztás, ha megfigyeled a gőzt visszaáramlik a serpenyőben, így gyorsabban piríthatók benne a zöldségek és pillanatok alatt készen van sült tészta is.
Grill serpenyő: azoknak tervezve, akik nem tudnak a kertben grillezni, de mégis szeretnének steak készíteni. A grill serpenyőknek erősseb és érdesebb felületük van.
Palacsintasütő: alacsony kivitelű, így könnyedén tudod forgatni benne a palacsintát és ebben akár az amerikai változatot is el tudod készíteni.
Fazék vagy lábas?
A fazék jellemzően egy magasabb falú, nagyobb űrtartalmú edény, ebben tudsz leveseket készíteni vagy tésztát főzni. A lábas az alacsonyabb és szélesebb átmérőjű, így ebben tudsz ragut, pörköltet készíteni vagy akár rizst főzni.
Serpenyők és edények anyaga
A leggyakrabban rozsdamentes acélból vagy alumíniumból készülnek, mert ezeknek jó a hőelvezető képessége. A rozsdamentes acélt könnyebb tisztán tartani és legtöbbször mosogatógépbe is tehetők.
Kiválasztásnál figyelj arra, hogy a serpenyők felülete lehetőleg tapadásmentes anyagból legyen.
A leggyakoribb felületi anyagok a következők:
Teflon és más tapadásmentes felületek (PTFE) - zsiradék nélküli sütést biztosít, de nem karcálló
Kerámia - tapadásmentes felület, de ezekbe kell némi zsiradék a főzéshez
Titán - tapadásmentes, jó hővezető képességel rendelkezik és karcálló
+1 tipp
Főzés során ne felejtsd el használni a fedőt is, hiszen ezzel nem csak energiát takaríthatsz meg, gyorsabban készülnek el az ételek, hanem az ízek is sokkal jobban összeérnek.
Melyiket válasszam?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Excellence | Unlimited | Ultimate | Black Stone | Dialy Chef Red | So Chef | XL Intense | Simply Clean | Simply Cook | Start & Cook |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tapadásmentes | Tapadásmentes | Tapadásmentes | |||||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
Profiként főzök | Minden nap főzök | Kezdő vagyok |