Ajándékajánló fiúknak, férfiaknak, uraknak

Férfi bontogatja a karácsonyi ajándékokat

Milyen ajándékot válasszak karácsonyra

„A férfiak nagy gyerekek” – tartja a mondás, nem is teljesen alaptalanul. Gyermeki örömmel vetik bele magukat a legváltozatosabb elfoglaltságokba. Llegyen szó a barkácsolásról, a gyerek legójának összeszereléséről, vagy valamilyen műszaki cikk üzembe állításáról. Éppen ezért könnyű és nehéz is egyszerre jó ajándékot választani számukra. Azért mi teszünk erre egy próbát, igyekszünk támpontokat adni azoknak, akik erre az egyáltalán nem buktatóktól mentes terepre tévednek, és ajándékot választanak egy férfinak.

Ajándékötletek 15 ezer forint alatt

Játszani mindenki szeret, csak nem feltétlenül ugyanazt és ugyanúgy. A férfiak jelentős hányada odáig van a virtuális (számítógépes/konzolos) játékokért, szabadidejükben gyakorta láthatjuk őket a képernyőt bámulva lövöldözni, autóversenyezni, vagy egyéb, a kívülállók számára kevésbé izgalmas tevékenységet végezni. Vásárlás előtt mindenképp puhatolózzuk ki, milyen platformon játszik (PlayStation, Xbox, PC stb.) és milyen játékstílust szeret. Arra is figyeljünk oda, hogy olyan játékot válasszunk, ami neki még nincs meg. Ha egyébként soha nem érdeklődtünk ezen hobbija iránt, gyorsan lebukhatunk, ezért érdemes a barátok segítségét is bevetni, hogy eloszlassuk a gyanút. Egy jól megválasztott játékkal hosszú időre kikapcsolódáshoz juttathatjuk a megajándékozottat. Sőt, adott esetben társasági eseménnyé is változtathatjuk a „kockulást”, ha a többjátékos módba mi is bekapcsolódunk, vagy ha egyszerűen csak a kanapén ülve szurkolunk.

A számítástechnikánál maradva viszonylag olcsón beszerezhetünk különböző kiegészítőket is, persze ehhez szintén ismernünk kell az érdeklődési körét annak, aki az ajándékot kapja, illetve a szükségleteit. Egy biztos, egérpaddal nehezen lőhetünk mellé, ahogy pendrive-ból sem lehet sosem elég, míg egeret, billentyűzetet, mikrofonos fejhallgatót csak akkor vásároljunk, ha előtte kinyomoztuk az igényeket. Ezek kényes kérdések, jobb biztosra menni, mint a csalódott arcot nézni a karácsonyfa alatt. Ha viszont sikerül eltalálni az ízlést, akkor hatalmas lesz az öröm. Cserébe zeneőrülteknek sok örömet szerezhetünk egy vezeték nélküli hangfallal vagy egy fülhallgatóval, a megfelelő kiválasztásában kollégáink örömmel segítenek üzleteinkben.

Egyszerűbb a dolog, ha a férfi konzolon játszik, az Xbox és PlayStation kontrollereiben nincs akkora változatosság, viszont fogyóeszközök. Még egy töltőállomással is hatalmas sikert arathatunk, ha ügyesek vagyunk. Az is ajándék lehet, amiről amúgy nem is gondolnánk: egy csomag újratölthető akkumulátor, egy jó erős elemlámpa, vagy egy minőségi kábel is érthetetlen boldogságot képes felszabadítani a férfiakban. Szintén viszonylag olcsó, ám annál hasznosabb meglepetés válhat a külső akkumulátorokból, a kütyükkel teli világunkban bármikor jól jöhet egy kis extra energia. Apropó, aktivitásmérővel is kedveskedhetünk szeretteinknek, melyekkel nyomon követhetik mozgásukat, illetve javíthatják alvásminőségüket is, ez az ünnepi nagy lakomák közepette amúgy sem elhanyagolható szempont. Praktikus ajándékötlet a haj- és szakállnyíró, de egy elektromos fogkefe is működhet, ha még mindig hagyományosat használ. A mákos beigli után egyből ki is lehet próbálni!

Ajándékötletek 15 és 30 ezer forint között

A sportokat aktívan űzőknek ebben a kategóriában még nagyobb tudású aktivitásmérőket szerezhetünk be, illetve már egy-egy akciós okosórát is találhatunk számukra. Itt már elgondolkozhatunk a külső adattárolók választásán is, a férfiak egyszerűen imádnak archiválni, ami -valljuk meg – sokszor igen jól is jön, segítsünk nekik extra tárhellyel!

Ha szeret fotózni, akkor memóriakártyát, fotós táskát, esetleg állványt adni karácsonyra. Inkább a garázsban tölti szabadidejét, akkor egy hősugárzóval is kedveskedhetünk. Ha a filmek megszállottja, akkor Blu-Ray lejátszót is találunk már 30 ezer forint alatt, akár egy film is befér a csomagba – ezzel nem csak a férfinak, hanem az egész családnak ajándékozva.

Az okosotthon kategóriában is bátran nézelődhetünk, a szerelést igénylő, életkönnyítő kütyük sok férfinak okozhatnak örömet. A kényelem mellett praktikus választás is ez, hiszen a távolról áramtalanítható konnektor, vagy lekapcsolható lámpa sokszor hasznos tud lenni.

Ajándékötletek 30 ezer forint felett

Ha a pénz nem akadály, akkor akár elektromos rollerrel vagy hoverboarddal lepjük meg, akár konzolt vásárlunk, őszinte lesz a mosolya. A kamerás drónokkal is szívesen játszanak, ráadásul sosem látott szögből örökíthetik meg velük a családi nyaralásokat.

Harmincezer forint felett a fotósoknak színes nyomtatót és hozzá való fotópapírt, vagy csereobjektívet is vehetünk. Utóbbi esetében viszont ismételten kell egy kis utánajárás, mert minden márkához más-más átmérőjű, menetű objektív való.

A férfiaknak címzett, de valójában az egész családnak szóló ajándékok tárgykörébe tartoznak a tévék, melyeknél még mindig a nagyobb-jobb elve érvényesül, ám korábbi írásunkban fejtegettük a különböző technológiák előnyeit is,  illetve a konzolokat, játékgépeket is használhatja mindenki. Végeredményben választhatunk a fa alá tűzhelyt vagy robotporszívót is. Vannak férfiak, akik szeretnek főzni, így nekik a konyhai gépek palettájáról is választhatunk, utóbbit viszont jó eséllyel kitörő lelkesedéssel fogják igénybe venni.

 

 

 

 

Hozzászólások letiltva.