Váltsd be okosan az elnyert hűtő- és mosógépcsere pályázatodat és spórolj tízezreket!

Eljött az ideje, hogy búcsút mondj régi hűtődnek vagy mosógépednek, hiszen a sikeres Állami Háztartási Nagygép Csereprogram pályázatod beváltásával jelentős összegeket takaríthatsz meg, ha okosan használod fel. Amellett, hogy az áruházi árnál akár 25 – 45 ezer forinttal olcsóbban vásárolhatod meg az új háztartási nagygépedet, ha egy energiahatékony típust választasz, további összegeket spórolhatsz az áramszámlán is. Olvasd el tippjeinket az okos beváltáshoz!  

 

Cseréld le nálunk, és még a kiszállításban is segítünk!

Ha sikeres volt a pályázatod az Otthon Melege programban, váltsd be az Euronics-nál, hiszen amellett, hogy az áruházi árnál akár 25 – 45 ezer forinttal olcsóbban juthatsz hozzá vadiúj háztartási nagygépedhez, nálunk még a házhoz szállításon is spórolhatsz!

Most tényleg megéri környezettudatosnak lenni, ugyanis minél magasabb energiaosztályú gépet választasz, annál nagyobb kedvezmény ütheti a markodat a vételár akár  50 százalékáig. Hiszen a támogatás mértékét az új háztartási nagygép energetikai besorolása határozza meg, amely „A+” esetén max. 25 ezer forint, „A++” esetén max. 40 ezer forint, „A+++” esetén pedig legfeljebb 45 ezer forint lehet. Tudtad, hogy egy 10 éves hűtőszekrény fogyasztása szemben egy mai modern „A+++” készülékkel akár több 10 ezer forintnyi különbséget is jelenthet az áramszámládon? Továbbá, hogy egy mai mosógép már 40 fokon képes ugyanolyan hatékonyan tisztítani, mint egy 15 éves modell 60 fokon? Így ha a megfelelő energiahatékonyságú modellt választasz, amellett, hogy az áramszámlát csökkentheted, még a környezetet is kímélheted!

 

Ezt érdemes tudnod a beváltásról

A pályázat által elnyert összeget a támogatási okirat kézhezvételétől számítva 150 napig válthatod be hűtőre, fagyasztóra és mosógépre. Ehhez nem kell mást tenned, mint a támogatást igazoló okirattal és a személyi igazolványoddal ellátogatni egy Euronics szaküzletbe, vagy leadni a rendelésedet online, amit minden esetben áruházi átvételre kell kérned. Az okirat által nyújtott kedvezményedet csak az üzletben, személyesen érvényesítheted. A kiválasztott nagygépre vonatkozó támogatás összege maximum a vételár 50 százaléka lehet, így egy 80 ezer forintos készülék esetén a beváltható összeg legfeljebb 40 ezer forint. Kollégáink pedig egyenesen a raktárról szállítják majd Neked a vadiúj háztartási nagygépedet.

 

Hűtővásárlás okosan

Ha nem szeretnél komolyabb összeget költeni régi hűtőd javíttatására és inkább lecserélnéd, eljött a te időd! Az alábbi szempontokat érdemes figyelembe venned hűtővásárlás esetén:

  • A méret igenis lényeg! Mérd fel, mekkora hely áll rendelkezésedre és vedd figyelembe, hogy mekkora a háztartásod. Számolj személyenként 50 – 60 literes nettó hűtőtérfogattal, és ennek alapján válaszd ki a számodra megfelelő típust!
  • Ne csak szép, praktikus is legyen! Gondold át, mire van szükséged. Ha nincs szükséged fagyasztóra, választhatsz egyajtós modellt, míg ha kimondottan fontos a mélyhűtő kapacitása, szerezz be egy side by side modellt! Ha pedig kevesebb élelmiszert fagyasztanál, dönthetsz az alul- vagy a felülfagyasztós hűtő mellett. Míg az előbbinél a fiókos rendezés, úgy az utóbbinál a polcos rendezés előnyeit élvezheted.
  • Energiahatékonyság mindenekfelett! Minél hosszabb távra tervezel, annál magasabb energiaosztályú hűtőt érdemes vásárolnod. A hűtők besorolása fogyasztás szerint a legjobbtól (A+++) a legrosszabb (D) minősítésig terjed, így a tudatos energiafelhasználás érdekében lehetőleg „A+”-os vagy annál magasabb besorolású hűtőt válassz! Egy „A+++” hűtőszekrény 30 és 50 százalékkal fogyaszt kevesebbet, mint „A++”-os és „A+”-os társai.
  • Extra funkciók a kényelemért! Legyen halk, LCD kijelzős, esetleg jégadagolós? Fontos a No Frost és a különféle frissen tartó technológiák? Gondold át, mely funkciókra van szükséged és vesd össze a kiszemelt gép tulajdonságaival!

 

Okos tippek mosógépcserére

Ha szeretnéd támogatásodat egy korszerű mosógépre beváltani, az alábbi szempontok segíthetnek eldönteni, mely típus számodra a legmegfelelőbb:

  • Mennyi hely áll rendelkezésedre? Ha kevesebb, egy keskeny elöltöltős vagy egy felültöltős mosógép lesz a nyerő, ahol az ajtó nyitása és a ruhák bepakolása sem igényel plusz helyet. Ha pedig a pult alá szeretnéd rejteni, válassz beépíthető elöltöltős típust!
  • Mennyit mosol egy héten? Ha nagy a család, biztosan többször kell beindítanod a gépet, így érdemes nagyobb, akár 10 – 12 kg kapacitású készüléket választanod. Ezzel nem csak az áramszámla lesz kisebb, de a be- és kipakolással is kevesebb időt kell majd eltöltened.
  • Kényes ruhadarabok? Nézz körül, milyen extra funkciók érhetők el a ruháid megóvása érdekében, és válassz a vasaláskönnyítő vagy a gőzprogramos funkcióval felszerelt mosógépek közül!
  • Óvd a környezetedet és a pénztárcádat! A besorolás alapján válaszd a lehető legnagyobb energiahatékonyságú készüléket, hiszen egy „A+++” mosógép 30 százalékkal kevesebb energiát használ, mint egy „A” kategóriás. Így most nem csak a készülék vételárán, hanem az áramszámlán is spórolhatsz.

Hogy könnyebben eligazodj a pályázatban beváltható hűtők, fagyasztók és mosógépek választékában, a legjobb ajánlatainkat katalógusba gyűjtöttük, így még könnyebb a választás!

Ha további segítségre lenne szükséged a döntéshez, vagy kérdésed van a támogatással kapcsolatban, keresd fel az Euronics üzleteit, amik országszerte minden megyében megtalálhatók, vagy hívd az ügyfélszolgálatot az alábbi telefonszámok bármelyikén: +36 1 411 8434 ,+36 20 890 0100

 

Jövőre sem szeretnél lemaradni? Értesülj elsőként az állami hűtő- és mosógép csereprogram részleteiről, iratkozz fel hírlevelünkre!

 



 

Hozzászólások letiltva.