Itt a kerékpárszezon – Pattanj e-bikera!

Férfi e-bikekal túrázik

Ahogy egyre többet süt a nap és már csak emlék a téli hideg idő, úgy egyre többen ülnek biciklire és vágnak neki a természetnek. Az elmúlt két évben az egyik legnépszerűbb szabadidős tevékenységgé vált a kerékpározás. Ma már a legmodernebb biciklik motoros rásegítéssel teszik még élvezhetőbbé a tekerést. Kínálatunkban megtalálsz egy Magyarországon újnak számító márkát, az MTF elektromos kerékpárjait. De mi alapján válassz a különböző modellek közül, segítünk eligazodni!

mtf villanybringak magyarorszagon 00

 

Az MTF csak villanybringákkal foglalkozik, de a legnépszerűbb modellek is megtalálhatók a kínálatban: MTB, cross, trekking, városi és összecsukható kerékpárok. A túrázáshoz trekking kerékpárokat ajánlunk, ami az MTF kerékpároknál a Road és Cross típusok jelölnek. Ezek a biciklik aszfalton vagy közepes nehézségű terepen – erdei ösvény, földút – is megállják a helyüket, így túrázás mellett akár városi közlekedésre is ideálisak. A praktikus kiegészítők mellett ezeknél az e-bikeoknál nagy hangsúly került a komfortosságra is, amire a kirándulások során bizony szükségünk is lehet.

Egy trekking kerékpár tökéletes választás, ha nyáron körbetekernéd a Balatont vagy a Velencei-tavat, de a hétköznapok során is használnád a biciklid. Az elektromos rásegítésnek köszönhetően pedig a hosszabb távok is leküzdhetővé válnak és az emelkedők sem jelentenek akadályt.

 

 Kezdő kerékpározóknak túrázáshoz – MTF Road 3.2 és 3.2 W

Ezt az e-bikeot kezdő kerékpár túrázóknak ajánljuk, férfi, illetve női (W) vázas verzióban is elérhető. A váz anyaga alumínium, így könnyebb lesz megemelni és a pincéből lépcsőn felhozni., mindössze 23 kg. A váz része egy Zoom Travel 50 mm-es mozgó villa is a kényelmet szolgálja. A konstrukció a mai divat szerint rejtett akkumulátoros, ami egy Samsung gyártmányú Li-ion 36V/14,5 Ah (522 Wh) egység. Ez működteti a BAFANG hátsóagy motort, hogy a meredekebb emelkedőknél segítse a kerékpárost.

mtf villanybringak magyarorszagon 04

A BAFANG távol-keleti gyártó, amely megbízható, jó minőségű termékeket kínál jó árfekvéssel és jó szervizháttérrel rendelkezik hazánkban is. A bringa sebesség szenzoros, ami az indulás érzékelése után adja a hajtásra a rásegítést. Hátránya, hogy kicsit lassabban érzékeli az elindulást, mint a nyomaték szenzoros rendszerek, de cserébe annál lényegesen olcsóbb.  A rendszer kijelzője és kezelőfelülete színes LCD. 5 fokozatban adható rásegítés a hajtásra.

A meghajtásról a Prowheel 3 tányéros (48, 38, 28 fogas lánckerekekkel) hajtómű és egy Shimano 7 sebességes kazetta (14 -28) gondoskodik. A váltásért a Shimano Altus családja (első- és hátsó váltó, váltókarok) felel. A fékezését a gyártó a Tektrora bízta. A V-fékek speciális kialakításúak, mivel a fékkar behúzásának hatására a motoros rásegítés azonnal leáll.

 

A kerekek Schwalbe Marathon gumikon gurulnak. Az Alex felnit az agyakkal Sapim küllők kötik össze. Az egyéb alkatrészek kormány, kormányszár, markolat, nyereg nyeregcső a gyártó saját márkás (MTF) termékei. A kerékpárhoz számos kiegészítő jár: Sárvédővel, csomagtartóval, kitámasztóval és komplett világítással szállítják.

 

MTF e-bike MTF e-bike

A túrabiciklisek barátja – MTF Road 6.2

Ez a túrakerékpár is két típusú férfi és női vázzal rendelkezik, illetve egy minőségibb Suntour teleszkópos villával. Ez a modell már a BAFANG középmotoros, nyomatékszenzoros rendszerével lett szerelve, amely lényegesen finomabb és precízebb rásegítést jelent az előzőekben bemutatott villanybringához képest. Az akkumulátor is nagyobb (36 V/ 17,5 Ah (630 Wh) Samsung akkumulátor)

mtf villanybringak magyarorszagon 01

A váltó rendszer is két kategóriát ugrott felfelé, mivel a Shimano Alivio család köszön vissza rajta. A fékrendszerrel sem lesz a tulajdonosnak problémái, hiszen a Shimano MT201 egy igen megbízható szerkezet. Igen, ez már hidraulikus tárcsafék! Az egyéb alkatrészek szintén a gyár saját márkás termékei.

MTF e-bike váltó, pedál, láncok MTF e-bike nyereg, váltó

Kiegészítők tekintetében ez is olyan gazdag, mint a testvére: sárvédő, csomagtartó, kitámasztó és világítás is jár hozzá.

Az MTF bringák alkatrészeiket és felszereltségeit elnézve úgy tűnik megfontolt tervezésen estek át. A leendő vásárló bizalommal közeledhet hozzá. Ha egy próba körön kényelmesnek tűnik, akkor nyugodt szívvel megveheti, mivel ár/érték arányban jó választásnak bizonyulnak.

E-bike tartozékok

Miket vigyél még magaddal egy túrázáshoz?

A túrára készülj fel időben és szerezd be a szükséges kiegészítőket is. Olajozd be a láncokat, a defektgátló folyadékot és a felületvédő sprayt is érdemes a túra előtt használni. A legfontosabb a biztonság, így mindenképp ajánljuk a sisak használatát, erdei terepen érhetnek meglepetések. a A nyeregtáskában jól elférnek a szerszámok és a kulcscsomód is. Ne felejts el vinni lakatot vagy zárat, ha megállnátok valahol, így nem kell a kerékpárért aggódni. A vázra egy kulacstartót is felcsatolhatsz, így ha útközben megszomjaznál nem kell megállni.

A túra végeztével a kerékpár karbantartásáról és tisztításáról se feledkezz meg! Már külön tisztítókefe és tisztító folyadékok kaphatók a biciklikhez, mielőtt ismét városi terepen használnád az e-bikeot érdemes letakarítani.

Fiatal lány ebikozik a kutyájával a városban

 

Hozzászólások letiltva.