Szárítógép gyorstalpaló

Miért érdemes szárítógépet vásárolni? Biztosan benned is megfogalmazódott már ez a kérdés.
Az egyre növekvő népszerűség annak köszönhető, hogy rengeteg időt spórolhatunk meg egy szárítógéppel, hiszen nem kell teregetéssel vesződnünk, és a száradás idejét nézve sem leszünk kiszolgáltatva az időjárásnak. Abban az esetben pláne praktikus megoldás, ha a napi mosás egyszerűen nem fér el a fregolin kiteregetve.

Kép forrása: Freshhome

Milyen fajták közül választhatunk?

Alapvetően a működési elvük mentén lehet csoportosítani a szárítógépeket. A kondenzációs gépek meleg levegőt keringetve szárítanak, a vizes levegő pedig cseppfolyóssá válva (kondenzálódva) gyűlik össze egy tartályban. A hőszivattyús készülékek ezzel ellentétben működésük során egy zárt rendszerben keringetik a felmelegített levegőt, amit a visszahűlés alatt párátlanít a készülék. A két fő kategória mellett ma már létezik egy harmadik típus is, a 2in1 mosó- és szárítógép, ami kisebb lakásokba ideális választás.

Nézzük, mit kell tudni az egyes típusokról, és milyen egyéb extra funkciók tartoznak hozzájuk!

 

Kép forrása: Lamp Idea for Your Home

Kondenzációs gépek

Előnyök: Csendesen működnek és rugalmasabban lehet elhelyezni őket, hiszen használatukkor nincs szükség levegőelvezető-csőre és csőkimenetelre sem.
Amire figyelni kell: A szárítás során kicsapódó víz egy tartályban gyűlik össze, amit rendszeresen üríteni kell.
Ajánlatunk: 8 kg szárítási kapacitással és LED kijelzővel rendelkezik az AEG T6DBG28S kondenzációs szárítógép, aminek kiemelt erőssége a gyapjú program, melyet Woolmark tanúsítvány bizonyít. Emellett van külön ágynemű, kímélő, vasaláskönnyítő, farmer és műszál programja is. Sőt, még azt is megtehetjük, hogy késleltetett indítást állítunk be a gépen, vagyis gyakorlatilag úgy időzíthetjük a szárítást, ahogyan csak szeretnénk.

Hőszivattyús gépek

Előnyök: Korszerűbb és „okosabb” berendezéseknek tekinthetők a hőszivattyús szárítógépek, amelyek akár 40%-os energiamegtakarításra is képesek. Alacsonyabb, 50-55°C-os hőmérsékleten szárítanak (szemben a hagyományos gépeknél általános 70-80°C-kal), így jobban kímélik a kényes ruhadarabokat.
Amire figyelni kell: Az alacsonyabb hőfok miatt azonban a szárítási idő általában hosszabb.
Ajánlatunk: Hőszivattyús típus például az A++ energiaosztályú, 7 kg kapacitású BOSCH WTH85201BY , amely LED kijelzője segítségével gyakorlatilag mindenről értesít bennünket, a hátralevő időtől kezdve, a kondenzvíztartály telítettségén át egészen a szűrőtisztitásig. Külön programmal rendelkezik a gyapjú ruháknak, a törölközőknek, a sportruháknak, a tolltöltetű anyagoknak, az ing vagy a blúz szárításnak, no meg persze van rajta mix program is, ha így is spórolnánk az idővel.

Kettő az egyben!

Ne essünk kétségbe, ha helyhiánnyal küszködünk, mert helytakarékosság és egyszerű kezelhetőség szempontjából a 2in1 mosó- és szárítógép tökéletes megoldást jelenthet számunkra.
Előnyök: Csak egyetlen gépre van szükségünk. Ez a megoldás nem csak helytakarékos, de a pénztárcánkat is kíméli. Ráadásul elég egyetlen gép kezelését és ápolását kitapasztalni.
Amire figyelni kell: Fontos tudni, hogy ezeknél a típusoknál a szárítási kapacitás kevesebb, mint a mosási. Vagyis egy teljes töltet mosást két szárítási programmal lehet megszárítani, vagy a kimaradt adagot ki kell teregetni.
Ajánlatunk: Az LG F4J6VG0W mosó- és szárítógépének mosási kapacitása 9kg, szárítási kapacitása pedig 5 kg. Erőssége a 6 Motion Direct Drive technológia, aminek köszönhetően többféle irányba mozog a mosódob. Az előző berendezésekhez hasonlóan szintén rendelkezik LED kijelzővel, de ami eggyel különlegesebbé teszi, hogy WIFI-vel és NFC technológiával is fel van szerelve. Így távolról is vezérelhetjük a gépet, az alapprogramokon (például gőzfunkció, allergiavédelem, gyors mosás) túl további mosási programok letöltését is lehetővé teszi, valamint diagnosztikai és problémamegoldási opciókat kínál.

Kép forrása: LG

DUPLÁN kettő az egyben!

Végül, de nem utolsó sorban itt egy full-extrás mosószárító, az LG FH6G1BCH2N TwinWash, ami nevével is sejteti, hogy nem egy szimpla gép, hanem gyakorlatilag egy dupla mosógép: egy normál és egy mini méretű mosógép egybeépítve, szárító funkcióval kiegészítve. A TwinWash a 6 Motion technológia mellett az intelligens SmartThinQ alkalmazással is rendelkezik, aminek segítségével a készülék bármikor és bárhonnan elérhető és vezérelhető. Az alapfelszereltség összesen 30 mosási alapprogramot és rengeteg egyéb extrát tartalmaz. Sokféle centrifugálási fokozat közül is választhatunk, van például gyűrődésvédelem és habzásfigyelés opció is, de ruhadarab hozzáadási funkcióval is ellátták, ami lehetővé teszi, hogy egy-egy kimaradt darabot akár az elindítás után is beletegyünk a gépbe. Szárításkor a normál program mellett választhatjuk a víztakarékos eco módot is.

Ápoljuk megfelelően készülékünket!

Bármelyik szárítógépre is essen a választásunk, a megfelelő tisztításra mindig figyeljünk oda! Ne felejtsük el minden tisztítási művelet előtt áramtalanítani a gépet!

  • A szárítógép külső burkolatának tisztításához használjunk szappanos vizet vagy egy nedves mikroszálas törlőkendőt! A nedves felületet pedig mindig töröljük szárazra!
  • Az ajtó tisztítása legyen elsődleges, hiszen az ajtó belső részéről a lerakódott szöszöket el kell távolítani.
  • Mivel a szűrők is minden szöszt összegyűjtenek, kiemeleten fontos ezek tisztán tartása is. A szűrőket a ruhák kipakolása után töröljük át a nedves ruhával!
  • S végül, de nem utolsó sorban, időnként érdemes a dob belsejével is foglalkozni. Ezt egy ecetes törlőkendővel tegyük, hogy a szárítás során az öblítőszer és a mosószer lerakódásaiból létrejött vékony réteget is eltüntessük!

Ne halogasd tovább a vásárlást, ha már elhatároztad magad a szárítógép mellett, hanem ragadd meg most az alkalmat! Akciós ajánlatunknak köszönhetően ebben a hónapban ingyen kiszállítást vállalunk ezekre a nagygépekre.

Ha szeretnél még többet megtudni az egyes szárítógép típusokról, esetleg szükséged van segítségre a választáshoz, kérdezd bátran szakértőinket országosan elérhető üzleteink bármelyikében, vagy böngészd át webáruházunkat! Szívesen olvasnál még a témában? Ajánljuk figyelmedbe ezt a korábbi cikkünket a szárítógép választásról.

Értesülj elsőként szárítógép akcióinkról, iratkozz fel hírlevelünkre!



 

Hozzászólások letiltva.