Az egyetlen moka kotyogós kávéfőző, amellyel otthon is fantasztikus, krémes eszpresszót készíthet.
Az ÚJ Brikka szelepében egy beépített szilikonmembrán folyékony laminálás útján segíti, hogy még krémesebb, vastagabb hab képződjön eszpresszóján, mely az új technológiával tömörebb és vastagabb lesz, kevesebb képződő buborékkal a felszínén.
Mi a 4 személyes brikkát vettük meg, így arról tudok véleményt írni. Az üzletben történt megrendelés után, néhány napon belül meglaptuk az értesítést, hogy megjött a Bialetti Brikka, amit boldogan átvettünk.Talán túl nagyok voltak az elvárásaink? (viccelek) Elolvasva a használati utasítást, egy sima vizes főzést tettem fel! Pipa! a kibugyogó víz gyöngyözött, habzott. Persze, már akkor gyanús lehetett volna, hogy ez kissé lassan történt meg és az oldalsó szelepen "szépen" jött a gőz, majd egy idő múlva jött csak a főzőből. Az első kávés főzés...hát, az már nagyon nehézkesen ment. Viszont, ez a kávé aztán jött ám síppal, dobbal, nádihegedűvel. Kezdtünk kicsit kétkedi, ezért azonnal google barátunkhoz fordultunk és azért ott a fórumokon találtunk hasonló jelenségeket és sajnos, kiábrándultságot is. Itt derült ki, hogy az országba a szépen csengő Brikka kávéfőzőt nem olasz gyárból hozzák, hanem romániából. Bár, most éppen jobb irányba megy Románia, de azért ez a kávéfőző...khmmmm...Magyarán, ha kicsit még gyúrjuk, csiszoljuk, ütjük, vágjuk, akkor lesz belőle brikka. Ezzel a lehetőséggel nem kívántunk élni. Még egy kávés főzőpróbát elindítottunk. Szépen ki is böffent egy korty kávé, amj után pár perc szünet jött, szuszogással, gőzöléssel, majd beindult a dolog. Igaz, hogy a beüzemelés szerint ezt is még ki kell önteni, de a kíváncsiság erősebb volt. Irtó égett kávé ízélményben volt részünk. Valószínűleg, az első böfi leégett. Nnnna, oké, akkor jöhet még egy teszt, ahol kitaláltuk, hogy egy csepp vizet teszünk a főző tartályba is, hogy az első korty ha kijön, ne égjen le. Újabb fordulat, mert csak a kis szelep -a vizes főzőtartály oldalán- volt nagyon buzgó. Mint egy kuktából, úgy jött a gőz . Nyilvánvaló volt, ha ott jön ki a víz, akkor az már nem fog kávén keresztül átjönni. És tényleg...a vizes tartályban nem sok víz maradt, pontosabban az is valami visszacsorgott kávé lehetett. A szűrőben az ázott kávé....ez egy csoda...egy szó, mint száz, nem ajánlom...talán az olasz