CAPUCCINO VAGY LATTE
Ideális választás cappuccino vagy latte szerelmeseinek is! Készítsen otthonában tökéletesen habos és ízletes kávékülönlegességeket mindössze néhány perc alatt. Élvezze a professzionális barista élményét a kényelmes otthoni környezetben!
CSÉSZEMELEGÍTŐ
Fedezze fel a csészemelegítőt a G3Ferrari Tiffany kávéfőzőben, amely megőrzi kávéja tökéletes hőmérsékletét, miközben már a készülő kávé pillanatában kellemesen meleg csészébe szervírozhatja azt. Élvezze a minden kortyban megtapasztalható frissességet és ízeket, miközben csészéje mindig kellemesen meleg marad!
MŰSZAKI ADATOK
15 Bar nyomás
ULKA szivattyú
3 rozsdamentes acél szűrő: kávépárna, 1 vagy 2 csészéhez darált kávé
„Stop” funkció a kávé hosszának testreszabásához
Cappuccino készítő forró víz adagolásának lehetőségével
Tartály kapacitása 1 liter
Gyors felmelegedés 30 másodperc alatt
Készenléti funkció: hőmérséklet fenntartása 30 percig
„Alvó” funkció az energiatakarékosság érdekében
Csésze melegítő
Könnyű tisztítás: tartály, cappuccino-főző, kivehető csepptálca
Tartozékok: alumínium szűrőtartó, 3 szűrő, tolós mérőpohár
Tápellátás: AC 220-240V ~ 50-60Hz
Teljesítmény: 1.350W
Méretek (Sz x Ma x Mé): 15 x 29,5 x 33 cm
Súly: 3,2 kg
A TÖKÉLETES ESZPRESSZÓ TITKA OTTHON?
Az olasz eszpresszó igazi szerelmesei tudják: a tökéletes kávé elkészítése nem egyszerű, és ha egyszer megtalálja azt a nyomást, amely tudja, hogyan kell jól elkészíteni egy jó presszókávét, soha többé nem hagyja el! Egy rituálé, egyesek számára szinte vallás. Az eszpresszónak szigorú szabályai vannak, amelyeket be kell tartani a megfelelő eredmény elérése érdekében, de semmiképpen sem önkényes szabályok: a kémia és a fizika irányítja a kiváló eszpresszókávé elkészítését.
A tökéletes eszpresszó aranyszabályai
Egy jó eszpresszó otthoni elkészítéséhez csak kövessen néhány utasítást, amelyek lényegében a kávé adagolására és préselésére, a megfelelő időre és hőmérsékletre vonatkozó extrakciós nyomásra vonatkoznak. Ezen túlmenően, az ideális feltétel a kávé aromájának épségben tartásához, akárcsak a bárban, az lenne, ha frissen a szemeket őrölnénk. Ezen feltételek eléréséhez fel kell szerelni magunkat a megfelelő eszközökkel, amelyek garantálják bizonyos rögzített paraméterek betartását az extrakciós eljárás során. Nézzük meg, melyek ezek a paraméterek, és mely kávégépeket válasszuk, hogy a legjobb eredményt érjük el.
A víz
A felhasznált víz minősége és keménysége befolyásolja a kávé végső ízét. A víz pH-ja nem lehet túl magas vagy túl alacsony, hanem 6,5 és 7,5 között lehet. Még az ásványi sók jelenlétének is bizonyos értékeken benne kell maradnia, hogy ne változtassa meg a kávé ízét. Az ideális víz vagy ásványvíz 17 és 85 mg/l közötti kalciumot és 10 mg/l-nél kisebb nátriumot tartalmazó víz. Elméletileg még a csapvíz is jó, ha ezeken a paramétereken belül van, de mivel nem mindig olyan könnyű ezeket az értékeket megismerni a lakóhelyén, és mivel a víz ízét is megváltoztathatja a klór jelenléte. Választhat egy palackozott, alacsony ásványianyag-tartalmú vizet, ahol a keménységi értékek egyértelműen fel vannak tüntetve a címkén.
A kávé mennyisége
A kávépor mennyisége alapvető fontosságú, mert a túl sok megakadályozza a víz áthaladását abban, hogy a megfelelő módon vonja ki az aromát, és ehhez hasonlóan a túl kevés por túlságosan vizes kávét eredményez. A tökéletes adag 7 gramm, de a kávé manuális adagolása és a megfelelő pontra préselése nem egyszerű. Ez az egyik oka annak, hogy miért válasszon kávépárnás és őröltkávéval is használható kávégépet. Az olasz G3Ferrari eszpresszógép, ideális ebből a szempontból, mert 7 grammos komposztálható kávépárnákkal és őrölt kávéval is működnek, amelyek kényelmesen adagolhatók az 1 vagy 2 csészés adagolóba. Mellékelten talál egy praktikus mérőpoharat. Ezután csak enyhe nyomással tömörítse a kávéörleményt, és már kész is.
Az extrakció sebessége
A kiváló kávé eléréséhez nyomás alatt forró vízsugarat kell átengedni a fent jelzett mennyiségű örleményen 25-30 másodpercig. De mekkora legyen ez a nyomás a megfelelő sebesség eléréséhez? A megfelelő nyomás a kávé aromáinak az italba való átviteléhez legalább 9 bar, és nem haladhatja meg ezt a megfelelő krémes és megfelelő íz eléréséhez. A háztartási kávéfőzőkben azonban a szivattyúk nyomása az áramlás változásával változik, és ahhoz, hogy a szűrőben állandó 9 bar nyomást tudjunk tartani, nagyobb indítónyomásra van szükség. Továbbá a porhüvelyes gépeknél a nyomás ne haladja meg a 15 bar-t, hogy elkerülje az íz keserűvé válását. Ez az oka annak, hogy a G3 Ferrari kávégépeket 15 bar optimális nyomásra tervezték.
Extrakciós hőmérséklet
Az utolsó szempont az extrakciós hőmérséklet, amelyet úgy kell szabályozni, hogy az mindig 88-90 Celsius-fok maradjon. Nyilvánvalóan infúziós hőmérsékletről beszélünk, vagyis a szűrőn áthaladó víz hőmérsékletéről. Az G3Ferrari kávéfőzők hőmérővel vannak felszerelve, hogy a víz hőmérsékletét mindig ellenőrzés alatt tartsák.
Sem túl, sem alulkinyert
Ezeknek a tényezőknek a kombinációjából tökéletes eszpresszó születik, illatos és krémes, akár egy olasz kávézóban. Ha azonban valami elromlik, előfordulhat, hogy a kávé túl- vagy alulfőződik. Túlfőzéskor a kávé megégett ízű, és túl sokáig csepegtet: valószínűleg túl sok a kávé, túl finom vagy túl préselt, és túlzott a nyomás. Ha azonban a kávé vizes, tiszta és túl gyorsan csöpög, akkor valószínűleg túl alacsony a nyomás, vagy a kávé nem megfelelő mennyiségű, ezért alul -extrahált: lehet, hogy túl finomra van őrölve, vagy egyszerűen túl sokat töltött az adagolóba.





















