Miaki farmjának nem véletlenül van japán csengése, hiszen a Miaki család Japánból származik. Először Parana régióban kezdtek el termelni, majd egy a 70-es években bekövetkezett fagykár következtében áttelepültek Cerrado de Minas Gerais régióba. Innen pedig délebbre, Cerrado régióba tették át a székhelyüket. Itt 1980-tól termesztenek kávét.
A Miaki farmon csak kézzel végzik a betakarítást, így ezen problémák előfordulásának a lehetősége a minimálisra csökken. Ebbe a LOT-ba csak Yellow Bourbon variáns került.
A tengerszint feletti magasság, a vulkanikus talaj és a variánsok összjátéka eredményeképpen egy testes, némileg gyümölcsös kávét kapunk (főként aszalt gyümölcsök és citrusok).
Továbbá megjelenik az édes íz is, hiszen a LOT-ot naturál / száraz és pulped naturál eljárással dolgozták fel. Ez a mód a legelterjedtebb Brazíliában, ráadásul Minas Gerais régió éghajlata kiváló ehhez.
Faj: 100% Arabica
Ország: Brazília
Régió: Minas Gerais
Tengerszint feletti magasság: 1.050 - 1.250 méter
Fajta: Yellow Bourbon
Pörkölési szint: közepes
Feldolgozási mód: Pulped natural
Ízjegyek: Mogyoró, tejcsokoládé és narancs.
Ajánlott elkészítési módok: eszpresszó, kotyogó, automata kávéfőző és Phin
A kép illusztráció!