AVX
AVX Brazil Miaki Yellow Bourbon szemes kávé, 1 kg
  • Cikkszám: 288100
AVX

AVX Brazil Miaki Yellow Bourbon szemes kávé, 1 kg

  • Cikkszám: 288100
11 999 Ft / db
Termékenként elérhető hűségpontok:
119 Pont
db
  • Gyári garancia: 12 hónap
  • Egységár: 11 999 Ft / kg
Házhozszállítással is elérhető
Az ország bármely pontjára
akár 1-3 munkanapon belül, 1 490 Ft

Alaptulajdonságok

Alapadatok
Súly
1 000 g

Brazília Dél- és Latin-Amerika legnagyobb kiterjedésű országa. Párhuzamban ezzel kávé tekintetében is előkelő helyezést ér el, hiszen a világ össztermelésének körülbelül 50%-át itt állítják elő. Legnagyobb mennyiségben arabikát termesztenek, de szép számban találhatunk robuszta ültetvényeket is.

Megtalálható a kisbirtokosi termelési forma is, de többnyire a nagybirtokos termelés a jellemző. Hiszen az ország kávéit előszeretettel használják világszerte különböző kávékeverékekbe azok testessége és karakteres, csokoládés ízvilága miatt.

Előbbi termelési módnál kézzel történik a szüret, utóbbinál - ahol megengedik a terepviszonyok - viszont a gépi betakarítás a jellemző. Ez azért nem előnyös, mert így belekerülnek a tételbe a túlérett és éretlen szemek is, ezen kívül pedig a faágak, levelek stb.

Részletes ismertető

Miaki farmjának nem véletlenül van japán csengése, hiszen a Miaki család Japánból származik. Először Parana régióban kezdtek el termelni, majd egy a 70-es években bekövetkezett fagykár következtében áttelepültek Cerrado de Minas Gerais régióba. Innen pedig délebbre, Cerrado régióba tették át a székhelyüket. Itt 1980-tól termesztenek kávét.

A Miaki farmon csak kézzel végzik a betakarítást, így ezen problémák előfordulásának a lehetősége a minimálisra csökken. Ebbe a LOT-ba csak Yellow Bourbon variáns került.

A tengerszint feletti magasság, a vulkanikus talaj és a variánsok összjátéka eredményeképpen egy testes, némileg gyümölcsös kávét kapunk (főként aszalt gyümölcsök és citrusok).

Továbbá megjelenik az édes íz is, hiszen a LOT-ot naturál / száraz és pulped naturál eljárással dolgozták fel. Ez a mód a legelterjedtebb Brazíliában, ráadásul Minas Gerais régió éghajlata kiváló ehhez.

Faj: 100% Arabica

Ország: Brazília

Régió: Minas Gerais

Tengerszint feletti magasság: 1.050 - 1.250 méter

Fajta: Yellow Bourbon

Pörkölési szint: közepes

Feldolgozási mód: Pulped natural

Ízjegyek: Mogyoró, tejcsokoládé és narancs.

Ajánlott elkészítési módok: eszpresszó, kotyogó, automata kávéfőző és Phin

A kép illusztráció!

Téged is érdekelhet

Betöltés
Betöltés