Ezek a 2017-es év legjobban várt kütyüi

Nézzük az idén piacra biztosan kerülő, legérdekesebbnek mondható termékeket!

A januárban megrendezett Consumer Electronics Show után most már nagy bizonyossággal kijelenthető, hogy az idei évben valószínűleg nem kapunk egyetlen olyan kütyüt sem, amely felforgathatja a hétköznapjainkat vagy megváltoztathatja a világot. Minden bizonnyal lesz majd néhány váratlan meglepetés, azonban ezeket egyelőre jól titkolják a gyártóik.

Xbox Project Scorpio

Tavaly ősszel a Sony piacra dobta a PlayStation 4 Pro játékkonzolt, amely visszafelé teljesen kompatibilis a PlayStation 4 „normál” kiadásával, azonban nagyobb számítási teljesítménnyel rendelkezik. Ezt a játékfejlesztők a nagyobb felbontásban vagy magasabb képkockasebességgel való rendereléshez használhatják. A Sony elsősorban azzal reklámozza az új és drágább PS4-et, hogy 4K felbontású tévéken és monitorokon szebbek lehetnek a játékok, még ha nem is sikerül őket natívan Ultra HD-ben renderelni.

Idén ősszel a Microsoft is piacra dobja majd az Xbox One erősebb verzióját. Egyelőre Project Scorpio néven emlegetik a terméket, de persze nem ez lesz a végleges neve, az illetékesek az elkövetkező időszakban még kitalálják, hogy minek keresztelik. A Project Scorpio nagyjából egy évvel a PlayStation 4 Pro után kerül majd piacra, azonban ez hátrány helyett várhatóan előny lesz, a jelenlegi információk alapján ugyanis számottevően erősebb lesz a nagy riválisánál, így a 4K-s tévéjükhöz konzolt keresők számára jobb választásnak bizonyulhat.

Nintendo Switch

A Wii U játékkonzol sajnos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ám idén márciusban a japán gyártó megpróbálkozik egy újabb konzol piacra dobásával. A Nintendo Switch nagyrészt a PlayStation és az Xbox közönségét veszi célba, de nem kíván közvetlenül rivalizálni a kérdéses termékekkel: a szüleik által szponzorált fiatal gamerek első, míg az idősebb játékosok második játékkonzolja szeretne lenni.

Ennek megfelelően már koncepcionális szinten is eltér a PlayStationtől és az Xboxtól, a fő érdekességét a hordozhatósága jelenti. A fő egysége gyakorlatilag egy táblagép, a rövidebbik oldalain két lepattintható vezeték nélküli kontroller található. A kialakításnak köszönhetően a gamerek magukkal hurcolhatják az eszközt, például a buszon utazva is játszhatnak vele. Hazaérve klasszikus konzollá alakíthatják a Nintendo Switch-et, ehhez csak be kell tenni a tévéhez csatlakoztatott dokkolóegységébe. Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy mi történik majd a piacra dobásakor, a 300 dolláros vételi árat ugyanis kissé magasnak érezhetik a vásárlók.

Windows 10-es VR-headsetek

A tavasszal érkező Windows 10 Creators Update szoftverfrissítéssel párhuzamosan a közismert PC-gyártók jóvoltából rengeteg VR-headset fog piacra kerülni, a legolcsóbb modellek csak 300 dollárba kerülnek majd. Ezzel a lépéssel ünnepélyesen kezdetét veszi a virtuális valóság igazi térhódítása, minden eddiginél masszívan szélesebb rétegek számára válnak megfizethetővé a headsetek.

Apple és Samsung

Cikkünket a nyilvánvaló elemekkel zárnánk: idén is lesz új Apple iPhone és Samsung Galaxy S mobil, ráadásul mindkettőből a nyolcas számú a soros. Sok pletyka érkezett a termékek kapcsán, azonban jelen pillanatban nehéz eldönteni, hogy ezekből mi igaz és mi nem. Annyi viszont biztos, hogy a kutatások szerint mindkét cég rajongótábora kezd kiábrándulni az elmúlt néhány évben bemutatott „unalmas” csúcsmobiljai miatt a preferált gyártójából. Az Apple-t már konkrétan azzal ijesztgetik egyes piaci elemzők, hogy csökkenni kezdhetnek az iPhone-eladások, ha idén nem sikerül végre valami izgalmasat letenni az asztalra.

Hozzászólások letiltva.