A rizs és a borsó az alap
A növényi eredetű élelmiszerek, szemben az állati eredetűekkel, nem komplett fehérjeforrások: vagyis, nem tartalmazzák az összes esszenciális aminosavat, amelyekre szervezetünknek szüksége van. Szerencsére azonban az ún. komplettálással (a különböző, növényi eredetű fehérjeforrások kombinálásával) teljes értékű fehérjét nyerhetünk. Ezt tesszük a Vegan Protein előállításakor is két, egymást remekül kiegészítő fehérjeforrás párosításával: a lizinben szegény, de kéntartalmú aminosavakban (pl.: cisztein és metionin) gazdag rizsfehérjéhez kéntartalmú aminosavakból kevesebbet tartalmazó, viszont lizinben bővelkedő borsófehérjét adunk. Ezt a kiváló alapot pedig még további extrákkal is kiegészítjük.
+ 3-féle szuperélelmiszer
- Quinoa liszt → A quinoát, a reformkonyhák sláger-alapanyagát az ősi inkák egyenesen a gabonák anyjaként tisztelték.
- Acaibogyó-por → Az acai bogyó az amazóniai őserdőkben őshonos egzotikus összetevő.
- Gojibogyó-por → A farkasbogyóként is ismert, a cseresznye és a szeder ízének keverékére emlékeztető, savanykás, élénkpiros gyümölcsöt Kínában hosszú évezredek óta fogyasztják.
Felhasználási javaslat: Keverj el 1 adagot (25 g = 3 csapott evőkanál) 250 ml vízben, fogyaszd edzés után közvetlenül. A pihenőnapokon fogyaszd a délután folyamán. Használj keverőpalackot az elkészítésnél!
Kinek ajánljuk?
- Ha vegetáriánus vagy vegán életmódot folytatsz, a Vegan Protein nagyszerű kiegészítője lehet fehérjebevitelednek, különösen, ha sportolsz is → növényi fehérjetartalma hozzájárul az izomnövekedéshez és az izomtömeg fenntartásához.
- Neked ajánljuk, ha a tejalapú fehérjék növényi alternatíváját keresed.
- Laktózérzékenyeknek.
- Gluténérzékenyeknek.
- A reformkonyha szerelmeseinek → remekül sűrítheted vele leveseidet, főzelékeidet.
- Továbbá ajánljuk mindenkinek, akik nem csak egészség tudatosak, de műanyag felhasználásuk csökkentésére is figyelnek!
1 adag (25 g) tartalma:
- 106 kcal
- 19 g fehérje
- Hozzáadott aminosavak:
- 1390 mg L-glutamin
- 650 g L-arginin
Összetevők: vaníliás sütemény: borsófehérje izolátum, rizsfehérje, L-glutamin, aromák, ízfokozó (glicin és nátriumsója), L-arginin, emulgeálószer: lecitinek (szója), quinoa liszt 1,6%, sűrítőanyagok (karragén, cellulózgumi), goji bogyópor 1,1%, acai bogyópor 0,6%, étkezési só, fahéj, édesítőszer (szukralóz).
Cukormentes: <0,5 g cukor/100 ml fogyasztásra kész ital. Gluténmentes az Európai Unió szabályozásának megfelelően. Átlagos hozzáadott aminosav tartalom 1 adagban (25 g): L-glutamin 1390 mg, L-arginin 650 mg.
MINŐSÉGÉT MEGŐRZI (nap/hó/év): lásd a csomagolás hátoldalán (LOT/EXP).
TÁROLÁS: Tárolja szorosan lezárva, hűvös, száraz helyen.