Különböző kávéfőző fajták
Kapszulás kávéfőző- a kapszulás kávéfőzők esetében a kávé előre kiporciózva és kapszulákba adagolova külön vásárolható meg. A kapszulás kávéfőzők az eszpresszó készítéséhez kávékapszulát használnak, amelyben az őrölt kávé előre ki van adagolva. A használatuk meglehetősen egyszerű. Elég behelyezni a kapszulát, megnyomni a gombot és a kávé nemsokára kész is.
Automata kávéfőző- Az automata kávéfőzők beépített kávédarálóval is rendelkezik, amelyekbe pörkölt kávébabokat kell vásárolnunk őrölt kávé helyett.
Számos gép tejhabosítóval is fel van szerelve, így egy igazi kávéházi élményt varázsol otthonunkba egy-két gombnyomással.
Filteres kávéfőző- A kávéfőző felforralja a vizet, majd a filterbe/szűrőbe helyezett kávéra csepepgteti, így a keresztülcsordogáló forró víz kioldja az őrült kávé aromaanyagait, a hígabb, hosszú kávé pedig a kiöntő edénybe csorog.
Presszó kávéfőző- Ezek a kávéfőzők 10-14 bar nyomást alkalmazva préselik át a forráspontot el nem érő vizet a kávéőrleményen, aminek következtében a kávé nem ég meg, helyette sűrű, krémes és habos.